This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Răcari Romania

x

Driving Romania: DJ711A & DJ711 Răcari - Racovița - 4k relaxing drive South Romanian Plains

We are travelling today through the wide-open region of South Romanian Plains, north-west of the capital city of Bucharest. We drive almost just on county roads, most of them of decent quality, giving a good glimpse of how the life goes on in this part of the country, enjoy!

Filmed in August 2022.

Please Subscribe ➤
in order to not miss 4K road tourism videos of the nice areas I am driving through.

Route:
0:00 Intro
0:15 Răcari
0:20 Ghergani
2:48 Ghergani - Mavrodin
3:10 Mavrodin
4:27 Mavrodin - Colacu
6:28 Colacu
8:57 Săbiești
10:53 Săbiești - Bilciurești
15:17 Bilciurești
19:37 Bilciurești - Dobra
23:08 Dobra
26:38 Dobra - Băleni
28:28 Băleni
33:30 Racovița
x

Farșang la Cașin: Omorârea taurului (Plăieșii de Jos, Harghita, România)

Killing the Bull - Farsang Carnival in Casin
Farsangi bikaütés Kászonban

Cașin este o depresiune intramontană situată în Carpații Orientali, în partea sud-estică a județului Harghita, la limita cu județul Covasna. Depresiunea, străbătută de Râul Cașin, conține câteva sate locuite aproape exclusiv de o populație maghiară (secui). Farșang este carnavalul specific lumii catolice (maghiare) din Transilvania și Ungaria, marcând Lăsatul secului (intrarea în postul Paștelui), similar ca semnficație cu marele carnavaluri de la Veneția, de la Rio de Janeiro, din Germania, Cehia, Italia, Franța, SUA etc. Cuvântul italian «carnevale» înseamnă efectiv ”adio carne”, iar ”lăsatul secului” semnifică renunțarea la lume (la cele lumești, în sens religios). Carnavalul ”înmormântării Farșang-ului” (adică a renunțării la veselie) cunoaște o mare răspândire în lumea rurală secuiască, în unele sate unde fiind un eveniment care antrenează întreaga populație, așa cum vedem aici, în zona Cașinului.
Carnavalul de Farșang, la modul general, se petrece sub forma unei scenete populare zgomotoasă, colorată, întotdeauna însoțită de puțină ”nebunie”. Este și o manifestare neipocrită: să ne distrăm cât putem acum, înainte de intrarea în Postul Mare. Măști, personaje hidoase și zgomote puternice au rolul, pe de o parte, de a speria iarna (care face loc primăverii, reînvierii) și duhurile rele. Pe de altă parte, Farșangul este întotdeauna însoțit de un personaj care moare sau este sacrificat (sau chiar i se dă foc), cu sensul de purificare spirituală în vederea intrării în Postul Paștelui. Din acest motiv, alaiul de Farșang este întotdeauna și un convoi mortuar care îl conduce pe „răposat” pe ultimul drum. În aceste alaiuri vom vedea întotdeauna și „fețe bisericești”, uneori cu rol foarte activ în desfășurarea scenetei. Alte personaje sunt „soția”, „amanta”, „mireasa”, „bocitoarele”, ”țigani” și de ce nu, chiar „înspectorul ANAF”. Remarcăm podoaba capilară a femeilor măritate, respectiv o căciuliță brodată, unică, specifică locului, precum și codițele savant împletite ale fetelor.Pentru-ca totul să fie in regulă, cortegiul mortuar este însoțit nepărat de un taraf sau chiar de o fanfară. Obișnuit, subiectul morții (sacrificiului) este un manechin în mărime naturală pe nume Illyés. Acest Illyés reprezintă de obicei un bețiv al satului, dar bun amant, motiv de mare tristețe printre femeile și fetele din sat. În unele sate, personajul sacrificat este altul: un contrabas (înmormântarea muzicii, la Lăzarea = Gyergyószárhegy), un „urs” la Cioboteni (Csobotfalva).
Specific zonei Cașin, personajul sacrificat este un „taur”. Proprietarul taurului dorește să vândă animalul pentru-ca să poată organiza balul de Lăsatul Secului. Își exprimă oferta în public, dar cumpărătorii nu prea se înghesuie. Trebuie să cumpere multă șuncă, salam, cârnați și palincă de prune. ”Taurul” este însă un animal nărăvaș, împunge și se cam ”îndignează” când aude vorbele stăpânului. Doi-trei săteni dotați cu furci de lemn au permanent grijă ca taurul să nu „atace” oamenii. Când, în sfârșit, apare un cumpărător interesat, începe o negociere dură a prețului. Proprietarul ”taurului” cere o sumă consistentă, iar „cumpărătorul” este „indignat” de așa mare preț și oferă cam o treime. Amândoi mai lasă câte puțin și negocierea continuă foarte strâns. Pentru organizarea balului este însă nevoie de bani mulți, așa că cei doi nu au cum să ajungă la o înțelegere (altfel sacrificiul și-ar pierde sensul). Alaiul dansează în mijlocul străzii și pornește mai departe prin sat în căutarea altor „cumpărători”. Pe traseu, localnicii servesc membrii alaiului (dar și oaspeții) cu mâncare și băutură. Alaiul străbate bună parte din sat cu câteva opriri - negociere - dans - mâncare. Sfârșitul carnavalului este marcat de moartea animalului. Proprietarul taurului, nervos că nu a reușit să-l vândă la un preț convenabil, îi dă în cap cu toporul și îl „omoară” spărgându-i capul (vasul de ceramică de pe capul „taurului”). „Bocitoarele” își intră în rol, „jelindu-l” cu mare „tristețe”. Sătenii aprind un foc și în loc de păpușa Illyés din alte locuri, ei aruncă în foc paie care reprezintă pielea animalului, simbolizând alungarea iernii. După ce arde „pielea”, resturile sunt aruncate în râu, simbolizând spălarea păcatelor. Pe înserat, în ciuda faptului că „taurul” nu a putut fi „vândut”, balul de Lăsata Secului se ține obligatoriu.
Farșang-ul din acest an a fost înregistrat în ziua de marți (Mardi Gras = Fat Tuesday = Shrove Tuesday, de dinainte de Miercurea Cenușii = Ash Wednesday) 14 februarie 2021. Convoiul de Farșang, în condițiile epidemiei de Covid-19, a plecat din centrul comunal Plăieșii de Jos (Kászonaltíz) și a ajuns în satul învecinat Imper (Kászonimpér) cu un popas la casa parohială. Din păcate, la fel ca la înregistrările din 2016 ( ), nici în acest an nu am reușit să surprindem partea finală a Farșang-ului, respectiv omorârea taurului.
x

Bucuresti-Iasi cu trenul rapid si avantajos | Ieftin prin Romania #2

In acest video, va prezinta o metoda la cost redus de a ajunge cu trenul, pe Bucuresti-Iasi in 2023.

Alaturati-va mie in acest video, pentru a afla toate detaliile acestui mod avantajos de a calatori Ieftin prin Romania.

BUCURESTI - IASI (Luni - Duminica)

Total cost: 70 lei
Distanta parcursa: 408 km
Timp total parcurs: 7h 56m

00:00 Intro
01:07 Bucuresti Nord-Ploiesti Sud cu R 5015 | 14 lei
04:26 Ploiesti Sud (se coboara si se schimba trenul)
05:28 Ploiesti Sud-Marasesti cu R-E 11054 | 25 lei
11:30 Marasesti (ramaneti pe tren, isi schimba doar numarul si directia)
12:07 Marasesti-Iasi cu R-E 11065 | 31 lei

HARTA CU TOATE VIDEOCLIPURILE CFR DIN ROMANIA:


HARTA CU PROIECTELE IEFTIN PRIN ROMANIA:


Daca iti place ceea ce vezi, te invit sa te ABONEZI la canalul meu! Mersi fain!

???? Instagram:
???? Facebook:
???? E-mail: valterpatric2014@gmail.com

Canalul meu de LIVE:


Alătură-te la membrii canalului:


???? Poți susține financiar canalul și munca mea:
????REVOLUT:
????PATREON:
????CONT LEI: RO40INGB0000999903937615 ING Bank - Valter Patric

Alte canale de ale mele:

Valter Patrick Euro:
Valter Patrick Vlog:

Data filmarii:
19.03.2023
x

Pietroșița - Dâmbovița - Biserica Adormirea Maicii Domnului #travel #romania #monastery

26.02.2022
@lumeacredintei2237
@TravelMixChannel
@InfoTravelRomaniaro
Pietroșița este o comună în județul Dâmbovița, Muntenia, România, formată din satele Dealu Frumos și Pietroșița (reședința).
Comuna este așezată pe valea Ialomiței, de-a lungul șoselei naționale DN71, care leagă Târgoviște de Sinaia, la 118 km de București, 36 km de Târgoviște, 15 km de Pucioasa și 26 km de Sinaia. Ea este punctul terminus al liniei de cale ferată Târgoviște–Pietroșița.
Pietroșița este așezată într-o zonă muntoasă (550 m altitudine) cu împrejurimi de păduri de brad și fag brăzdată de la nord la sud de râul Ialomița. Recunoscută încă din anii 1936 ca stațiune balneoclimaterică.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plaiul Ialomița-Dâmbovița al județului Dâmbovița și avea în compunere satele Pietroșița și Valea Țâței, cu o populație totală de 1900 de locuitori. În comună funcționau o biserică și o școală, iar locuitorii se îndeletniceau cu producerea țesăturilor din lână, pe care le comercializau la Pucioasa și la Sinaia. În 1925, Anuarul Socec consemnează comuna în plasa Pucioasa a aceluiași județ, cu satele Adunați, Pietroșița și Valea Țâții, cu o populație de 2520 de locuitori.
În 1950, comuna a trecut în compunerea raionului Pucioasa din regiunea Prahova, și apoi (după 1952) în cea a raionului Târgoviște din regiunea Ploiești. În 1968, ea a revenit la județul Dâmbovița, reînființat, satul Adunați fiind desființat și inclus în satul Dealu Frumos (fost Valea Țâței).
BISERICA ADORMIREA MAICII DOMNULUI
Dupã cum rezultã din documentele vremii, Pietrosita a detinut in secolul al XVIII-lea rolul predominant in administrarea 'plaiului ot Ialomita'. Urmasii lui Bordea Vãtãsescu, respectiv Marin Vãtaful 'plaiu ot Pietrosita' a avut aceastã slujbã timp de 20 de ani (document din 1746), in timp ce Radu Vãtaful de 'plaiul ot Pietrosita' pomeneste intr-un document din 1793 cã a slujit domniei 40 de ani ca vãtaf de plaiu... cu rezidenta la Pietrosita. Statornicia unei familii intr-o slujbã, veniturile aferente acestei slujbe importante, ca si relatiile speciale cu o parte dintre negustorii vremii au constituit premizele construirii acestei biserici.
Iatã ce spune pisania acesteia: Cu vrerea Tatãlui si cu ajutorul Fiului si cu indemnarea Sfantului Duh, facutu-s-au aceastã sfantã si dumnezeiascã bisericã, ce iaste hram Adormirii Nãscãtoarei de Dumnezeu si a Prea Doamnei Paraschivii, a s-au fãcut din temelie panã la sfarsit dupã cum se vede, impodobitã si cu zugrãvitu, in zilele prealuminatului domn Ion Alexandru Scarlat Ghica voevod, fiind mitropolit a toatã Ungrovlahia chiriu chir Grigore, prin osteneala si toatã cheltuiala dumnealui Negoitã, sin Serban Fust cupet ot Targoviste, si a dumnealui Radu vãtaf la ’plaiu Ialomitei’ din Bordea Vãtãsescu ot Pietrosita, ca sã fie de pomenire dumnealor pãrintilor. Si s-au inceput la leat 1765 iunie 7 si s-au sãvarsit la anul de la Hs. 1767, iar de la Adam 7275 octombrie 10 zile, fiind ostenitor si Marin brat vat.
Prima bisericã din Pietrosita a fost de lemn, insã a fost stricatã, iar catapeteasma si materialul lemnos au fost duse la Moroieni, unde s-a construit prima bisericã din aceastã localitate. In locul celei de lemn s-a construit in 1767, pe locul unde se gãseste si astãzi, Biserica Joseni, declaratã monument istoric. La o jumãtate de secol de la moartea lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sãi ca martiri, atunci cand domnii fanarioti se succedau la domnia tãrilor romane, ctitorirea unei biserici, in stil brancovenesc tarziu, aici, la granita cu Tara Nemteascã, constituie o dovadã incontestabilã a importantei localitãtii Pietrosita in istoria acelor vremuri. Constructie solidã, din caramidã arsã si var hidraulic, inclusiv cele douã turle, dintre care una este clopotnita, biserica este zveltã, bine proportionatã si frumos impodobitã cu niste exterioare si arcade specifice stilului gotic. Are forma de cruce cu douã abside si pridvor. Tampla este din zid gros de caramidã iar despãrtirea dintre naos si pronaos se face prin douã coloane groase, de asemenea din caramidã. La intrare se aflã o usã masivã din stejar, care a fost ridicatã si dusã la Muzeul de Istorie din Bucuresti. Usa este incadratã de douã coloane din piatrã sculptatã, iar deasupra de o alta transversalã care sustine pisania. In spatele usii de la intrare, precum si a celei de la clopotnitã, se aflã cate o barnã de stejar care poate bloca usa in caz de nevoie. Aceasta denotã faptul ca biserica, in vechime, a servit si ca ascunzãtoare la vreme de restriste. Se spune, de altfel, din bãtrani ca in clopotnitã, in vremea nãvãlirilor turcesti, strãjuia un pandar care observa valea Ialomitei panã spre Fieni. Cand venea praful gros ridicat de copitele cailor navalitorilor, suna alarma din clopote. Sãtenii fugeau cu vitele si se ascundeau in pãdurile din imprejurimi, iar cei instãriti se ascundeau in bisericã. Pictura bisericii, de o deosebitã frumusete, este executatã in frescã.
x

orase din Romania

imagini cu orase din Romania

Braşov
Cluj-Napoca
Sibiu
Timişoara
Bucureşti
Constanţa
Craiova
Iaşi
Târgu Mureş
Alba Iulia
Arad
Bacău
Baia Mare
Bistriţa
Botoşani
Brăila
Buzău
Călăraşi
Deva
Galaţi
Giurgiu
Miercurea Ciuc
Oradea
Piatra Neamţ
Râmnicu Vâlcea
Reşiţa
Satu Mare
Slatina
Suceava
Târgovişte
Târgu Jiu
Tulcea
Vaslui
Zalău
Alexandria
Drobeta Turnu-Severin
Focşani
Piteşti
Ploieşti
Sfântu Gheorghe
Slobozia
Lugoj
Aiud
Bârlad
Beiuş
Blaj
Calafat
Câmpia Turzii
Carei
Dej
Drăgăşani
Făgăraş
Gherla
Hunedoara
Huşi
Marghita
Mediaş
Olteniţa
Oneşti
Paşcani
Petroşani
Reghin
Roman (oraş)
Salonta
Sighetu Marmaţiei
Săcele
Târnăveni
Turda
Adjud
Băileşti
Brad (oraş)
Câmpina
Câmpulung
Câmpulung Moldovenesc
Caracal
Caransebeş
Curtea de Argeş
Dorohoi
Fălticeni
Gheorgheni
Lupeni
Mangalia
Medgidia
Moineşti
Moreni
Motru
Odorheiu Secuiesc
Orăştie
Orşova
Rădăuţi
Râmnicu Sărat
Roşiorii de Vede
Sebeş
Sighişoara
Târgu Secuiesc
Tecuci
Topliţa
Vatra Dornei
Vulcan (oraş)
Codlea
Feteşti
Turnu Măgurele
Urziceni
Târgu Neamţ
Aleşd
Aninoasa
Babadag
Borsec
Buziaş
Cajvana
Cehu Silvaniei
Ciacova
Comăneşti
Darabani *
Deta
Făget
Găeşti
Huedin
Isaccea
Jimbolia
Lipova
Mizil
Nădlac
Pucioasa
Recaş
Roznov
Sărmaşu
Sânnicolau Mare
Tismana *
Urlaţi
Vălenii de Munte
Vicovu de Sus *
Victoria
Vişeu de Sus
Zimnicea
Abrud
Agnita
Ardud
Avrig
Azuga
Baia Sprie
Baia de Aramă
Baia de Arieş
Balş
Băicoi
Băile Govora
Băile Herculane
Băile Olăneşti
Băile Tuşnad
Bălceşti
Beclean
Berbeşti
Bereşti
Bicaz
Bocşa
Boldeşti-Scăieni
Borşa
Brezoi
Bucecea
Buftea
Buhuşi
Buşteni
Cavnic
Călan
Călimăneşti
Cernavodă
Cisnădie
Copşa Mică
Corabia
Covasna
Cristuru Secuiesc
Cugir
Curtici
Făurei
Filiaşi
Gătaia
Geoagiu
Gura Humorului
Haţeg
Horezu
Ianca
Iernut
Ineu
Jibou
Luduş
Măcin
Miercurea Nirajului
Milişăuţi
Moldova Nouă
Murfatlar
Năsăud
Năvodari
Nehoiu
Ocna Mureş
Ocna Sibiului
Ocnele Mari
Odobeşti
Oraviţa
Otopeni
Panciu
Pâncota
Pecica
Petrila
Popeşti-Leordeni
Predeal
Râşnov
Rovinari
Rupea
Sângeorgiu de Pădure
Sântana
Sebiş
Seini
Simeria
Slănic
Slănic-Moldova
Sovata
Strehaia
Sângeorz-Băi
Sălişte
Săveni
Sulina
Şimleu Silvaniei
Şomcuta Mare
Ştei
Tălmaciu
Târgu Bujor
Târgu Frumos
Târgu Lăpuş
Teiuş
Ulmeni
Ungheni
Vânju Mare
Zlatna
Amara
Anina
Baraolt
Băbeni
Bălan
Băneasa
Bechet
Bolintin-Vale
Bragadiru
Breaza
Broşteni
Budeşti
Bumbeşti-Jiu
Căzăneşti
Câmpeni
Chişineu-Criş
Chitila
Comarnic
Costeşti
Dăbuleni
Dărmăneşti
Dolhasca
Dragomireşti
Drăgăneşti-Olt
Dumbrăveni
Eforie
Fieni
Fierbinţi-Târg
Flămânzi
Frasin
Fundulea
Ghimbav
Hârlău
Hârşova
Însurăţei
Întorsura Buzăului
Lehliu Gară
Liteni
Măgurele
Mărăşeşti
Miercurea Sibiului
Mihăileşti
Mioveni
Murgeni
Negreşti
Negreşti-Oaş
Negru Vodă
Novaci
Nucet
Oţelu Roşu
Ovidiu
Pantelimon
Pătârlagele
Piatra Olt
Plopeni
Podu Iloaiei
Pogoanele
Potcoava
Răcari
Salcea
Săcueni
Scorniceşti
Segarcea
Sinaia
Siret
Solca
Săliştea de Sus
Ştefăneşti, Argeş
Ştefăneşti, Botoşani
Tăşnad
Tăuţii-Măgherăuş
Târgu Cărbuneşti
Târgu Ocna
Techirghiol
Titu
Topoloveni
Turceni
Ţicleni
Ţăndărei
Uricani
Valea lui Mihai
Vaşcău
Videle
Vlăhiţa
Voluntari
Zărneşti

DN11/DN11A Tecuci - Onești - Târgu Secuiesc

Driving from Gohor to Târgu Secuiesc through Onești and Oituz pass on the DN11 and DN11A

00:00 - Intro
00:16 - Gohor
02:59 - Corcioveni
04:47 - Feldioara
08:04 - Ocheşeşti
11:51 - Rădăcineşti
15:02 - Lespezi
17:57 - Adjudu Vechi
19:55 - Adjud
23:30 - Urecheşti
25:46 - Cornăţel
27:19 - Coţofăneşti
30:11 - Căiuţi
31:29 - Negoieşti
33:42 - Ştefan cel Mare
34:25 - Rădeana
34:36 - Oneşti
42:37 - Filipeşti
44:10 - Bogdăneşti
45:52 - Oituz
49:38 - Ferestrău
53:59 - Hârja
55:49 - Poiana Sărată
1:00:51 - Oituz
1:07:51 - Breţcu
1:09:50 - Lemnia
1:11:26 - Lunga
1:13:21 - Săsăuşi
1:14:07 - Tinoasa
1:14:56 - Târgu Secuiesc

Map:

Music NCS:

Marfarul de Duminica / GHERGANI

Filmare realizata pe SM 901 Bucuresti - Craiova (linie neelectrificata), in zona Ghergani (locatie situata intre Bucuresti si Titu)...

Ploiesti - Sinaia - Bran 2015/10/30

Egy igazán kellemes utazás Ploiesti mellől majdnem Törcsvár várkastélyáig. A táj az ősz ezer színében pompázott, az idő csodálatos volt. A Tömösi hágó látványa pazar volt az őszi napsütésben, akárcsak a Brassói hegyek és az Almásmezei fennsík, vagy épp a Prahova völgye.

On & off-road - Sarata Monteoru, Buzau, Romania * 2013.01.06

Pe drumul judetean DJ203G, varianta nemodernizata intai, de la Sarata Monteoru la Tisau, in judetul Buzau, cu Suzuki Jimny * 06 ianuarie 2013

On the local road DJ203G, first on the not modernized part, from Sarata Monteoru to Tisau, in Buzau county, Romania, with Suzuki Jimny * January 06th 2013

Traseul / the route:


Camera: HD Drift Innovation 170 (720p mode)

Statia CFR Ineu,remiza statiei Ineu


[RO]Sectia 317 santana-Brad.Statia CFR a orasului Ineu si remiza statiei.
[EN]Line 317 santana-Brad,Romania.Station of Ineu and the old train shed of the station.Ineu is a small city placed in Arad county.
x

Iarna peste Ghergani! - www.cniculae.ro

Agentie de turism Fundulea, Judetul Calarasi.

PERFECTUM MUNDI TOURS este o agentie de turism din orasul Fundulea, Judetul Calarasi. Ne concentram intreaga activitate pe organizarea excursiilor scolare in tara si strainatate.

Agentia noastra isi propune să contribuie la educația copiilor si tinerilor în cadru extrașcolar, inducandu-le sentimentul de mândrie naționala pentru valorile istorice, geografice, spirituale, de cultură și artă care individualizează România ca o țară de prim rang între țările lumii, dincolo de momentul istoric și economic actual. Pentru o oferta completa de servicii turistice, nu ezitati sa ne contactati:

IR 348 (347 deviat)-[PART 4]-DROBETA. TR. SEV-CRAIOVA-CARACAL-DRĂGĂNEȘTI-OLT (fragmente)-24 Iun 2022

PARTEA 4: Traseu DROBETA TR. SEVERIN-BALOTA-STREHAIA-FILIAȘI-CRAIOVA-CARACAL-DRĂGĂNEȘTI-OLT din trenul IR 348 (cu nr. 347 `DACIA` până la Arad, apoi cu schimbarea trasei și a nr. din cauza lucrărilor pe partea maghiară și intre Arad și Simeria, magistrala 300). Index stații/halte:

Intrucât filmarea este fragmentată, precizez segmentele cu filmare continuă

SEGMENT I: Drobeta Tr. Severin-PEnsiunea Perla (min 0:01 _ min 11:35)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Plecare Drobeta Turnu Severin (min 0:05)
- Podul lui Traian-Piciorul Podului antic construit de arhitectul Apolodor (min 2:48)
- Priveliște Dunăre-care o ia spre sud (min 03:16)
- Drobeta Tr. Severin Est (min 04:07)
- Trvaersare râul Topolnița, care se varză în Dunăre (min 04:51)
- Subtraversare DN 6 la intrarea în comuna Șimian (min 05:20)
- Drobeta Tr. Severin Mărfuri, comuna Șimian (min 08:40)

SEGMENT II: Balota-Strehaia haltă (min 11:36 _ min 1:04:54)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Balota, cu oprire neitinerarică (min 12:37_min 13:42)
- Tranzit Ghelmegoaia, stația de care aparține satul este Balota (min 16:41)
- Așteptare în stația Gârnița pe IR 72 (min 22:45_26:48)
- Subtraversare DN 6 (min 32:33)
- Prunișor (min 36:00)
- Trecere la nivel-drum comunal 24 spre comuna Fantâna Domnească (min 39:14)
- Igiroasa, satul se numește Fața Cremenii (min 42:22)
- Subtraversare DN 6 înainte de Tâmna (47:27)
- Tâmna (min 49:24 - comuna unde sunt fete frumoase)
- Ciochiuța, subtraversare DN 6 (min 56:50)
- Halta Strehaia (min 1:04:54)

SEGMENT III: Răcari haltă-Craiova (min 1:06:29 _ min 1:27:25)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Răcari (min 1:07:28)
- Coțofeni + subtraversare DN 6 (min 1:14:50 și min 1:15:23)
- În depărtare CET Craiova (min 1:18:12)
- Ișalnița Triaj (1:19:32)
- Termocentrala Ișalnița (CET Craiova) - min 1:20:30
- Subtraversare Centura de Nord (1:22:25)
- Cernele (1:23:00)
- CRAIOVA (1:27:00)

SEGMENT IV: CRAIOVA - Subtraversare DN 65, ramificație stația Jiu (min 1:27:40 _ min 1:32:03)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SEGMENT V: Intrare Caracal-Grăgănești-Olt (min 1:32:03 _ min 1:55:10)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Câmp cu cereale-aproape de satul Frăsinetu (min 1:32:27)
- Subtraversare DN 64 (intrare Caracal)
- CARACAL (1:36:30)
- Fabrica de fertilizatoare AMEROPA GRAINS-FĂRCAȘELE (min 1:44:18)
- Fărcașele (min 1:44:47)
- Stoenești (min 1:46:56)
- Traversare râul OLT (min 1:47:55)
- Drăgănești-Olt (min 1:54:53)

SEGMENT VI: Mihăești - Măldăeni (min 1:55:15 _ min 2:04:36)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Mihăești (min 1:55:39)
- Măldăeni (2:02:45)
Întârziere acumulată în stația Roșiorii de Vede (imediat următoarea-care nu mai apare în filmare): 32 de minute.
la București am acumulat o întârizere totală de 47 de minute, trebuia sa ajungem conform grafic la ora 16:00.

Vă mulțumesc că ați vizionat integral filmul călătoriei. Sper ca data viitoare, având în vedere lucrârile de modernizare pe M900 (București-Craiova) să fac o filmare continuă.

Driving Romania: DN79A Gyula - Chișineu-Criș - 4k relaxing drive West Romanian Plains

We are exploring today a nice region in West Romania, driving through The West Romanian Plains, from the border crossing Gyula - Vărșand to Chișineu-Criș. The road is a good alternative during the holiday season when the main border crossing at Nădlac is congested. It was a pleasant relaxing ride, enjoy!

Filmed in August 2022.

Please Subscribe ➤
in order to not miss 4K road tourism videos of the nice areas, I am driving through.

Route:
0:00 Intro
0:15 border crossing Gyula - Vărșand
2:05 border crossing Gyula - Vărșand - Vărșand
2:17 Vărșand
4:06 Vărșand - Pilu
6:07 Pilu
7:27 Pilu - Socodor
13:44 Socodor
14:40 Socodor - Chișineu-Criș
17:42 Chișineu-Criș

Visit Romania - Black sea

Visit Romania - Black sea, Eforie Nord, COnstanta, Marea neagra

x

Driving Downtown - Bucharest 4K - Romania | Pipera to Palace of the Parliament - Weekend Drive

???? Weekend drive in Bucharest, Romania.
Starting Point: Pipera, Aviatiei, Calea Victoriei to Palace of the Parliament.

❤️ Thanks for watching! I'm grateful for your support.

#Bucharest #Romania #Romania2022

Driving from Borat's Home Town, Glod, Romania, to Bucharest, Romania

Timewarp of a drive from Borat's Home Town, Glod, Romania, to Bucharest, Romania

Scrisoare tie Mandutule


Istorii ascunse: Evoluția armelor - arheologie experimentală | a doua parte (@TVR1)

Ediţia emisiunii #IstoriiAscunse, difuzată sâmbătă, 20 ianuarie 2024, de la 11:30, la #TVR1, când Cristina Băican ne-a propus sa descoperim evoluţia armelor în vestul țării.

Judeţul Hunedoara abundă în situri în care arheologii au descoperit suficiente dovezi care i-au ajutat să recompună evoluţia armelor din preistorie şi până în Antichitate.

Mai multe episoade găsiți online







Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR. Conținutul nu poate fi copiat, încărcat pe niciun canal media online sau pe rețele de socializare fără acordul TVR, dar vă mulţumim dacă distribuiţi link-ul nostru.

TVR este marca înregistrată și este protejată.

2010-(05)-(08) Bucuresti Nord Medias Bucuresti Nord 161IMEDIAT DUPA MEDIAS

Every video description is found in it's name, and in the playlist where the video is included, respectively.
Descrierea fiecarui videoclip se gaseste in nume, respectiv in playlist-ul din care face parte.

Shares

x

Check Also

x

Menu