This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Tătăruşi Romania

x

Un minut din Romania - Dolhesti Drona

Un minut din Romania - Dolhesti, Drona
#unminutdinromania
Ne-am propus să lansăm o campanie de promovare în care să arătăm cele mai frumoase locuri de vizitat din România. Clipurile vor avea o lungime de un minut.
Dacă vă place ceea ce vedeţi, nu uitaţi să ne daţi un LIKE sau să distribuiţi clipul video. De asemenea, vă puteţi abonaţi la canalul nostru de youtube şi apăsaţi clopoţelul pentru a vă anunţa când avem postări noi.

****************************************
Ne puteti găsi si pe site-ul nostru:

****************************************
SOCIAL MEDIA:
► Facebook:
► Instagram:
****************************************
#romania #celemaifrumoaselocuridevizitat #viziteazaromania #romaniadrone2020 #romaniadronevideo #filmaricudrona #2020 #dolhesti #romaniainfomagazin #nelstillvideoproduction
x

Tradiții de Anul Nou - URȘII din Timișești (Târgu Neamț, Moldova)

Timișești este o comună din județul Neamț situată pe malul Râului Moldova, la circa 12 km est de Târgu Neamț.
După ce am văzut Urșii din Timișești pe scena celei de a IX-a ediții a Festivalului Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou din Târgu Neamț, în cadrul mai larg al spectacolului prezentat de Ceata Mare din Timișești ( ), ne întâlnim cu „urșii” pe stradă unde ei își prezintă dansul neîngrădiți de rigorile scenei. De regulă, acest carnaval al măștilor și al tradițiilor de Anul Nou are loc în ziua de 2 ianuarie a fiecărui an, dar acum, după o pauză de un an, din motive de gestionare a pendemiei Covid-19, s-a ținut cu două zile mai devreme, pe 31 decembrie 2021.
Liderul alaiului folcloric este vestitul creator de artă populară ION ALBU din Timișești, onorat cu titlul de „Tezaur uman viu” conferit de Ministerul Culturii, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial. Dumnealui a înființat încă din 1978 ansamblul de obiceiuri populare „Aşa-i datina la noi” având peste o sută de membri. De asemenea, atrag atenția frumoasele măști și costumații ale urșilor și ursarilor, reprezentând desigur creația meșterului popular Ion Albu.
Partea instrumental-muzicală este susținută de o fanfară din Tătăruși (județul Iași).
Grupul urșilor cuprinde doi țigani-ursari și vreo opt urși. Poate cel mai spectaculos spectacol cu măşti, jocul ursului pune în mişcare picioarele oricărui privitor şi simbolizează trecerea anotimpurilor, amintind că acest animal era pe vremuri considerat personajul care învinge iarna şi aduce primavara. Astfel, rostogolirea urşilor în cerc, bătutul picioarelor şi moartea ursului, apoi învierea miraculoasă ca şi urcarea acestuia pe bâtă redau in chip metaforic succesiunea anotimpurilor care, candva, stateau sub semnul acestui animal, capabil să învinga iarna şi să vestească primăvara. Semnificaţia este purificarea şi fertilizarea solului în noul an. Există ipoteza că la originea acestui obicei s-ar afla un cult traco-getic. În înregistrarea actuală (spre deosebire de ceea ce am văzut pe scenă) urșii nu se mai rostogolesc pe pământ, nu mai „mor” și nici nu „învie”, dar joacă cu mare bucurie. Și întotdeauna remarcăm figura plina de viață a liderului lor, dl. Ion Albu.
În afară de spectacolul scenic amintit ( ) al Cetei Mari din Timișești, reprezentații asemănătoare ca subiect pe aceeași scenă a Festivalului din 2 ianuarie 2016, susținute de același alai folcloric din Timișești condus tot de dl. Ion Albu, pot fi văzute aici:
Jocul caprelor:
Jocul urșilor:
x

Plimbare cu bicicleta Iasi, septembrie 2017 - Breazu / La Castel (1/4)

Plimbare cu bicicleta Iasi, septembrie 2017 : Centru - Copou / Agronomie - Casa Sadoveanu - Breazu / La Castel ...
~ La fiecare episod : CLICK pe linkul ('mini ecranul') de la sfarsit sau pe i-ul din dreapta-sus pentru a viziona episodul urmator !
x

Calugareni | Crucea de piatra |Jud Giurgiu |Bluelens Full HD

Calugareni | Crucea de piatra |Jud Giurgiu |Bluelens Full HD

O frumoasa plimbare la final de Aprilie,cu cer senin si mult soare,pana in Orasul Giurgiu.
Cum vi se pare camera auto dedicata a celor de la Bluelens? Voi ce camere folositi? Lasati in comentarii:

Thanks for visiting | I hope you enjoyed it | don't forget to subscribe and press the bell ( all push notification ) to be up to date | channel link :

✅ Social Media :

????
????
????

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Production Credits

Edited by: @Daniel-Tudor ​ | Apple iMovie | Movavi Video Editor Plus 2021
Filmed by: @Daniel-Tudor | Bluelens Full HD 1080p
Produced by: @Daniel-Tudor
Video Title: Calugareni | Crucea de piatra |Jud Giurgiu |Bluelens Full HD

Video Equipment:
While Driving :
*Bluelens Full HD 1080p 24/7 custom dedicated for Bmw 5 series
Senzor video Sony | Foto 12 MP
WiFi | Microfon | Unghi larg 160
SD Card 128Gb

In Home & Outdoor :
*Camera: Samsung SmartCam NX2000 mirrorless full HD 20.3M cmos sensor
Obiectiv Samsung 18-55 OIS
SD Card - Hama 32gb 22Mb/s class 10

*Camera: GoPro Hero 7 Black 12MP | 4K | Hypersmooth | live streaming
GoPro Karma Gimbal
SD Card - Kingston 32gb class 10

*Tripod: Giottos VT 809 Professional Video Tripod

Tools & Services i use:
Music: Free music on youtube
Keyword search: Tube Buddy | VidlQ
Thumbnail: PhotoGrid | Logo Watermark Maker | Crello | Royal Signature

About channel:

RO:
Am mai multe hobby-uri,dar mai evidentiate sunt: muzica,gadget-urile,excursiile,drumețiile,tehnologia,si pasiunea pt masini in special bmw????❤️; Pasiuni despre care voi incerca sa le prezint aici; cat si altele,asa ca stai cu ochii pe acest canal,niciodata nu poti sti ce vei gasi sa vizualizezi !

EN:
I have several hobbies, but more prominent are: music, gadgets, trips, hiking, technology, and a passion for cars, especially bmw????❤️; Passions that I will try to present here; as well as others, so keep an eye on this channel, you can never know what you will find to view!

2021 @Daniel-Tudor Official YouTube Channel @ Toate drepturile rezervate @ All Rights Reserved.

#Calugareni #JudGiurgiu #BluelensFullHD #cruceadepiatra #giurgiu #DanielTudor #Bmwelina #BluelensHD #BluelensBmw #Bluelens #Police #Politie #luptadelaCalugareni #bmw
x

Festivalul de datini şi obiceiuri la Naşterea Domnului şi Anul Nou „Tudor Pamfile“

La Galaţi s-a desfăşurat ieri și astăzi cea de-a 31-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri la Naşterea Domnului şi Anul Nou „Tudor Pamfile“. Colindători de toate vârstele şi mulţi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați. La chinonic, membrii grupurilor folclorice şi cetele de colindători din judeţele Braşov, Gorj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Piatra-Neamţ, Vaslui şi Galaţi, precum şi din Republica Moldova au interpretat colinde tradiţionale şi cântece de stea.

VIII.B Frýšták

Frýšták 2009

Experienta chinezeasca cu Oana Rotaru (2)

... continuarea distractiei.

Oana Rotaru,reprezentantul companiei romane insarcinat cu tacerea , (cea care de fiecare data cand este intrebata ceva despre organizare o puteti vedea scarpinandu-se in cap...) este prima din fata in dreapta ghidului chinez.

TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN TIMIȘOARA #craciun #timisoara #shorts

Un mini-tur al Târgului de Crăciun din Timișoara, de la Iulius. Voi l-ați vizitat?☕️✨????????❄️????
#targdecraciun #targuldecraciun #timisoara #timisoara_romania???????? #timisoara???? #timisoaracity #timisoaraeuropeana #iarna #iarna2022 #craciun #craciunfericit #craciunul #craciun2022 #capitalaculturalaeuropeana2023 #christmasmarket #christmasmarkets #christmasmarkets2022 #romania #romania???????? #romanian #romania????????

Judetul Iasi

Clip de promovare a obiectivelor turistice din judetul Iasi.

Cocteil turistic Bibi Touring p2

Televiziunea nationala de turism

Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.

Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.

Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.

Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, istorie şi tradiţii, lăcaşuri de cult, rezervaţii naturale, comorile din adâncuri, secretele naturii şi pâna la o serie de emisiuni gastronomice care prezintă reţete, secrete şi arome din întreaga lume.

Televiziunea transformă în turist fiecare telespectator, îl ia cu ea în explorare, în descifrarea codului poporului român si oferă posibilitatea întoarcerii la natură, la lumea sinceră a pădurilor, a râurilor cristaline, a florei şi faunei pe care omul nu a reuşit, încă, să o altereze prin prezenţa sa cotidiană. Călătorul se-nconjoară de ceea ce este tradiţional, întorcându-se la origini prin simplitatea trăirilor în armonie cu natura şi în ritm cu folclorul românesc.

Emisiunile oferă telespectatorului sub forma unor documentare, informaţii despre etnogeneza neamului, fiind un act personal de recuperare a memoriei pierdute în timp.

Telespectatorul are posibilitatea de a-şi satisface curiozitatea în ceea ce priveşte destinaţii de vis, hoinărind prin imagini în locuri exotice, cu speranţa că într-o zi va păşi în această lume spectaculoasă. Devenit prizonier fără voie pe ţărmul propriului fotoliu - acesta se poate relaxa cu imagini de un colorit viu, desprinse dintr-o paletă pe care zeii şi-au revărsat toate capriciile.

Travel Mix pune în valoare spiritul de aventură, dezvăluie locuri şi momente de viaţă unice posibile prin abandonul, fie şi doar pentru scurt timp, într-o lume care contrastează puternic cu cea în care trăim zi de zi.

Sunt prezentate, pe rând, în toată splendoarea lor, biserici, mănăstiri şi alte lăcaşuri de cult, în contextul continuităţii noastre pe aceste meleaguri. Lumea peşterilor îşi are de asemenea poveştile ei şi propriile comori, un univers de o frumuseţe rară pe care astăzi îl putem explora în voie.

Televiziunea prezinta mâncăruri exotice, reţete si arome unice transmise din vechime, al căror secret e păstrat cu sfinţenie de maeştri bucătari, şi inovaţii gastronomice capabile să convertească la noi pofte până şi cele mai conservatoare papile gustative. Bucătari experimentaţi sau pur şi simplu oameni pasionaţi prezintă bucătăriile lumii şi nu este nevoie de paşaport, deoarece bunul gust nu are graniţe.

Travel Mix aparţine companiei de media MIXMONTAN SRL, firmă care are în portofoliu, Televiziunea Valea Prahovei TV, Ziarul Valea Prahovei şi postul de Radio Best FM, canale media deţinute de omul de afaceri Laurenţiu Megelea, acţionar şi în cadrul companiei imobiliare Mervani din Valea Prahovei.

Postul de televiziune Travel Mix este liber la recepţie (FTA) şi se poate recepţiona şi de abonaţii Focus Sat şi Digi TV printr-o simplă operaţiune de scanare a receptoarelor tv. Coordonatele de recepţie sunt: SATELIT: Thor 6, Transponder: 11977 MHz, SR: 28000, FEC: 7/8, Polarizare: H.

Televiziunea Travel Mix va fi preluată în viitor şi de reţelele de cablu UPC, Digi TV, Next Gen, Ines, etc.
x

Prin jnepeniș și noroaie în Munții Suhard și Bârgău [Ep.8 pe Via Carpatica]

[English/Romanian subtitles] Episodul 8 - Ziua 11 pe Via Carpatica: Munții Suhard & Bârgăului, grupa nordică a Carpaților Orientali (Carpații Maramureșului și Bucovinei) [octombrie 2021]

Pasul Rotunda (Cabana Croitor) - Vf. Omului (1932 m) (bandă roșie) - Vf. Pietrele Roșii (1775 m) (cruce albastră) - Valea Diecilor - Valea P.Ciungilor - Vf. Suhărzel (1298 m) - Valea Mariei Mici - Valea Perșei - Vf. Perșa (1431 m) - Valea Mariei Mici - Vf. Șuvărosu (1403 m) - Cucureasa (1392 m) (drumuri forestiere și de TAF și o porțiune de drum de creastă marcat extrem de rar cu bandă roșie)

Din cauza ceței dese, vizibilitatea de pe Omului a fost zero, așadar am continuat spre Pietrele Roșii, părăsind creasta și coborând pe drumuri de TAF de-a lungul unor pârâuri. Noroaiele cauzate de numeroasele utilaje forestiere m-au încetinit destul de mult, dar am scăpat de ele după ce am revenit pe creastp, pe Suhărzel. Oițele au coborât de la munte, dar la stânele pe care le-am întâlnit sub vârfurile Perșa și Șuvărosu, am dat de cai, respectiv vaci, drept urmare, mi-am continuat traseul până la Vf. Cucureasa, unde am găsit refugiu într-un adăpost de păstori.

Episodul anterior:
Episdul următor:

Vizionare plăcută, comment, share, like & subscribe!

Dacă vreți să aflați mai multe despre mine sau să-mi susțineți proeictul de a descoperi lumea prin ochii localnicilor, cu autostopul și cu 5$ pe zi, puteți accesa următoarele linkuri:

Patreon:
Revolut:
PayPal:
Instagram:
Facebook:


Vă mulțumesc

EN:

Previous episode:
Next episode:

Please share, comment and subscribe

If you want to support my travels, to know more about me and my experiences around the world, checkout these Links:

Patreon:
Revolut:
PayPal:
Instagram:
Facebook:

Biserica nouă, ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Dumbrava (Jud. Neamț)

Activați subtitrarea în românește ! - Turn ON English subtitle !
Devenită neîncăpătoare, prin grija preotului paroh Mihai Fuioagă, vechea biserică de lemn din secolul XVIII, satul Dumbrava (comuna Timișești) cu hramul Sfântul Vasile cel Mare, și-a găsit tovarăș o nouă biserică zidită din piatră și cărămidă. Noua biserică, cu hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” a avut piatra de temelie pusă în anul 1991, iar sfințirea s-a făcut la 20 mai 2012 de către ÎPS Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Este o construcție impresionantă, de 33 m înălțime, ridicată numai cu efortul enoriașilor din parohie. Pictura a fost realizată de către pictorul Mihai Gabor. Părintele paroh Mihai Fuioagă este fiu al satului, preot de 40 de ani și păstorește această comunitate de peste 30 de ani. Dumnealui ne prezintă biserica, ne povestește unele întâmplări mai deosebite, iar în final ne arată și noua casă praznicar.

Excursie la Atena - Grecia

O excursie reusita.

Shares

x

Check Also

x

Menu