This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Sebiş Romania

x

30 de Locuri superbe din Romania Despre care nu ai auzit

Statia Dezorientarii va prezinta astazi un nou episod interesant cu 30 de locuri superbe din Romania despre care probabil nu ati auzit. Romania este o tara plina de locuri frumoase si interesante pe care ar trebui sa ajungi sa le vizitezi.
In episodul de azi o sa ai ocazia sa admiri locuri precum : Stufarisurile de la Sic, Piscina pa Coasta judetul Maramures, Sanctuarul ursilor de la Zarnesti din judetul Brasov, Biserica din Pustietate din judetul Satu Mare, Staţiunea exotică de la Berzasca din judetul Caras Severin, Cetatea medievala Saschiz, Soveja, Eutopia Gardens sau cum mai este cunoscut Rozariul de la Mandroluc din judetul Arad, Templul Coral din Bucuresti, Morile de apa de la Rudaria din judetul Caras Severin, Satul Piatra Fântânele din judetul Bistrita, Fundătura Ponorului, Gorunul de 900 de ani din satul Mercheasa, Geoagiu Bai, Dealul Melcilor, Cheile Feneşului sau Cheile Caprei, Cascada cu apa termala de la Toplita, Cheile Vârghişului, Pestera lui Adam din Comuna Targusor judetul Constanta, Tinovul de la Fantana Brazilor, Groapa Ruginoasa, Tunelul Dragostei, Statuia Inima lui Isus, Grădina de Vară de la Amara, Dealul Repedea din judetul Iasi, Rezervaţia Breite din judetul Mures, Parcul Natural Vânători Neamţ, Sucidava şi Fântâna Secretă, Grădina Romei din judetul Satu Mare si Castrul Roman Porolissum din judetul Zalau.
Speram sa va placa acest episod!
Vizionare placuta!
Nu uitati sa dati like si subscribe la canal!

contact :

statiadezorientarii@gmail.com

Vrei sa devi membru?


Moitvational | Feelings by Alex-Productions |

Music promoted by

Cuprins :
00:00 Introducere
00:30 Stufarisurile de la Sic
01:10 Piscina pa Coasta
02:06 Sanctuarul Ursilor din Zarnesti
02:48 Biserica din Pustietate
03:21 Statiunea Exotica de la Berzasca
03:58 Cetatea Medievala Saschiz
04:43 Statiunea Soveja
05:22 Eutopia Gardens
06:02 Templul Coral
06:36 Morile de Apa de la Rudaria
07:12 Satul Piatra Fantanele
07:56 Fundatura Ponorului
08:44 Gorunul de 900 de ani
09:13 Geoagiu Bai
09:38 Dealul Melcilor
10:20 Cheile Fenesului/Cheile Caprei
10:49 Cascada cu Apa Termala Toplita
11:19 Cheile Varghisului
11:54 Pestera lui Adam
12:32 Tinovul de la Fantana Brazilor
12:52 Groapa Ruginoasa
13:23 Tunelul Dragostei
14:02 Statuia Inima lui Isus
14:26 Gradina de vara Amara
14:49 Dealul Repedea
15:23 Rezervatia Breite
15:59 Parcul Natural Vanatori Neamt
16:43 Sucidava
17:11 Gradina Romei
17:41 Castrul Roman Porolissum
18:19 Multumim!
x

Depresiunea Întorsura Buzăului / #DN10 #travel #romania #nature

22.10.2021
Orașul Întorsura Buzăului este așezat în partea sud-estică a Transilvaniei, în partea sudică a județului Covasna, la granița cu județul Brașov (6 km) pe drumul național 10 care leagă Brașovul de Buzău. Pasul Predeluș este atestat documentar din toamna anului 1476 de o scrisoare a lui Vlad Țepeș către Judele Brașovului în care dădea de știre că: Cu voia lui Dumnezeu mi s-a închinat toată Țara Românească și toți boierii; și v-a slobozit Dumnezeu pretutindeni drumurile și pe la Rucăr și pe la Prahova și pe Teleajen și Buzău. Deci umblați acum slobozi pe unde vă place și hrăniți-vă și Dumnezeu să vă bucure!
Întorsura Buzăului se află în Depresiunea Întorsura Buzăului, ce dă o impresie de cetate medievală. La Nord de oraș se află munții Clăbucetele Întorsurii (1.000-1.200 m) acoperit cu păduri de foioase și conifere dar și pajiști de o cromatică deosebită.
La Est, Întorsura Buzăului este străjuită de munții Buzăului iar la sudul lor de masivul Siriu—vârful Siriu (1.657 m), vârful Malaia (1.662 m)
La Vest se înalță culmile domoale ale munților Tătarul Mare și Tătarul Mic, iar la sud culmile semețe și abrupte ale masivului Ciucaș (vârful Ciucaș, 1.954 m).
x

DN10 Valea Buzăului - Lacul Siriu #travel #romania #nature

22.10.2021
Barajul şi lacul de la Siriu, judeţul Buzău, reprezintă una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară. Puţini sunt însă cei care ştiu cu ce sacrificii a fost realizat cel de-al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară. A fost necesară strămutarea unei comunităţi, pentru a permite crearea lacului de acumulare.
Cu o înălţime de 122 de metri şi o lungime a coronamentului de 570 metri, Barajul Siriu este al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară, după Barajul de la Gura Apei, construit în munte, pe Râul Mare, la aproximativ 40 de km de Haţeg, al cincilea din Europa şi al 12-lea din lume.
Construcţia barajului a durat aproape două decenii, între 1975 şi 1994 şi a fost realizat după o metodă inovatoare pentru acele vremuri, fără ciment, numai din pământ, piatră, steril şi miez din argilă. Barajul a fost realizat prin unirea celor doi munţi din apropiere, masivul Podul Calului şi masivul Siriu. Construcţia hidrotehnică e realizată prin depunerea de anrocamente. Tehnica relativ nouă, prin care se înlocuiesc barajele de beton, se bazează pe principiul unui nucleu impermeabil de argilă uscată. Ca tehnologie de construcţie, se aşează straturi succesive de argilă uscată, flancată în secţiune de pânze verticale groase de nisip, apoi pietriş, rocă măruntă, până la bolovani mari. În contact cu apa, argila uscată îşi măreşte volumul şi devine impermeabilă. Rolul stratelor amintite e de rezistenţă şi de a filtra bine apa ce ajunge ,,liniştită la nucleul argilos. Barajul a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 kilometri şi un volum de 155 milioane de metri cubi de apă.
De o frumuseţe rară, lacul Siriu, aflat la zece kilometri amonte de localitatea Nehoiu, este o acumulare de apă destinată producerii de energie electrică în hidrocentrala Nehoiaşu. Lacul, adânc de peste o sută de metri mai are ca scop alimentarea cu apă potabilă şi industrială a localităţilor din zonă şi irigarea terenurilor agricole. Construirea barajului a implicat schimbarea rutei drumului naţional DN 10 pe linia de contur a lacului Siriu, cu această ocazie construindu-se mai multe viaducte.
Odată cu construirea barajului Siriu, aproximativ 300 de gospodării care erau în raza construcţiei au fost evacuate şi reînfiinţate majoritatea în centrul comunei unde acum sunt cele mai impunătoare case şi formează satul ce poartă numele popular “Între Gârle”. Au fost mutate la o altitudine mai mare inclusiv cimitirul şi monumentul Eroilor de la Siriu.
x

Cetatea Țărănească din Saschiz, județul Mureș #romania #travel #nationalgeographic #history

Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:

????️ABONAȚI-VĂ E GRATIS????????
????️PLEASE SUBSCRIBE IT ????️
@bozacdorel572
@mircea_mrc
@1968razvan
@MarianAdventures
@HISTORY
@Siebenbuerger
@NatGeo
@europa-libera-romania
@SunChaseJourney
@droneandnatureRomania
@ExpozaTravel
@PlanetaRadeanu
x

Lacul Colibiţa - imagini panoramice #travel #romania #europe #nature

Lacul Colibița are o suprafață de 270 ha, lungimea de 13 km și volumul apei acumulate de 65 mil m3, fiind situat la o altitudine de 900 m. Pe malurile lacului se află stațiunea turistică Colibița.

#Căciulata - Cozia AquaPark #travel #romania

@ConstantinescuSorin
@romaniinrusia
@droneandnatureRomania
@asulcelnou2277
23. 04.2022
Stațiunea Călimănești - Căciulata este considerată perla stațiunilor de pe Valea Oltului, datorită peisajelor mirifice ce pot fi admirate în această zonă a României. Din întreaga suprafață a stațiunii, aproape jumătate este acoperită de întinsele păduri de foioase și rășinoase.
- Este o stațiune balneoclimaterică care a fost atestată documentar în 1386 și este renumită pe plan internațional (la recomandarea doctorului Carol Davila, Napoleon al treilea se trata cu apă minerală adusă de la izvoarele de aici).
- Stațiunea se remarcă prin izvoare naturale, baze de tratament cu ape termale care dispun de instalații pentru băi calde în cadă sau bazin cu apă minerala, electrohidroterapie și kinetoterapie, aerosoli și inhalații, săli de gimnastică medicală, saună.
- Vizitatorii se pot recrea în bazinele de înot situate pe malul râului Olt sau vizitând Mănăstirile Cozia, Turnu și Stânișoara.

RUSOAICA ASTA SEXY DIN TIRASPOL M-A SCOS DIN MINȚI...

CASTIGA 5 LIRE :

CURVE review:

Academia BackPackYourLife: catalinbackpackyourlife.ro

AICI SE AFLA CEA MAI BUNA MUZICA:

CONT DE PAYPAL :

Bosnia: Regiunea Romanija - Restaurant Romanijski Ray! #bosnia #travel #history

16.08.2019
Nu departe de Romania se afla o alta Romanie. Regiunea Romanija din Bosnia este populata cu vlahi care vorbesc o romana veche, similara celei vorbite in Romania in sec. X-XI.
Putini sunt cei care stiu ca nu departe de Romania se afla o alta Romanie. Regiunea Romanija din Bosnia nu este un stat, ci o regiune de munte intinsa, populata cu vlahi care vorbesc o limba romana veche, similara celei vorbite in Romania in sec. X-XI.
După ce călătorul străbate spectaculoasele chei ale râului Mojalka, pe drumul ce leagă Sarajevo de Belgrad, privirea îi este cucerită de o zonă cu munţi de înălţime medie – Munţii Românija, care se scrie şi se pronunţă aproape ca în limba română, notează Antena Satelor.
Primul lucru care străpunge peisajul de un verde smarald nemaîntâlnit, este un han, Rumanski Bar, iar, imediat în apropiere, un panou pe care scrie în engleză: „Welcome to Romanija”. Român fiind, nu ai cum să nu te întrebi mirat dacă nu cumva privirea îți joacă feste sau dacă chiar te afli în a doua Românie de pe glob.
Romanija din Bosnia este cea mai mare regiune din Republica Srpska, fiind locuită de vlahi, de rumâni sau morloci, de ciobani care vorbesc o limbă română veche, potrivit studiilor, similară celei vorbite în România prin secolele X-XI, în care predomină „r”-ul. Nici portul tradiţional nu este departe de cel românesc autentic, fiind o combinaţie între cel al moţilor şi cel al macedonenilor.
Principalele oraşe cuprinse în regiunea Romanija sunt Pale (capitala Republicii Srpska), Sokolac şi Han Pijesak. În Pale există şi un club de fotbal cu numele de FK Romanija.
Veliko Lupoglav este cel mai înalt varf muntos al regiunii, situat la 1600 de metri. Zona este fascinantă, cu sate montane presărate ici-colo, din care răzbat case mari cu până la 2 etaje, unele pierzându-se pe culmile muntoase ale Dinaricilor.
Potrivit lui Varlam, proprietarul hanului „Rumanski”, până în 1990, în perioada lui Tito, nu aveau voie să spună că sunt români. Li se repeta că Romanija şi România nu au nimic în comun. Cine spunea altceva era arestat şi primea chiar şi 10 ani închisoare. Acum sunt mândri de faptul că „limba română” s-a născut mai întâi aici, şi mai târziu în spaţiul carpatic și iubesc România, pe care o vizitează destul de des.

Visiting Sebis

A movie of my hometown which I made some time ago...a long time ago

Lacul Ursu - Județul Mureș #romania #travel #europe

Lacul Ursu din Sovata, județul Mureș s-a format în anul 1875, iar vestea că apa lui vindecă diferite boli de tip reumatosmal s-a răspândit rapid. Jumătate de secol mai târziu în actuala stațiune Sovata a luat ființă prima bază de tratament. Lacul Ursu este cel mai important lac cu apă sărată din Sovata. Pe lângă acesta mai există lacurile Aluniş, Roşu şi Verde, Lacul Negru şi Lacul Mierlei.
10 lucruri despre Lacul Ursu din Sovata pe care nu le-ai știut până acum
Oamenii și-au dat seama că Lacul Ursu din stațiunea Sovata, județul Mureș este unul foarte deosebit în contextul în care, temperatura apei este ridicată, iar suprafața sa atinge 40.000 de metri pătrați și o adâncime de 18 metri. De asemenea, Lacul Ursu este singur lac căruia i se cunoaște cu exactitate data la care s-a format. Lacul Ursu din stațiunea Sovata deține trei recorduri mondiale: cel mai mare lac helioterm din lume, singurul lac căruia i se cunoaște data la care s-a format și singurul lac cu apă sărată care este înconjurat de o vegetație bogată.
ată 10 lucruri pe care sigur nu le știai despre Lacul Ursu:

Cel mai mare lac helioterm din lume. Lacul Ursu are o suprafață de 40.000 de metri pătrați, adâncimea de 18 metri și o salinitate medie de 250 de grame/litru. Fenomentul de heliometrie înseamnă că, la suprafața lacului se formează un strat izolator de apă dulce care păstrează căldura în apa sărată și în plus, împiedică iradierea căldurii în atmosferă. Aceste fenomen a fost descoperit în jurul anului 1900. Acest lucru i-a adus primul record mondial. „Acest fenomen de heliotermie face ca Lacul Ursu să fie cel mai important din Sovata, şi nu numai în Sovata, ci la nivelul Europei şi chiar a globului, este un fenomen unicat. Sunt foarte puţine lacuri care prezintă acest fenomen de heliotermie, Lacul Ursu fiind cel care are cel mai pronunţat efect (…) Lacul Ursu este cel mai important din staţiune nu numai din cauză că este cel mai mare, atât ca suprafaţă, cât şi ca adâncime, ci este cel mai important deoarece prezintă cel mai pronunţat fenomen de heliotermie. Fenomenul de heliotermie a fost cercetat, studiat intens de institutele de specialitate din ţară, un exponent care realizează o comasare a tuturor cercetărilor şi dau acceptul pentru a se putea folosi sau a nu se putea folosi un zăcământ mineral fiind Institutul Naţional de Balneologie, cu sediul în Bucureşti”, a declarat directorul SC Balneoclimaterica SA Sovata, Fulop Nagy Janos.
Lacul Ursu din Sovata este cunoscut în toată Europa pentru proprietățile unice pe care le are
Numele de Lacul Ursu vine de la asemănarea cu o blană de urs fiind un magnet pentru turiștii care vin să viziteze zona Mureșului
E singurul lac natural căruia i se cunoaște cu exactitate data formării. Acest lucru i-a adus al doilea record mondial. Lacul Ursu s-a format în urma prăbușirii unei exploatări de sare, la data de 27 mai 1877. „La acea dată, 27 mai 1875, doi păzitori de sare adunau fânul, iar la 11:00 a venit o ploaie torențială care a luat fânul și a acoperit gaura respectivă, așa de perfect că și acum există Lacul Ursu. Viața lungă a lacului se datorează și acestui fapt că avem două pârâiașe foarte foarte slăbuțe”, spune Jozsa Andras, citat de Agerpres. Lacul s-a format la 27 mai 1875, la ora 11 fix.
Lacul este cunoscut pentru faptul că tratează afecțiuni reumatice, endocrinologice și cardiovasculare. Nămolul de pe fundul lacului este folosit în mai multe tratamente
Lacul Ursu este singurul lac sărat înconjurat de o vegetație bogată, iar acest lucru se datorează solului vulcanic care s-a depus în timp. Masivul de sare care înconjoară lacul este acoperit cu argilă care fovorizează dezvoltarea fagilor, ulmilor, stejarilor, alunilor, carpenilor. De asemenea, în jurul lacul mai cresc aluni, meri, urzici, ghiocei, păpădii și rostopască. Acest fenomen i-a adus lacului al treilea record mondial
Fauna de la lacul Ursu este reprezentată de cocoși de munte, căprioare, mistreți și capre negre
Temperatura medie care se înregistrează la lacul Ursu în sezonul cald este de 18,5 grade Celsius, iar în sezonul rece scade sub -3,5 grade Celsius. Temperatura apei la sfârșitul lunii iunie, la adâncimea de 1,5 metri poate ajunge până la 50 de grade Celsius. În momentul în care se deschide sezonul de balnerație, straturile lacului se omogenizează și temperatura apei ajunge la 33-34 grade, urmând să se mai rănească în cursul lunii august
Scăldatul este permis doar în anumite perioade ale zilei și numai într-o parte a lacului. Așadar, turiștii care ajung la Lacul Ursu nu au voie să facă baie înaninte de ora 10:00 și după ora 18:00. Băile u trebuie să depășească 20-30 de minute pentru adulți, iar pentru copii 10-15 minute
Rezervația ”Lacul Ursu și Arboretele de pe Sărături” se întinde pe 79 de hectare. Pe lângă Lacul Ursu, turiștii mai pot vizita alte patru lacuri: Aluniș, Roșu, Verde, Paraschiva și Mierlei
x

Cascada de sub Șiclău (Covasna) Siklói vízesés #romania #travel #nature

09.01.2021
Cascada de sub Șiclău este o cascadă nu foarte înaltă dar deosebit de frumoasă situată în apropierea Planului Înclinat din Covasna. Mergând pe drumul către Planul Înclinat, spre Comandău, după stația de apă (aproximativ 100m) pe partea dreaptă se va vedea o potecă care duce către cascadă.
Din păcate nu există indicator către cascadă, dar veți vedea scările de acces în dreptul trecerii de pietoni.

ROMANIA | A country to discover

Romania is a country with a lot to offer visitors. From its stunning natural beauty to its rich history and culture, there is something for everyone to enjoy. In this video, we will explore the best of what Romania has to offer.
Tags: Romania, travel, Europe, discover, natural beauty, history, culture

Brasov Romania | Enchanting City in Transylvania | Travel Guide

Brasov in Romania is one of the enchanting cities in Transylvania, Romania. Brasov medieval city has many things to see and do. This time we spend a few days exploring the cobbled streets, narrow lanes and climbing the many towers and spectacular viewpoints. Join us!

We drove into Transylvania from Bucharest in part 1 of our 3 day trip to Romania, starting by visiting Pele Castle. If you have not seen that video watch that one first!


Timestamps:-
0:00 Intro
0:35 Council Square
1:19 Black Church
3.26 Rope Street
4:21 Ice Skating
4:45 Schei Gate
5:02 St Catherines Gate
5:52 La Birou
6:27 Black Tower
7:50 Graft Bastion
8:23 White Tower
8:58 Tampa Cable Car
11:12 Mount Tampa
13:59 Albert Bed and Bistro
15:06 La Ceaun
15:51 Apartment



Subscribe to channel

Follow us in realtime on :-
Instagram: MemorySeekers
Facebook: MemorySeekersUK
Pintrest:memoryseekersuk
Twitter: memoryseekers
Web:

Like the music we use? We get it from the 2 sites below.
Get FREE additional months subscription to Artlist using this link
Get 30 days FREE use of Epidemic Sounds using this link
(We will get a discount on our subscription for your referral)
Get £34 off your first booking with Airbnb using this link

If you would like to help us visit more wonderful places and bring you more rich travel guides we gratefully receive donations at:-


DN15 Reghin - Deda #travel #romania

@PlanetaRadeanu
@droneandnatureRomania
@asulcelnou2277
@AdrianAtv371
@romaniinrusia
@divineroute6906
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:

#Cascada Cailor - cea mai mare din #România #Travel

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borsa, în partea de NE a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România.
Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei.
x

Rimetea - Județul Alba #romania #travel #nature #vlog

@bozacdorel572
@1968razvan
@mircea_mrc
@droneandnatureRomania
@haihuin2
@MarianAdventures
@SunChaseJourney
@PlanetaRadeanu
@IstorieHistorymd
@HISTORY
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:

PAANO KO NAKILALA SI SEBI (PART 1)

Join this channel to get access to perks:


Hello, Welcome to Liza & Sebastian, we are a Filipina and Romanian couple who films our daily activities, travel and routine as our primary content, I hope you guys enjoy our videos.

Please don't forget to like and subscribe for more videos, Thank you!





Music: Rights Free Sound
Music Link:

Song: Del - Tropical Love (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:

Băile Felix - Relax la Ștrandul cu apă termală Apollo #travel #romania #europe #vlog

22 octombrie 2017
Băile Felix este un sat în comuna Sânmartin din județul Bihor, Crișana, România. Băile Felix se află la ca. 10 km sud de municipiul Oradea. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.
Băile Felix este cea mai mare stațiune cu funcționare permanentă din România. Se află la ca. 6 km de Oradea. Temperatura apelor termale este între 20-49 grade Celsius. Datorită conținutului ridicat de săruri minerale, medicii interniști recomandă pacienților tratamentele sau curele cu ape din băi. Prin rețeaua de hoteluri, Băile Felix oferă 7000 de locuri de cazare, precum și bazine de înot, ștranduri în aer liber sau acoperite și aer curat. Datorită climei blânde, în lacurile stațiunii trăiesc nuferi subtropicali. Datorită apelor termale și a numărului mare de turiști care vin an de an, în stațiunea Băile Felix s-a dezvoltat și sistemul de cazare privat.

Vârful Moldoveanu de la Nucșoara, Stâna lui Burnei #romania #travel #mountains

Vârful Moldoveanu este vârful muntos cel mai înalt din România, situat în Masivul Făgăraș, județul Argeș. Altitudinea sa este 2544 metri. Din cauza piscurilor montane din jurul său, majoritatea de peste 2.400 de metri, vârful Moldoveanu este vizibil doar de pe creasta Făgărașului sau din aer, spre deosebire de multe din principalele vârfuri ale lanțului făgărășan, care sunt vizibile și din Depresiunea Făgărașului.

Bazna, Baaßen - Complexul Balnear Dobsi (06.05.2023) #romania #travel #vlog

Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:

@bozacdorel572
@1968razvan
@mircea_mrc
@AdrianAtv371
@droneandnatureRomania
@SunChaseJourney
@MarianAdventures
@CristiSiRalu
@ConstantinescuSorin
@NatGeo

Shares

x

Check Also

x

Menu