This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Stulpicani Romania

x

Hai-hui prin Bucovina! Stulpicani - Frasin. 4K 60fps

x

Bucovina Romania S1E11 | European Tour Ireland to Romania

Episode 11 of the motorcycle European Tour 2021 from Ireland to Romania on a Harley-Davidson Road King. In this episode I am riding with the North Gang Riders across the Bucovina region from Ostra to Broșteni, then we follow the Bistrița river valley until we climb up on the Transrarăul high-way on the Rarău mountain. After a stop at the Păstrăvarul Han in Pojorâta we cross the mountains across the Palma pass and return to Suceava city for the Bucovina Motorfest. I depart Suceava by the Prislop pass riding through Cârlibaba over to the Borșa city in Maramureș

TIMESTAMPS
00:00 Intro
01:00 Ostra
01:35 Tarnița Mine
02:55 Bistrița Valley
04:30 Transrarăul
08:00 Pietrele Doamnei, Rarău
10:00 Hanul Păstrăvarului, Pojorâta
10:45 Curmatura Boului
12:45 Palma pass
14:00 Solca
17:52 Suceava City
19:04 Bucovina Motorfest
20:35 Mestecăniș pass
21:30 Cârlibaba
22:18 Prislop pass
x

Codrul Secular SLĂTIOARA (Munții Rarău, Bucovina, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Codrul Secular de la Slătioara (numit și ”Catedrala de lemn a Rarăului”, sau ”Pădurea uitată de timp”) este o rezervație forestieră situată într-o zonă destul de izolată pe versantul sud-estic al Masivului Rarău. Rezervația se dezvoltă între altitudinile 790 m (cantonul silvic situat la marginea satului Slătioara) și 1353 m (creasta Muntelui Todirescu). Rezervația a fost înființată în 1941 pe 242 ha și legiferată în anul 2000 ca parte a Sitului Natura 2000 când a și fost extinsă la 1064 ha. Orice activitate forestieră este strict interzisă, pădurea crescând și murind în condiții naturale. De aceea, spre dosebire de pădurile obișnuite, aici vom vedea numeroși arbori morți, dar încă în picioare, sau alții aflați în diferite stadii de putrezire. Codrul Secular Slătioara este constituit în special din molizi, subordonat brazi, fagi și alte specii, din care unele rare (tisa, carpen). Vegetația ierboasă conține peste 900 de specii de plante dintre care unele ocrotite: papucul doamnei, vulturica de stâncă, foaia groasă, alga roșie de apă dulce, tulichina. Copacii din rezervație au până la 60 m înălțime, 1,40 m diametru și vârste de 200-300 ani (după alții chiar mai mult) constituind a doua rezervație de conifere ca importanță din Europa. Rezervația forestieră Codrul Secular Slătioara este încununată, la propriu și la figurat, de Rezervația botanică Fânețele Montane Todirescu care are 38 ha și este situată între cotele 1270-1492 m în zona crestei Muntele Todirescu.
x

MUZEUL LINGURILOR DE LEMN (Câmpulung Moldovenesc, Bucovina, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Muzeul lingurilor de lemn se găsește în partea central-vestică a orașului Câmpulung Moldovenesc într-o casă cu etaj ușor de recunoscut datorită ”draperiilor” de linguri vizibile de departe. Este cea mai mare colecție de linguri din țară, numărând circa 6.000 de exponate, reprezentând rodul muncii profesorului Ioan Țigui. El a început să adune primele linguri în anul 1945 și a continuat permanent să-și lărgească colecția până la moartea sa, în 1978. Urmașii, și anume familia Mateescu, s-au îngrijit în continuare de această colecție, păstrând dispunerea inițială. Lingurile sunt în general aranjate în seturi de câte zece, însoțite de câte o etichetă scrisă chiar de către părintele colecției, profesorul Ioan Țugui. Pe aceste etichete sunt trecute diverse informații: proveniența, semnificația, decorații, lemnul, meșterul, anul etc. Astfel ne facem o idee despre sistemul de clasificare conceput de autor și care vizează foarte multe aspecte.
Marea majoritate a lingurilor sunt din România, dar sunt și multe linguri de pe toate continentele și din toate țările Europei, obținute prin schimburi sau donații. Autorul a acordat o atenție deosebită lingurilor uzuale, simple sau modest decorate, reprezentative fiind cele folosite la stână. Multe din acestea au fost folosite. O categorie importantă sunt lingurile ornamentale, imaginația creatorilor neavând limite. Sunt linguri sculptate, scrijelite, pirogravate, pictate, cu inel. Ornamentațiile sunt cu motive populare, din lumea florilor, animalelor, astrelor, peisaje, clădiri istorice, ouă încondeiate, personaje istorice, motive religioase. Unele linguri au caracter istoric prin vechime (sec. XVII) sau folosite de personalități (Mihail Kogălniceanu, Mihail Sadoveanu). De asemenea, turiștii sunt atrași de unele linguri ”curiozități”: ale logodiților, căsătoriților, calicilor, pentru femei cicălitoare, ”din zestrea miresei”, ”pomenirea morților” etc.
x

Mociar. Cea mai batrana padure din Romania. Locul de basm din Mures

#Mociar. Cea mai batrana padure din Romania. Locul de basm din Mures
#basm #romania #shorts

AMINTIRI ...ITALIA PALERMO FOARTE FRUMOASE DE MIHAI GEMENEA SV.

FAMILIA ROTUNDU SICILIA PALERMO ITALIA MIHAI SI LARISA

biserica veche sf ioan

Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.

Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.

Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.

Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is

Drumetii in Bucovina

15 kilometri prin soare, ploaie, grindina, ceata in Codrii Seculari Slatioara - Todirescu

1.05.2018

Mega Tiroliana Bucovina, Gura Humorului - Decembrie 2022

Cea mai lunga tiroliana din Europa ( peste 2 km) se afla in Romania. O gasesti in Gura Humorului, Parcul Arinis.

Cum nu stim sa pretuim ce avem - Genocidul din Poiana Narciselor de la Negrileasa.

Am fost sa vizitam minunatia de la Poiana Narciselor de la Negrileasa. Din pacate bucuria de a vizita acesta bijuterie naturala a fost umbrita de modul in care cei care viziteaza nu pot pleca cu mana goala si rup narcisele cu bratele.
x

Gura Humorului - Solca

Aprile 2012
Music /// Perasma - Swing 2 Harmony ( Gabriel & Dresden Mix )

Offroad spre Cabana Giumalau

Cabana Giumalau, urcare din Valea Putnei

Shares

x

Check Also

x

Menu