This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Siculeni Romania

x

Train Rear View Siculeni - Miercurea Ciuc - Baile Tusnad (Madéfalva - Tusnádfürdő), Romania Cab View

In this video I present to you a rear view (back view) from Siculeni to Băile Tușnad, in the Harghita County, in central Romania, on the line M400 (Magistrala 400) of the Romanian Railways. The line passes through a beautiful hilly and mountainous area. Below you can find the timestamps for all the stations.
_______________

If you want to know more about this trip, this railway and the surrounding area, you can read the article on my website:

carpathiantrains.wordpress.com/2024/01/05/train-rear-view-from-siculeni-to-baile-tusnad-railway-line-cfr-m400/
_______________
TIMESTAMPS:
00:00 Intro
00:26 Information about the trip
01:42 Siculeni/Madéfalva
10:48 Miercurea Ciuc/Csíkszereda
18:01 Sâncrăieni/Csíkszentkirály
20:18 Sântimbru Ciuc/Csíkszentimre
22:00 Sânsimion/Csíkszentsimon
26:23 Vrabia/Csíkverebes
28:47 Tușnad Sat/Tusnád
34:23 Băile Tușnad/Tusnádfürdő
_______________

Thank you for watching!

If you like my work, you can support me on Buy Me a Coffee. Your support is highly appreciated and will be used for making more and better content for you. Thank you!

_______________

Music used in this video:

Back To The Wood by Audionautix is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 licence.

Artist:
_______________

All rights reserved. This video may not be reuploaded, edited or used on Youtube or outside of it without my written consent.


keywords: train, trains, railway, railroad, rail, rail transport, transport, locomotive, locomotives, crossing, trip, rearview, backview, cabview, cab view, caile ferate romane
#cabride #trainjourney #cabview #train #trainvideo #travel #rearview #harghita #hargita
x

Granița de 1000 de ani (Ghimeș - Gyimesbükk, Harghita, Transilvania, Romania)

Activați subtitrarea în românește ! - Turn on English subtitle !

Titlul, în ungurește: Gyimes és az Ezeréves határ

Videoclipul prezintă pe scurt unul din locurile cu o înaltă încărcătură simbolistică și spirituală din istoria Transilvaniei, precum și a Moldovei, timp de multe secole defileul Râului Trotuș în zona Ghimeș (Gyimesbükk) - Palanca fiind punct de graniță între entitățile statale amintite. În partea transilvană se concentrează mai multe obiective. Ruinele Cetății Rákóczi domină Valea Trotușului de pe vârful unui pinten de munte. Cetatea a fost construită în 1626 de către Bethlen Gábor, principele Transilvaniei și întărită în secolul XVIII de către Francisc Rákóczi al II-lea și apoi de către autoritățile habsburgice, fiind folosită până la mijlocul secolului XIX. Începând cu anul 1730, în versantul opus cetății este înființată Carantina (Kontumác, din germanul Kontumaz = carantină), odată cu alte puncte de carantină situate în lungul graniței Imperiului Habsburgic. Acesta a funcționat până la sfârșitul secolului XIX. Lângă Carantină (Kontumác), călugării franciscani de la Șumuleu-Ciuc au construit în 1782 o capelă închinată Adormirii Maicii Domnului. După 1890 Ungaria și România își prelungesc liniile ferate pe Valea Trotușului care se vor interconecta aici la Ghimeș în anul 1899. Simbol rămâne de atunci Cantonul feroviar nr. 30, situat la numai câțiva metri de graniță, reprezentând cel mai estic punct al graniței româno-maghiare și al căilor ferate ungare. În cel de Al Doilea Război Mondial, Cantonul 30 situat pe linia defensivă Árpád este întărit cu un buncăr și colți antitanc.
În imediata vecinătate, în partea românească a fostei granițe, la Palanca, se găsește Memorialul eroului Emil Rebreanu, ofițer român transilvănean în armata austro-ungară, executat în 1917 (Primul Război Mondial) după ce a încercat să dezerteze trecând linia frontului la frații români. Ulterior, au fost înălțate aici un obelisc dedicat ostașilor sovietici căzuți în cel de Al Doilea război Mondial, iar în 2012 un nou monument dedicat lui Emil Rebreanu. Tragicul destin este evocat de fratele său, marele scriitor Liviu Rebreanu, în romanul ”Pădurea spânzuraților”. Detalii găsiți în videoclipul meu:
Granița româno-maghiară de pe aliniamentul Carpaților, inclusiv cea de aici la Ghimeș, a funcționat până în decembrie 1918 (sfârșitul Primului Război Mondial) când Transilvania s-a unit cu România. De asemenea, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în urma Dictatului de la Viena (1940), Transilvania de Nord este cedată Ungariei, granița fiind reactivată aici în perioada 1941-1944.
Pe munții din zona Ghimeșului au fost identificate zeci de morminte individuale sau comune cu eroi cunoscuți sau necunoscuți, de toate națiile, căzuți în cele două războaie mondiale.
În ultimii ani, numeroase inițiative au contribuit la reabilitarea acestui loc încărcat de istorie. Cantonul feroviar nr. 30 a fost renovat și transformat în spațiu muzeal. Pe culmea de lângă Kontumác a fost amenajat un complex spiritual-național, format dintr-o simbolică poartă secuiască (”Poarta credinței, a vieții și a națiunii”) și 11 stâlpi secuiești (”Stâlpii dăinuirii noastre”), fiecare marcând un secol de existență. Capela catolică de la Kontumác a fost renovată. Ruinele fostei Carantine (Kontumác) au fost parțial reabilitate și transformate într-un Memorial care omagiază eroii căzuți în cele două războaie mondiale. O anexă a carantinei este transformată în spațiu muzeal.
De mulți ani, devenită tradiție, ”Granița de 1000 de ani” de la Ghimeș a devenit loc de pelerinaj. Astfel a doua zi (duminica) și în continuitatea vestitului pelerinajul marianic de Rusalii (catolice) de la Șumuleu-Ciuc (Miercurea Ciuc), aici la Ghimeș se adună zeci de mii de pelerini sosiți cu sute de autoturisme, autocare și trenuri speciale, maghiarii din Transilvania și Ungaria omagiindu-și astfel istoria.
x

Tinovul LUCI (Sâncrăieni, Județul Harghita, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Tinovul (turbăria) Luci este o arie protejată de interes naţional care conservă un habitat natural de tipul Turbării cu vegetaţie forestieră. O lume aparte, mirifică dar stranie în acelaşi timp, este această rezervaţie naturală care se extinde pe o suprafaţă de 273 hectare la 1080 m altitudine în zona de creastă a Munţilor vulcanici Harghita de Sud, la circa 10 Km vest de comuna Sâncrăieni (judeţul Harghita). Tinovul este instalat într-o arie depresionară reprezentată de craterul vulcanic Luci, în prezent puternic erodat şi colmatat. Din turbărie izvorăşte Râul Cormoş. Turbăria Luci s-a format prin acumularea treptată a resturilor vegetale în fostul lac vulcanic. Grosimea turbei scade de la circa 5 m în partea sudică, la 1,5-2,0 m spre nord. Principala sursă vegetală a acestor turbării este reprezentată de diverse specii de muşchi din genul Sphagnum. In turbăriile montane, deci și la Luci, înălţimea arborilor scade de la periferie spre centru datorită substratului turbos sărac în nutrienți. Un alt aspect specific este centura mlăştinoasă numită lagg (termen suedez) care înconjoară turbăria. Aceasta se formează datorită ratei de creştere a muşchilor, respectiv de formare a turbei, care este mai mare în partea centrală decât la periferie. În consecinţă, zona centrală a tinoavelor este uşor bombată. Lagg-ul este zona de tranziţie în care se amestecă apele slab mineralizate din interiorul turbăriei cu apele acviferului freatic şi are mare importanţă în stabilitatea şi evoluţia ecosistemului. În cazul Luci nu am verificat dacă lagg-ul bordează tot tinovul, dar se regăseşte cel puţin spre est şi sud. Din cauza acestuia, mai ales pe vreme umedă, accesul este problematic.
Rezervaţia prezintă o importanţă ştiinţifică deosebită datorită ecosistemului forestier în care vegetează specii oligotrofe specifice turbăriilor, dar şi tundrei, considerate relicte glaciare.
Deplasarea în tinov trebuie să se facă cu cea mare atenţie deoarece monotonia vegetaţiei şi lipsa reperelor îngreunează foarte mult orientarea. Recomandăm să folosiţi o busolă sau să vă orientaţi după soare.
x

2016-(06)-(10-11) Bucuresti Nord Ghimes Bucuresti Basarab 101DUPA SICULENI PANLA MIHAILENI PRIN GEAM

Every video description is found in it's name, and in the playlist where the video is included, respectively.
Descrierea fiecarui videoclip se gaseste in nume, respectiv in playlist-ul din care face parte.
x

#105 Romania - Arges, Brasov, Covasna, Bacau ???????? BEAUTIFUL Road Trip #2021





more videos:

Trenuri in gara Adjud - 16.02.2022

(ROMÂNĂ)

1. 00:42 Sosire tren InterRegio 1543 Brașov - Iași, cu locomotiva 400 562-1, operator CFR Călători
2. 01:46 Manevră locomotivă 400 775-9, operator CFR Călători
3. 02:23 Manevră locomotivă 400 562-1, operator CFR Călători
4. 03:07 Tren Regio 5216 Onești - Buzău, cu locomotiva 400 775-9, operator CFR Călători
5. 04:42 Plecare tren InterRegio 1543 Brașov - Iași, cu locomotiva 400 562-1, operator CFR Călători
6. 05:24 Sosire tren InterRegio 1753 București Nord - Suceava Nord, cu locomotiva 476 692-5, operator CFR Călători
7. 06:09 Plecare tren InterRegio 1753 București Nord - Suceava Nord, cu locomotiva 476 692-5, operator CFR Călători
8. 07:11 Tren marfar DB Cargo, cu locomotiva 480 006-2, operator DB Cargo Romania
9. 08:10 Tren Regio 5405 Iași - Mărășești, cu locomotiva 400 899-7, operator CFR Călători
10. 11:37 Tren Regio 5209 Mărășești - Siculeni, cu locomotiva 400 857-5, operator CFR Călători

Adjud, județul Vrancea
16 Februarie 2022

Mulțumesc pentru vizionare!

=======================

(ENGLISH)

1. 00:42 Arrival of InterRegio 1543 Brașov - Iași, with locomotive 400 562-1, operated by CFR Călători
2. 01:46 Locomotive 400 775-9 shunting, operated by CFR Călători
3. 02:23 Locomotive 400 562-1 shunting, operated by CFR Călători
4. 03:07 Regio 5216 Onești - Buzău, with locomotive 400 775-9, operated by CFR Călători
5. 04:42 Departure of InterRegio 1543 Brașov - Iași, with locomotive 400 562-1, operated by CFR Călători
6. 05:24 Arrival of InterRegio 1753 București Nord - Suceava Nord, with locomotive 476 692-5, operated by CFR Călători
7. 06:09 Departure of InterRegio 1753 București Nord - Suceava Nord, with locomotive 476 692-5, operated by CFR Călători
8. 07:11 DB Cargo freight train, with locomotive 480 006-2, operated by DB Cargo Romania
9. 08:10 Regio 5405 Iași - Mărășești, with locomotive 400 899-7, operated by CFR Călători
10. 11:37 Regio 5209 Mărășești - Siculeni, with locomotive 400 857-5, operated by CFR Călători

Adjud, Vrancea county, Romania
16 February 2022

Thank you for watching!

Gheorghieni - Harghita. Aprilie 2021. ROMÂNIA

Romania: CFR Railways electric locomotives working passenger services at Baile Tusnad

Romania: CFR Railways Class 41 & 40 electric locomotives are seen working passenger services at Baile Tusnad.
All clips recorded 23rd September 2021.

Clip 1 - 41-0013 departs from Baile Tusnad on train R4510, the 1301 Deda - Brasov.
Clip 2 (0:45) - 40-0589 arrives at Baile Tusnad on train R4513, the 1611 Brasov - Toplita.
Clip 3 (1:20) - Coupling clip of 41-0013 on board train R4510, the 1301 Deda - Brasov.

Căile Ferate Române (abbreviated as CFR) is the official designation of the state railway carrier of Romania. The railway network of Romania consists of 11,380 km (7,070 mi), of which 3,971 km (2,467 mi) (34.9%) are electrified, and the total track length is 22,247 km (13,824 mi), of which 8,585 km (5,334 mi) (38.5%) are electrified. The network is significantly interconnected with other European railway networks, providing pan-European passenger and freight services. CFR as an entity has been operating since 1880, even though the first railway on current Romanian territory was opened in 1854.

CFR is divided into four autonomous companies:

CFR Călători, responsible for passenger services;
CFR Marfă, responsible for freight transport;
CFR Infrastructură, manages the infrastructure on the Romanian railway network; and Societatea Feroviară de Turism, or SFT, which manages scenic and tourist railways.

CFR Călători, the passenger service division of CFR, operates seven types of passenger train, both on Romania's territory, with rolling stock and locomotives, or internationally, with rolling stock. Also, CFR operates international trains on Romanian territory with its own locomotives. The train types vary in terms of speed and type of rolling stock. In 2010, approximately 58 million passengers have traveled with the company. 10 million travelers have preferred private equity firms in particular on the side lines.

CFR train types are:
Regio (R) -- the trains have assigned numbers from 2000 to 9999
InterRegio (IR) -- the trains have assigned numbers from 200 to 499, 600 to 999, 1000 to 1999 and 10000 to 14999
InterCity (IC) -- numbered from 500 to 599
EuroCity (EC) -- numbered as IC trains from 500 to 599
EuroNight (EN) -- numbered as IC trains from 500 to 599
Special (S) -- tourist trains operated on scenic routes with vintage rolling stock, numbered from S1 to S9

Aside from the seven main train types, CFR also operates night trains, which can be of any status (usually Rapid, InterCity or EuroNight). Freight trains, operated by CFR Marfă, have a different numbering system.
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
Băile Tușnad is a town in Harghita County, Romania. It lies in the Székely Land, an ethno-cultural region in eastern Transylvania.

With a population of 1,617, it is the smallest town in Romania by population. It is located at an altitude of 650 metres in the southern reaches of the Ciuc depression, between the Harghita and Bodoc mountains, in the valley of the Olt, and is to this day an important spa town. The town administers one village, Carpitus (Kárpitus).
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
@FrontCompVids - Follow us on Twitter!
More FrontCompVids clips are regularly added to so don't forget to Like and Subscribe!
Click for more details :-)

Băile CIBRE Bath - Cibre Fürdő (Harghita County, Romania)

Vă rog să activați subtitrarea în românește !
Băile Cibre (se pronunţă Ţibre) se găsesc la circa 13 Km NE de Miercurea Ciuc, între comunele Frumoasa şi Mihăileni (jud. Harghita), la poalele munţilor, într-o pitorească zonă depresionară denumită Cibre. Sunt denumite după vechiul sat Cibre existent în această zonă, sat care a fost distrus de către o invazie a tătarilor în 1694. În zonă apar mai multe izvoare de apă minerală carbogazoasă, bogate în bicarbonat de calciu. Ele au fost folosite încă din timpuri vechi ca apă de băut şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni. În secolul 19 au funcţionat aici băi populare. Acestea s-au deteriorat în timp, însă au fost reabilitate în anul 2007 de către administraţia şi locuitorii comunelor Frumoasa şi Mihăileni. În apropierea băilor este meționată existența a două bălți cu plante glaciare relicte.

Through the Urziceni Town In The Direction Of The City Of Bucuresti, Romania. Car Ride.

Car ride Through the Urziceni Town In The Direction Of The City Of Bucuresti, Romania. You see with your own eyes this beautiful city of Romania. Happy viewing.

#car Ride, #romania, #BUCURESTI, #car trip, #URZICENI

My channel -

Thank you for watching, do not forget to evaluate and subscribe to the channel so as not to miss new videos!) You can make content better! Your subscription will help to promote this channel on YouTube! ...

If you liked our video, support the development of the channel at the link

or by scanning the QR code


Если Вам понравилось наше видео, поддержите развитие канала по ссылке

или сосканировав QR-код
x

BAILE TUSNAD-SICULENI - Ziua cu trenul pe M400 din Covasna in Harghita 2021

Dintr-un video RANDOM, a devenit un video interesant. Astăzi mergem ziua cu trenul pe M400 din Covasna în Harghita. Data e 10 Iulie 2021 și abia am început. După Brașov, acum vă filmez de la Băile Tușnad până la Siculeni și în viitor cine știe ce mai urmează.
Între Băile Tușnad și SIculeni sunt doar 37 de km care în realitate pare mai mult. Dar dacă îți place să călătorești cu trenul, nu te vei plictisi, deoarece glasul roților de tren și sunetul joantelor sunt și aici la ordinea zilei și pe unele porțiuni prindem și viteză. ????????????

10.07.2021

From a RANDOM video, it became an interesting video. Today we go by train on the M400 day from Covasna to Harghita. Today is July 10, 2021 and we have just started. After Brașov, now I'm filming you from Băile Tușnad to Siculeni and in the future who knows what's next.
Between Băile Tușnad and SIculeni there are only 37 km which in reality seems more. But if you like to travel by train, you will not get bored, because the voice of the train wheels and the sound of the joints are also the order of the day and in some parts we also catch speed. ????????????

Mă găsești și pe:
???? Instagram:
???? Facebook:

✅ Dacă dorești să mă susții, urmează pașii de mai jos:
???? APASĂ PE LIKE
???? APASĂ PE SUBSCRIBE
???? APASĂ PE CLOPOȚEL
???? DISTRIBUIE

????Acum poți susține financiar canalul și munca mea:
????REVOLUT:
????PATREON:
????CONT LEI: RO40INGB0000999903937615 ING Bank - Valter Patric

@valterpatrick

Restaurants in Miercurea Ciuc, Romania

Have a really tasty meal again, in a good restaurant or eatery nearby. Enjoy a great dinner with near Miercurea Ciuc. Whether gourmet, fast food or a romantic candlelight dinner, you will find something suitable here.

Here you can find Restaurants in Miercurea Ciuc, Romania:
1) Várdomb
Strada Câmpul Mare 150, Miercurea Ciuc
0374 011 334

2) Gösser Pub
Bulevardul Frăției 14, Miercurea Ciuc 530003
0744 393 435

3) Via Napoli Pizzeria Ristorante
Strada Márton Áron 34, Miercurea Ciuc 530003
0752 245 381

4) Gambrinus
Strada Bolyai 7, Miercurea Ciuc 530003
0266 371 123

5) San Gennaro
Strada Petőfi Sándor 15, Miercurea Ciuc 530210
0266 206 500

6) Casa Harghita
Bulevardul Frăției nr. 30/B, Miercurea Ciuc
0747 450 839

7) Öt Kutya Étterem
Strada Zöld Péter 17, Miercurea Ciuc 530110
0744 575 124

8) Három Székely Fogadó
Strada Lunca Mare, Miercurea Ciuc
0742 135 484

9) Restaurant Meteor
16/A, Miercurea Ciuc
0744 372 607

10) Dabo Doner România (Miercurea Ciuc)
Strada Petőfi Sándor Nr.3, Miercurea Ciuc 530210
0740 388 288


If you like our videos ❤, please support us and subscribe this channel Share the video and press the like button ????.

The music is from:

Romania: CFR Railways electric Class 40 locomotive leaves Siculeni on a Miercurea Ciuc service

Romania: CFR Railways electric Class 40 locomotive 40-0775 leaves Siculeni on a mid day passenger service towards Miercurea Ciuc.
Clip recorded 24th September 2021.

Siculeni is a commune in Harghita County, Romania. It lies in the Székely Land, an ethno-cultural region in eastern Transylvania. The Siculicidium took place here.

The commune is composed of a single village, Siculeni. In 2004, four villages broke off to form Ciceu and Racu Communes.

The Siculicidium, or the Massacre at Madéfalva of January 7, 1764 took place here. 200 Székely were killed by Maria Theresa's Habsburg army as the local Székely Hungarians refused to join as recruits the newly organized borderguard regiments. Following the massacre, a great number of Székely people began to flee the region crossing the Carpathian Mountains into Bukovina and Moldova. The massacre's Latin name is Siculicidium, traditionally written as SICVLICIDIVM. A monument in memory of the massacre was erected on October 8, 1905.
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
Harghita is a county (județ) in the center of Romania, in eastern Transylvania, with the county seat at Miercurea Ciuc.

Harghita county has the highest percentage of Hungarians in Romania, just ahead of Covasna county. The Hungarians form the majority of the population in most of the county's municipalities, with Romanians concentrated in the northern and eastern part of the county (particularly Toplița and Bălan), as well as in the enclave of Voșlăbeni.
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
Căile Ferate Române (abbreviated as CFR) is the official designation of the state railway carrier of Romania. The railway network of Romania consists of 11,380 km (7,070 mi), of which 3,971 km (2,467 mi) (34.9%) are electrified, and the total track length is 22,247 km (13,824 mi), of which 8,585 km (5,334 mi) (38.5%) are electrified. The network is significantly interconnected with other European railway networks, providing pan-European passenger and freight services. CFR as an entity has been operating since 1880, even though the first railway on current Romanian territory was opened in 1854.

CFR is divided into four autonomous companies:

CFR Călători, responsible for passenger services;
CFR Marfă, responsible for freight transport;
CFR Infrastructură, manages the infrastructure on the Romanian railway network; and Societatea Feroviară de Turism, or SFT, which manages scenic and tourist railways.

CFR Călători, the passenger service division of CFR, operates seven types of passenger train, both on Romania's territory, with rolling stock and locomotives, or internationally, with rolling stock. Also, CFR operates international trains on Romanian territory with its own locomotives. The train types vary in terms of speed and type of rolling stock. In 2010, approximately 58 million passengers have traveled with the company. 10 million travelers have preferred private equity firms in particular on the side lines.

CFR train types are:
Regio (R) -- the trains have assigned numbers from 2000 to 9999
InterRegio (IR) -- the trains have assigned numbers from 200 to 499, 600 to 999, 1000 to 1999 and 10000 to 14999
InterCity (IC) -- numbered from 500 to 599
EuroCity (EC) -- numbered as IC trains from 500 to 599
EuroNight (EN) -- numbered as IC trains from 500 to 599
Special (S) -- tourist trains operated on scenic routes with vintage rolling stock, numbered from S1 to S9

Aside from the seven main train types, CFR also operates night trains, which can be of any status (usually Rapid, InterCity or EuroNight). Freight trains, operated by CFR Marfă, have a different numbering system.
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
@FrontCompVids - Follow us on Twitter!
More FrontCompVids clips are regularly added to so don't forget to Like and Subscribe!
Click for more details :-)

Cu trenul in REPUBLICA MOLDOVA - IR-N 402 Prietenia

Salut, astazi prezint si calatoresc cu in Republica Moldova cu trenul Prietenia IR-N 402 Bucuresti Nord - Chisinau.

Acesta este singurul tren care circula pe teroritoriul Romaniei si are vagoane sovietice iar la granita, trenul este urcat pe un cric hidraulic si i se schimba osiile pentru a fi pregatite de circulatie in Republica Moldova care foloseste un ecartament larg (rusesc) de 1524mm fata de cel standard folosit in Romania: 1435mm.

Daca iti place contentul creat de mine te invit sa te ABONEZI la canalul meu. Multumesc!

Biletul a fost cumparat si platit online pe siteul CFR calatori:

Tutorial cumparare bilet online la CFR:

-INSTAGRAM:
-FACEBOOK:

- Detalii despre calatorie -

Tren: IR-N 402 Prietenia
Companie: CFM(Caile ferate Moldovenesti)
De la: Bucuresti Nord
La: Chisinau
Durata: 13h04
Data calatoriei: Iunie 2022
Clasa: Vagon dormit - cabina 2 persoane
Pret: 170 de lei

Licensing:
Thumbnail design by People photo created by freepik edit by whitechimp
Social media buttons design by BiZkettE1 edit by whitechimp
Logo design by Vecteezy.com edit by whitechimp

Mocănița HUȚULCA (Moldovița, Bucovina, Romania)

Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Calea ferata cu ecartament îngust de la Moldovița a fost construită de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, și dată în folosință în anul 1888 pentru transport de masă lemnoasă de la pădure la gater.
În anul 1909 linia a fost preluată de la fondul bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800 de milimetri la ecartament standardizat 760 de milimetri. Inițial, traseul mocăniței avea 23,9 de kilometri, de la Moldovița la Roșoșa, însă în decursul anilor s-au mai construit o mulțime de variante și tot sistemul a ajuns în anul 1987 cu înființarea porțiunii Râșcovei – Râșca dreaptă + Arsuri la o lungime de 73 de kilometri.
Linia de la Moldovița a fost folosită până în anul 2001 pentru transport de masă lemnoasă. Începând cu iulie 2005, linia este administrată de Asociația pentru păstrarea liniilor înguste din România, administrată de austriacul Georg Hocevar, cunoscut ca salvator al mai multor linii cu ecartament îngust din România. În prezent, linia are 10,5 kilometri.

The train and the music are named after Hutsul, the ethnic goup living in this area of Bukovina.
The route of Hutulca begins in Moldovita village (in Bukovina region, Romania) and it continues near the river with the same name. Along the entire route (10.5 Km) you will be able to admire the picturesque landscape of Bukovina, dominated by gentle hills, haystacks collected from the large fields and old settlements built using local architectural model.
The mocanita (narrow railways train) Hutulca is today a charming tourist attraction of the whole region and brings joy to both those passionate about steam locomotives, as well as those who want to relax admiring the beauty of wild nature.
Narrow gauge railway from Moldovita was built by Louis Ortieb, a sawmill owner in Munich, and was opened in 1888 for the transport of wooden mass. Originally, the route was 23.9 kilometers long, but over the years the route has been developed and the whole system has reached in 1987 a length of 73 km.
Line of Moldovita was used until 2001 for transportation of wooden mass. Starting July 2005 this line is operated by a private company, S.C. Calea Ferata Ingusta S.R.L. (Narrow Railways LLC) for tourism purposes and the current route has a length of 10.5 km.
Tourist train with steam loco in Bukovina.
Narrow gauge railway from Moldovita was built by Louis Ortieb, a sawmill owner in Munich, and was opened in 1888 for the transport of wooden mass. Originally, the route was 23.9 kilometers long – from Moldovita to Rososa – but over the years the route has been developed and the whole system has reached in 1987 a length of 73 km.
Line of Moldovita was used until 2001 for transportation of wooden mass. Starting July 2005 this line is operated by a private company, S.C. Calea Ferata Ingusta S.R.L.(Narrow Railways LLC, under the command of Mr. Georg Hocevar) for tourism purposes and the current route has a length of 10.5 km.
The route of Hutulca begins in Moldovita village and it continues near the river with the same name. Access to departure station is quite easy since there are signs in both Romanian and English that lead visitors there. Along the entire route, which ends in Argel village, you will be able to admire the picturesque landscape of Bukovina, dominated by gentle hills, haystacks collected from the large fields and old settlements built using local architectural model.
Mocanita Hutulca is today a charming tourist attraction of the whole region and brings joy to both those passionate about steam locomotives, as well as those who want to relax admiring the beauty of wild nature.
Tourists arriving in this area of Bukovina have the opportunity to visit other famous attractions in Moldovita, such as Moldovita Monastery or the Museum of Painted Eggs – Lucia Condrea.
Moldoviţa Monastery is a beautiful place of worship enrolled in UNESCO World Heritage List since 1993. Access to this area is done very easily, Moldovita being located at a distance of about 30 km from the city of Campulung Moldovenesc and about 70 km from Suceava.
S.C. Calea Ferata Ingusta S.R.L. offer railway tourism on another three Romanian narrow gauge railway lines: Brad-Criscior, Abrud-Campeni and Covasna-Comandau
x

Back View - Călătorie cu trenul de la Băile Tușnad către Miercurea-Ciuc

#train #backview #traintravel #romania

2009-(07)-(24-25) Bucuresti Nord Toplita Bucuresti Nord 175INTRAREA IN SICULENI

Locomotiva simetrica la intrarea in Siculeni.
Every video description is found in it's name, and in the playlist where the video is included, respectively.
Descrierea fiecarui videoclip se gaseste in nume, respectiv in playlist-ul din care face parte.

WE BOARD A ROMANIAN TRAIN FROM BUCHAREST to BRAśOV (Transylvania|)

Episode 083 | Bucharest, Romania

00:00 Intro
00:32 First we need to get to the Train Station
01:28 Our thoughts on using Bucharest's metro (subway) system
02:05 Cost for the Train Tickets to Braśov
02:36 Boarding the Train - Bucharest to Brasov
03:43 Approaching Braśov
04:14 We finally reach our Airbnb
04:33 Sneak peak of what's to come while in Transylvania

——————

Hi there ????

We’re Andrew & Patrycja.

Us two goofballs enjoy challenging ourselves and exploring new places ????

We want to show you what it’s REALLY like to travel the world ✈️

Join us by SUBSCRIBING to our channel (Sefton Memoirs) and we promise it'll be worth your while.

Enjoy ????

——————

Want to support our travels? Consider Buying us a Coffee to help keep us focused ????

Anything else? ???? Then please leave a comment in one of our videos and we'll get back to ya ????

Băile Tușnad

Cu tractorașul, pe ruta Băile Tușnad - Lacul Sf. Ana (craterul fostului vulcan acoperit de oglinda unei ape înconjurate de pădure), cîteva dintre activitățile pe care le poate face un turist pe pîrtia de la Băile Tușnad, vara, și stațiunea văzută de sus, de pe Piatra Șoimilor

Băile BÂRZAVA Bath - Borzsovafürdő (Harghita County, Romania)

Bârzava village belongs to Frumoasa commune and is located in Harghita County (Romania) at 11 km NE of Miercurea Ciuc. Bârzava Baths are located on the right bank of the creek at 2.5 km east of the center of the village. Since the mid-19th century, sulphurous waters here (total mineralization 1331.02 mg / liter) were famous for their healing powers, being used to treat diseases of skin, joints and rheumatism. The baths were built in 1896, but during World War I, the little resort was destroyed. The bath have been renovated and rebuilt in 2011 by the locals by patriotic work. People can use for free because they were built by the community for the community. Mineral water springs here are now popular among locals. Upon entering the bathroom is located a notice board in three languages (Romanian, Hungarian, English) which presents natural values and surroundings of Bârzava Baths: Bârzava creek, adjacent marsh, flora and fauna.
Satul Bârzava aparține comunei Frumoasa și se găsește la 11 km NE de Miercurea Ciuc. Băile Bârzava se găsesc pe malul drept al pârâului Bârzava la 2,5 km est de vatra satului. Încă de la jumătatea secolului 19 apele minerale sulfuroase de aici (mineralizație totală 1331,02 mg / litru) erau vestite pentru puterile lor curative fiind folosite pentru tratatrea afectiunilor pielii, ale articulatiilor și a reumatismului. Băile au fost construite în anul 1896, dar in timpul primului război mondial mica stațiune a fost distrusă. Băile au fost reabilitate și reconstruite în anul 2011 de către localnici, prin muncă patriotică. Oamenii le pot folosi gratuit deoarece a fost construit de către comunitate pentru comunitate. Apele minerale potabile ale izvoarelor de aici sunt și acum populare printre localnici. La intrarea în băi este amplasat un panou de informare în 3 limbi (română, maghiară, engleză), care prezintă valorile naturale ale Băilor Bârzava și ale împrejurimilor acestora: pârâul Bârzava, mlaștina limitrofă, flora și fauna.

Csíkborzsova (Bârzava) Csíkszépvíz községhez tartozó falu. Csíkszeredától 11 km-re fekszik.
Az egykori csíkborzsovai fürdő egy kis fenyves erdő közepén feküdt, 2,5 km-re keletre a falutól. A patak melletti, záptojás szagú, kénhidrogénes vizet fürdőnek hasznosították (összásvánanyag-tartalma: 1.331,02 mg/liter). A hegyoldalban levő borvizet ivásra használták. Vizét a múlt század ötvenes éveiben a köszvény, rüh és más bőrbetegségek ellen javallták . Az 1896-ban épült borvízfürdő a századfordulót követően tönkrement, azonban 2011-ben a helyi közösség kalákában újraépítette. Az emberek ezt is ingyen használhatják, ugyanis a közösségnek, a közösségért épült.
Borvízkútjának vize ma is iható.
A fürdő bejáratához felkerült egy háromnyelvű (magyar, román, angol) pannó is, amely Borzsovafürdő és környéke természeti értékeit mutatja be. Az információs jelleggel kihelyezett tábla beszél a Borzsova patakról, a patak menti lápról, a környező területekről, valamint annak élővilágáról.

Shares

x

Check Also

x

Menu