This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Vânători Romania

x

Top 10 Best Tourist Places to Visit in Iași | Romania - English

#IașiPlaces #PlacesInIași #IașiVisitPlaces #IașiRomania
Iași is one of the biggest tourist attractions in Romania having many best places in Iași. Iași is a university city in eastern Romania, near the border with Moldova. In the center is the huge St. Paraschiva Metropolitan Cathedral, a 19th-century Orthodox church built in Italian Renaissance style. Nearby, the Three Hierarchs Monastery has an exterior decorated with delicate, Moorish-style stone carvings. Backed by Palas Park’s manicured gardens, the Palace of Culture is a vast neo-Gothic building. So to help you figure out the places you need to try, we've gathered up a bucket list of the best Places in Iași that you won't regret going to.

Wiki Peaks is on a mission to promote the tourism in the World. We are here to show you the beautiful places in the world. You can see the beauty of this world from the comfort of your home.

There are many beautiful places in Iași. Romania has some of the best places in Iași. We collected data on the top 10 places to visit in Iași. There are many famous places in Iași and some of them are beautiful places in Iași. People from all over Romania love these Iași beautiful places which are also Iași famous places. In this video, we will show you the beautiful places to visit in Iași.

Please help us in our cause and share this channel as much as possible with your friends and family.

***All images used in this video are a property of their owners. We have no intention of showing these images as our own property. We used these images just to promote tourism.***
x

30 de Locuri superbe din Romania Despre care nu ai auzit

Statia Dezorientarii va prezinta astazi un nou episod interesant cu 30 de locuri superbe din Romania despre care probabil nu ati auzit. Romania este o tara plina de locuri frumoase si interesante pe care ar trebui sa ajungi sa le vizitezi.
In episodul de azi o sa ai ocazia sa admiri locuri precum : Stufarisurile de la Sic, Piscina pa Coasta judetul Maramures, Sanctuarul ursilor de la Zarnesti din judetul Brasov, Biserica din Pustietate din judetul Satu Mare, Staţiunea exotică de la Berzasca din judetul Caras Severin, Cetatea medievala Saschiz, Soveja, Eutopia Gardens sau cum mai este cunoscut Rozariul de la Mandroluc din judetul Arad, Templul Coral din Bucuresti, Morile de apa de la Rudaria din judetul Caras Severin, Satul Piatra Fântânele din judetul Bistrita, Fundătura Ponorului, Gorunul de 900 de ani din satul Mercheasa, Geoagiu Bai, Dealul Melcilor, Cheile Feneşului sau Cheile Caprei, Cascada cu apa termala de la Toplita, Cheile Vârghişului, Pestera lui Adam din Comuna Targusor judetul Constanta, Tinovul de la Fantana Brazilor, Groapa Ruginoasa, Tunelul Dragostei, Statuia Inima lui Isus, Grădina de Vară de la Amara, Dealul Repedea din judetul Iasi, Rezervaţia Breite din judetul Mures, Parcul Natural Vânători Neamţ, Sucidava şi Fântâna Secretă, Grădina Romei din judetul Satu Mare si Castrul Roman Porolissum din judetul Zalau.
Speram sa va placa acest episod!
Vizionare placuta!
Nu uitati sa dati like si subscribe la canal!

contact :

statiadezorientarii@gmail.com

Vrei sa devi membru?


Moitvational | Feelings by Alex-Productions |

Music promoted by

Cuprins :
00:00 Introducere
00:30 Stufarisurile de la Sic
01:10 Piscina pa Coasta
02:06 Sanctuarul Ursilor din Zarnesti
02:48 Biserica din Pustietate
03:21 Statiunea Exotica de la Berzasca
03:58 Cetatea Medievala Saschiz
04:43 Statiunea Soveja
05:22 Eutopia Gardens
06:02 Templul Coral
06:36 Morile de Apa de la Rudaria
07:12 Satul Piatra Fantanele
07:56 Fundatura Ponorului
08:44 Gorunul de 900 de ani
09:13 Geoagiu Bai
09:38 Dealul Melcilor
10:20 Cheile Fenesului/Cheile Caprei
10:49 Cascada cu Apa Termala Toplita
11:19 Cheile Varghisului
11:54 Pestera lui Adam
12:32 Tinovul de la Fantana Brazilor
12:52 Groapa Ruginoasa
13:23 Tunelul Dragostei
14:02 Statuia Inima lui Isus
14:26 Gradina de vara Amara
14:49 Dealul Repedea
15:23 Rezervatia Breite
15:59 Parcul Natural Vanatori Neamt
16:43 Sucidava
17:11 Gradina Romei
17:41 Castrul Roman Porolissum
18:19 Multumim!
x

Neamt, Romania | TRAVEL GUIDE | GHID DE CALATORIE

Are you from Neamt and you're having some friends over but you don't know what to show them around? Do you want to visit Neamt and the Targu Neamt region? Are you looking for an adventure? Are you curious on what Romania looks like? This video might answer all your questions! Enjoy!

Instagram: @razzvvan

Music: The xx - Intro
x

Resort Codrii Vlasinului (Vanatori, comuna Ciucea, jud Cluj, Romania)

Video : Explore Vybe (Promoting Tourist Locations)
Contact :+4 0741137287
explorevybe@gmail.com



#ExploreVybe

We promote tourist locations by offering personalized content, photos and videos
x

Best Places in Romania - Part 1

Best places in Romania i have visit!

If you are looking for some of the awesome places in the world, Romania might have plenty to offer!
From the curios locations such as Polovragi Cave, Mud Volcano, Bigar cascade falls,
Vanatori Neamt and on the road to Transalpina, Transfagarasan, Bucovina
you can live a true adventure in the wonderful nature of Romania.

1 Lake St. Ana.


2.Obarsia Lotrului.


3.Bucovina.


4.Cascada Bigar.


5. Polovragi.


6.Transfagarasan.


7.Hoia Baciu Forest


8.Mud Volcano.


9.Vanatori Neamt.


10. Pietrosul Rodnei


11. Cazanele Dunarii


12. Bucegi Mountains


13. Salina Turda


If you want to share your travel experience why not join our Facebook group!

Cele mai frumoase 7 Catedrale din Romania!

#romania , #catedrale,#timisoara, #iasi, #ovidiugaspal
Stii care sunt cele mai frumoase Catedrale din Romania?
Hai sa le vedem pe cele mai frumoase 7 Catedrale din tara noastra!

Izvorul (fântâna) cu slatină din Poiana Slatinei (Lunca, Vânători-Neamț, Moldova, România)

Activați subtitrarea în românește! - Turn ON English subtitle!
Izvorul (fântâna) de slatină din Poiana Slatinei este cea mai veche exploatare de sare, datând de acum 8.000 de ani (Neoliticul timpuriu), de pe teritoriul României, al Europei și poate al întregii lumi.
În Poiana Slatinei, pășune situată pe Culmea Pleșului între satele Lunca și Oglinzi, la câțiva kilometri nord-vest de Târgu Neamț (județul Neamț, Moldova, Romania), se găsește un izvor de slatină captat într-un vechi buduroi de stejar marcat de trecerea timpului și de miile extrageri de saramură. Spre deosebire de alte izvoare sărate din regiune, saramura acestei izvor este deosebit de concentrată (160-170 g/l NaCl), depășind de 5 ori salinitatea medie a oceanului planetar (35 g/l). Calitatea deosebită a acestui izvor a fost un magnet care constant, de-a lungul mileniilor, a atras oamenii, și nu oricum! Cercetările arheologice efectuate în anii 1982-1984 de cercetătorii Muzeului de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț (conduse de prof. G. Dumitroaia), reluate în anii 2002-2004 de O. Weller și alții au stabilit indubitabil începerea exploatării sării încă de acum 8.000 de ani (mileniul VI înainte de Hristos), în perioada Neoliticului timpuriu. Argumente sunt fragmentele de ceramică pictată aparținând Culturii Starčevo-Criș, cât și cele 10 analize de vârstă Carbon 14.
În vecinătatea captării de slatină, cercetările arheologice au conturat o movilă antropică de 60 m lungime, 25m lățime și 2,8 m grosime constituită din deșeuri de ardere stratificate (cenușă, cărbune și sol ars de culoare roșie). În vecinătatea fântânii se găsesc extraordinar de multe fragmente ceramice argumentând, la prima vedere, obținerea sării cristalizate prin fierberea și evaporarea saramurii în vase de lut. Cercetările mai recente, bazate pe observațiile asupra movilei cu deșeuri de ardere și cu corelări paleoetnografice indică însă folosirea altor metode de obținere a sării și nu prin evaporarea saramurii în vase ceramice. Procedeele respective ar consta în stropirea cu saramură a unor vetre argiloase aduse la incadescență, sau chiar stropirea directă a unor cărbuni încinși. În acest caz, recipientele ceramice au folosit pentru depozitarea loco a saramurii sau pentru transportul acesteia în zonă. Uriașa movilă cu deșeuri de ardere marchează exploatarea sării prin această „tehnologie” îndeosebi în perioada Neolitică, acum 6.050-5.500 ani înainte de Hristos (cu un maxim între 5.900 şi 5.650 î.Hr.). Volumul uriaș de deșeuri de ardere și tenacitatea cu care s-a lucrat în aceste condiții primitive, indică importanța și valoarea deosebită a sării. Probabil că sursele de sare erau limitate în acele vremuri.
Mileniile au trecut, dar sursa de sare nu a fost abandonată. Perioada medievală aduce reglementări privind exploatarea sursei, fiind cunoscute îndeosebi cele din perioada în care era administrată de către Mănăstirea Neamț. Probabil că exploatarea sării se facea exclusiv / predominant sub formă lichidă. Perioada modernă și actuală consemnează folosirea slatinei pentru anumite specialități de brânză, dar și general, pentru prepararea și conservarea hranei, pentru tăbăcirea pieilor de animale etc. În prezent, fântâna de saramură este vizitată sporadic de către localnici și rareori de către turiști. Fântâna cu sare este accesbilă pe drumuri de căruță dinspre satele Lunca și Oglinzi, precum și pe jos, pe cărări turistice marcate cu triunghi roșu și care pornesc din satul Lunca, dinspre Cetatea Neamț și dinspre Mănăstirea Sfânta Cruce (sat Poiana, valea Pârâului Culeșa).
În legătură cu Poiana Slatinei am realizat și alte două videoclipuri împreună cu domnul Lucian Georgescu:
- Troița Eroilor din Poiana Slatinei -
- Povestind despre Poiana Slatinei -

Troița Eroilor din Poiana Slatinei (sat Lunca, comuna Vânători-Neamț, Moldova, România)

Activați subtitrarea în românește! - Turn ON English subtitle!
Videoclipul, rod al frumoasei colaborări cu dl. Lucian Georgescu, prezintă un mic, emoționant și neoficial monument care omagiază la locul luptelor jertfa ostașilor români căzuți în bătălia de la Borta Dracului. Această bătălie reprezintă cel mai sângeros și mai crud episod din cel de Al Doilea Război Mondial pe teritoriul României, circa 14.000 de militari (din care 10.000 sovietici și 4.000 români) rămași pe câmpul de luptă, pe câțiva kilometri pătrați, în perioada 3-7 iunie 1944. Pe scurt, intrată adânc pe teritoriul României în primăvara anului 1944, Armata Roșie este blocată în zona Târgu Neamț de aliniamentul de cazemate aflate pe imașul la est de oraș. Văzând că nu pot străpunge aliniamentul de cazemate, sovieticii schimbă complet tactica și cu o forță de lovire uriașă, pe un front de 7 km lățime, atacă la nord de oraș, zonă slab apărată de armata română deoarece se considera că pădurea deasă și terenul greu oferă suficientă protecție. Armata sovietică spulberă 3 - 4 aliniamente românești de apărare și cam pe 1 km lățime trec peste Culmea Pleșului, ajungând dincolo, în satul Lunca și valea Râului Nemțișor (lângă Mănăstirea Neamț) în spatele forțelor românești. Românii contraatacată, recuceresc culmea, iar în momentul critic în care și sovieticii contraatacau, artileria germană aflată lângă Mănăstirea Neamț trage folosind proiectile incendiare (cu fosfor ?, probabil interzise). Canonada surprinde trupele sovietice și române aflate în încleștare în zona Borta Dracului, urmând iadul pe pământ. Împușcați, zdrobiți de copacii căzuți, arși de vii, străpunși de schije, dezmembrați și aruncați prin copaci de explozii, rămân pe câmpul de luptă, în pădure, mii de morți, din care mulți nu vor fi recuperați și îngropați decât peste doi ani (și nici acum ...). Se pare că infernul din Borta Dracului este momentul (psihologic) care întoarce cursul ofensivei sovietice, în ciuda superiorității lor evidente. Până în 16 iunie 1944, forțele române recuperează toate pozițiile pierdute de la începutul ofensivei sovietice, iar în această zonă frontul rămâne stabil până la 23 August 1944.
În legătură cu groaznica bătălie de la Borta Dracului (3 - 7 iunie 1944) împreună cu Lucian Georgescu am făcut și pus pe Youtube un serial cu 7 episoade care urmăresc pas cu pas evoluția luptelor. Primul episod este aici:
După căderea comunismului, eroii căzuți au fost omagiați prin construirea Mănăstirii Sfânta Cruce („înlocuind” crucea pe care nu au avut-o ostașii căzuți rămași neîngropați) în imediata vecinătate a Bortei Dracului, dar și printr-un monument istoric pe un mic deal ce domină satul Lunca.
Troița Eroilor din Poiana Slatinei a fost construită în anul 1993 de Vasile Găman și Teodorescu, meșteri lemnari din Vânători-Neamț. Două videoclipuri dedicate domnului Vasile Găman pot fi văzute aici: și
Troița a fost refăcută recent și înconjurată cu un gard de protecție. Pe crucea de lemn este incizat următorul text: „Această pășune sfințită și stropită cu sânge de eroi români căzuți în luptele din aprilie 1944 - august 1944, războiul pentru credință și întregirea neamului”. În apropiere de troiță se află fântâna (izvorul) cu slatină (subiectul altui videoclip), probabil cea mai veche exploatare de sare din România, poate chiar din Europa, bine cercetată arheologic și datată până acum 8.000 de ani.
Troița se află în pășunea Poiana Slatinei, în zona Culmei Pleșului, la poalele estice ale Dealului Vartic, între satele Lunca și Oglinzi, la câțiva kilometri nord-vest de Târgu Neamț. Zona, deosebit de frumoasă, este accesibilă pe jos, cu căruța, eventual cu mașini de teren. Marcajul turistic, triunghi roșu, unește satul Lunca - fântâna cu apă sărată din Poiana Slatinei - Mănăstirea Sf. Cruce.

Cazare la munte,intr-o locatie de poveste

Cazare la munte
Căsuța de Hobbit este situată în Poiana jud Vâlcea,in rezervatia Parcului National Cozia la poalele muntelui Cozia.
te asteptam si pe cel mai mare grup dedicat turismului din Romania

si pe site de asemenea arunca o privire

Rezervatii in Parcul Natural Vanatori

- Parcul Natural Vânători Neamţ este situat în nord-estul României, pe versantul estic al Munţilor Stânişoarei şi Subcarpaţii Neamţului, în nordul judeţului Neamţ şi se întinde pe raza comunelor Crăcăoani, Agapia, Vânători Neamţ, a oraşului Târgul Neamţ şi a staţiunilor Bălţăteşti şi Oglinzi.
Declarat ca arie naturală protejată încă din anul 1998, parcul îşi aşteaptă în fiecare an turiştii cu o diversitate de valori naturale, culturale si istorice.
x

Zimbrăria Dragoş Vodă (Vânători-Neamţ)

Bus from Sibiu to Iași, Romania. #Sibiu #Iași #Romania

I made this video of the bus we took from Sibiu to Iași, Romania.
We made several stops along the way and tried a local treat. I did my best to get some different views as we went. Overall, it was a very enjoyable ride.

2x65: Irina Păcurariu ne prezintă Peisajul cultural monahal Vânători - Neamţ (@TVR1)

În fiecare seară, de la ora 19:30, la #TVR1 vă prezentăm 65 de obiective aflate în Patrimoniul Mondial #UNESCO sau pe Lista Indicativă a României pentru înscriere în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Acestea vor fi prezentate sub forma de minidocumentare de 5 minute, de către 65 de personalităţi marcante ale TVR, prezentatori sau realizatori de emisiuni.







Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR. Conținutul nu poate fi copiat, postat pe niciun canal media online sau pe rețele sociale fără acordul TVR.

TVR este marca înregistrată și este protejată.

Cadou pentru copii... si nu numai, animalute de la Rezervatia de zimbri Dragos Voda, Vanatori Neamt

#rezervatiedezimbri #zimbri #zimbru #dragosvoda #vanatorineamt #gradinazoologica #zoo #4k #4kultra #4kultrahd #video #amazing #videofootage #gopro #gopro10black #gopro10 #raton #cerblopatar #muflon #paun #caprior #cerb #caprioara #capra #ponei

Can’t believe this is Romania! ????????

We were blown away by the beauty of Cazanele Dunarii in Oltenia region of Romania where we continue to be in awe of the surrounding Orsova, Dubova, Decebal sculpture, Ciucarul Mare, And Baile Herculane.

▶︎Join this channel's membership to get access to perks:


▶︎SUBSCRIBE! (it's free!!)


▶︎If you like our videos and would like to support us, consider buying us a cup of coffee (or chai / teh tarik)! ☕️:


▶︎FACEBOOK: @JetLag Warriors


▶︎INSTAGRAM: @jetlagwarriors

--------------------------------------------------------------------------------------------------
JetLagWarriors is a Canadian couple -- Steve and Ivana. After travelling here and there for a few years, mostly during Canadian winter, we fully caught the travel bug and decided to travel INDEFINITELY! Subscribe to keep up with our journey. Thanks!

Music in the video:
––––––––––––––––––––––––––––––
Track: Ensemble — gbry.svg [Audio Library Release]
Music provided by Audio Library Plus
Watch:
Free Download / Stream:
––––––––––––––––––––––––––––––
Track: Hope — BeatByRhythm [Audio Library Release]
Music provided by Audio Library Plus
Watch:
Free Download / Stream:
––––––––––––––––––––––––––––––
Track: Rainy Morning — Zackross [Audio Library Release]
Music provided by Audio Library Plus
Watch:
Free Download / Stream:
––––––––––––––––––––––––––––––

TIMESTAMPS:
00:00 - THE DANUBE IS BIG
5:58 - These barbarians may have been more sophisticated than I thought
9:36 - Best place to eat a sandwich
12:35 - Hot egg water for the win
x

Restaurants in Piatra Neamț, Romania

Have a really tasty meal again, in a good restaurant or eatery nearby. Enjoy a great dinner with near Piatra Neamț. Whether gourmet, fast food or a romantic candlelight dinner, you will find something suitable here.

Here you can find Restaurants in Piatra Neamț, Romania:
1) Artist Lounge
Piața Mihail Kogalniceanu 2, Piatra Neamț 610018
0233 219 663

2) Pasta Friends
Piatra Neamț
0741 755 266

3) Urban lounge & Restaurant
Bulevardul Decebal 79, Piatra Neamț 610046
0233 273 890

4) Costa food
Bulevardul General Nicolae Dăscălescu 315A, Piatra Neamț 610004
0724 564 577

5) Villa Italia Restaurant
Strada Luceafărului, Piatra Neamț


6) Turnul Berarilor
Bulevardul Decebal 26, Piatra Neamț 610033
0233 220 002

7) Noir Restaurant
Piața Mihail Kogălniceanu, Piatra Neamț
0233 211 886

8) The Times Restaurant
Strada Paharnicului 3, Piatra Neamț
0333 401 489

9) Rawissant
Piața 22 Decembrie, Piatra Neamț
0737 233 399

10) Il Viaggio dei Sapori
Strada Calistrat Hogaș Nr. 3, Piatra Neamț 610004
0727 339 006


If you like our videos ❤, please support us and subscribe this channel Share the video and press the like button ????.

The music is from:

Mănăstirea Neamț

Mănăstirea Neamț este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în comuna Vânători-Neamț, satul Mănăstirea Neamț, județul Neamț. Este cel mai mare și mai vechi așezământ monahal din Moldova, fiind declarat monument istoric (cod LMI NT-II-a-A-10629).


Mănăstirea este atestată documentar din 1407, însă rădăcinile în timp ale activității monahale se întind până în veacul al XII-lea. Ctitorirea mănăstirii îi este atribuită voievodului Petru I Mușat (1375-1391), care a construit aici prima biserică din piatră, astăzi dispărută. Pe amplasamentul mănăstirii existase însă o bisericuță și mai veche, din lemn, numită Biserica Albă, construită de monahi cu un secol înainte. Biserica actuală din incinta mănăstirii a fost ctitorită de voievodul Ștefan cel Mare la sfârșitul secolului al XV-lea și are hramul Înălțarea Domnului.

Operațiune de salvare a Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoş Vodă” (@Exclusiv în România)

Reportaj din ediţia emisiunii Exclusiv în România difuzată pe 12 martie la TVR1 şi TVR HD. Anul acesta, trupele de vânători de munte sărbătoresc 100 de ani de la înfiinţare, aşa ca Daniel Georgescu a participat alături de ei la o „operaţiune de salvare complexă. Cum se descurcă colegul lui Cristi Tabără aflaţi din reportajul prezentat în prima ediţie Exclusiv în România a primăverii.

Mai multe detalii despre această ediţie găsiţi pe tvr.ro




Poiana Brasov | Romania | 4K #visitromania #romania

Poiana Brasov | Romania | 4K #visitromania #romania

Poiana Brașov rămâne o staține turistică de top în România.

Vizitați Poiana Brașov. vizitați România!

Best Bars Pubs & hangout places in Arad, Romania

Welcome to Arad, Romania Food and Drinks Guide. This is MUST WATCH video if you are looking for the best wine and dine spots in Arad. We have sorted our top picks for Pubs / Bars and places to hang out in Arad for you after reviews received by our users and our in house Travel Specialists.

Don't forget to subscribe our channel to view more travel videos. Click on Bell ICON to get the notified whenever we upload a new video.


List of Best Bars and Pubs in Arad

Joy's Cafe
Jelen Haz
Old Lady's Pub
Eclipse Pub
Hotel Continental Forum Arad
KF
Restaurant Libanez Arad
Euphoria Biergarten
Marin & Friends
Curtea Veche


Please note :

- The background images shown in the video is for beatification purpose only, these images are NOT the actual pics of the place mentioned in the video.

- We and our channel DO NOT support drinking Alcohol in any way, This video has been made on request of our users / subscribers.

- Drinking Alcohol is injurious to Health.

Be Safe.

===============================================

Shares

x

Check Also

x

Menu