This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Poiana Lacului Romania

x

✅ TOP 10 Atractii Turistice Judetul Harghita, Lacu Rosu, Cheile Bicazului

00:00 TOP 10 Atractii Turistice Judetul Harghita
0:27 Manastirea Izvoru Muresului
Sfânta Manastire cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Izvoru Muresului este asezata la poalele Hasmasului Mare, între cei doi frati de cruce Muresul si Oltul, la o altitudine de 950 m, pe DN 12 între Miercurea Ciuc si Gheorghieni.

1:30 Castelul Lázár
Situat aproape de centrul satului Lazarea, este unul dintre cele mai frumoase exemple pentru arhitectura renascentista din Transilvania.Castelul cu creneluri a fost una dintre cele mai atractive resedinte nobiliare din secolul al XVII-lea din Transilvania.

2:23 Cascada cu apa termala Toplita
In Romania exista o singura cascada cu apa termala, cea de la Toplita,este clasificata ca fiind a doua formatiune de acest fel din Europa (in Saturnia, Italia, mai exista o cascada cu apa termala).

3:13 Borsec/Poiana Zânelor
(Pestera de Gheata (Ice Cave) / Grota Ursilor/ Baile Borsec / Aleea 7 Izvoare, parcul cu Fantana Arteziana / Pista de bob de vara)
Cea mai mare bogatie a Borsecului sunt numeroasele izvoare de apa minerala. Denumirea de „Regina Apelor minerale” a fost atribuita de împaratul Austriei, Franz Josif.
Grota Ursilor este o formatiune carstica reprezentata de un ansamblu de coridoare adânci, formate prin fenomenul de eroziune naturala a calcarelor sub actiunea apelor de infiltratie.

4:42 Baile Tusnad
Se afla În cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele muntilor acoperiti cu brazi.Localitatea situata în partea sudica a Depresiunii Ciucului, între muntii Harghita si Bodoc, este cea mai mica statiune balneara din tara, fiind cunoscuta pâna astazi ca “Mica Elvetie”.

5:16 Ski Gyimes
Pista de bob din Ghimes se afla in frumoasa vale a Ghimesului, in localitatea Lunca de Sus, la o distanta de 30 km de Miercurea Ciuc, langa drumul national 12A care leaga Transilvania de Moldova, in valea raului Trotus.

5:59 Cascada Varsag
În padurea localitatii Varsag, pe pârâul Fântâna Mare, se afla cascada Varsag. Alimentate de 7 izvoare, apele pârâului se arunca de la înaltimea de 7 metri, formând o frumoasa cascada în doua trepte. De aici se îndreapta spre Târnava Mare, al carui afluent de stânga este.

7:10 Cariera de andezit Suseni

7:30 Barajul Zetea

8:21 Statuia Inima Lui Iisus
În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc si Praid, a fost ridicata cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumita Inima Lui Iisus, statuia are o înaltime de aproximativ 22 de metri, e construita din fier si otel inoxidabil, iar pretul ei de 200.000 de euro a fost platit din donatii strânse de primaria din comuna Lupeni.

8:32 Barajul Bicaz
Este un baraj de greutate construit din beton si uneste Muntele Gicovanu cu Obcina Horstei, fiind situat în amonte de confluenta pârâului Izvorul Muntelui cu Bistrita.A fost construit între 1950 si 1960, are o înaltime de 127 m, o lungime de 435 m la coronament si o latime maxima la baza de 119 m.

9:46 Cheile Bicazului
Cheile Bicazului au fost formate de râul Bicaz si fac legatura între Transilvania si Moldova.
Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km, se desfasoara între Lacul Rosu în amonte si localitatea Bicaz-Chei în aval, si este strabatuta de drumul transcarpatic DN12C care leaga orasele Gheorgheni si Bicaz.
S-au format datorita eroziunilor provocate de raul Bicaz si ai sai afluenti.Parcul National din care fac parte aceste chei are o suprafata de 6675 ha si este cea mai importanta zona geologica din tara noastra.

10:33 Lacul Rosu
Se spune ca o stanca pravalita din munte a blocat firul raului Bucaz si a format cu timpul lacul ce se vede acum.
O regiune unica in lume unde padurile de brazi vesnic verzi, aerul curat si proaspat asigura conditii favorabile de odihna. Statiunea este un adevarat paradis pentru cei care cauta recreere si odihna, transmitand prin pitorescul peisajului o atmosfera de neuitat.


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

???? Please Remember to Subscribe! ► ????
???? Click On The Bell + Turn On Notifications

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Follow JOYOFTRAVELER on Facebook:
????
Follow JOYOFTRAVELER on Instagram:
????

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

MUSIC
Johny Grimes - That's Life
Vacation by Markvard
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
Free Download / Stream:
Music promoted by Audio Library
Song: Sainntset - Visions
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Creative Commons - Attribution-NoDerivs 3.0 Unported
Video Link:
Song: Altero & NVRT - One Day
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:
Freedom - Atch
x

top places in Romania...!!!!!

zona barajul vidra
x

Romania best places Lacul Bicaz (baraj)

Romania Best Places Lacul Bicaz (baraj)
x

Pensiunea Gospodaria Lui Nea Ion - Vama Buzaului - Cazare, Agrement, Agroturism

Pensiunea Gospodaria lui Nea Ion din Vama Buzaului



Deschisa in decembrie 2017, Pensiunea Gospodaria lui Nea Ion din Vama Buzaului a luat nastere din dorinta de a pastra traditia satului romanesc si de a duce mai departe obiceiurile si traditia populara romaneasca, specifica traiului la munte, prin partile locului.

Gospodaria lui Nea Ion pune la dispozitie 14 locuri de cazare in camere amenajate traditional, un restaurant unde va puteti delecta papilele gustative cu mancaruri autentic romanesti, gatite in casa din produse bio, dupa retete traditionale.

De asemenea, oaspetii nostri se pot bucura de o serie de activitati in incinta gospodariei sau activitati in aer liber in zona: ciubar cu apa incalzita, relaxare la semineu sau foc in groapa, ture 4x4, plimbari cu bicicletele si calarie.

Despre noi:





Muzica:


Toate drepturile sunt rezervate. Orice upload neautorizat al acestui videoclip contravine legilor in vigoare pentru dreptului de autor. si va fi raportat in centrul pentru revendicare YouTube.

All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws. In order to avoid copyright infringement, please do not upload this video on your channel.
x

Cele mai frumoase drumuri din Romania: DJ155F Durau - Izvorul Muntelui // Axial

Cea mai placuta surpriza din tura noastra cu motocicletele prin Bucovina a fost drumul Axial de la Durau la Izvorul Muntelui, pe partea vestica a lacului Bicaz, un drum modernizat (re-asfaltat) acum mai putin de doi ani, care serpuieste prin padure.
Pe langa faptul ca este extrem de placut sa mergi pe aici cu motocicleta, avand in vedere ca drumul clasic de la Poiana Largului la Bicaz e rupt in doua si se tot lucreaza, varianta aceasta Axiala devine singura si totodata cea mai buna solutie.
Cum sa ajungeti aici aflati de pe site:

The Scorilo Hotel in Poiana Marului: A Step Back in Time to a Legendary Destination

Hotel Scorila an old hotel from Romania.
It is an abandoned hotel.

I hope you like and if yes, give me a subscribe,like and share.
THANK YOU

Are you not a subscriber yet? You can do it now!


See also this video:

_______________________________________________________

Please for any question or problem
don't be ashamed to send us an email at belinfamily11@gmail.com


_________________________________________



All the songs belong to their respective artists and record companies,
Our intention is to promote music and beautiful places but also different locations.
#traveling #scorilo #romania

TRANSURSOAIA Road/Albac-Belis-Fantanele-Huedin DN 1R, Apuseni, Romania GoPro HD

2:00 Baraj Belis- Fantanele

EN

DN1 R - or “Transursoaia”, as the locals have already named it, is completely asphalted and has as starting point DN1. This mountain road connects Albac - Horea - Beliş (Fântânele) - Huedin.
After 80 kilometers, the narrow road winds through the mountains and climbs to an altitude of 1300 meters.
The road, sometimes narrow, ascends and descends steep slopes. It is dotted with many curves, so many resemble Transalpina.

RO

DN1 R – sau ”Transursoaia”, cum l-au botezat deja localnicii este asfaltat integral si are ca punct de pornire DN1.Acest drum de munte face legatura între Albac – Horea – Beliş(Fântânele )- Huedin.
Transursoaia 80 de kilometri, şoseaua îngustă şerpuieşte prin munţi şi urcă până la o altitudine de 1300 de metri.
Drumul, pe alocuri îngust, urca şi coboară în pante abrupte. Este presărat cu multe curbe, aşa că mulţi îl aseamănă cu Transalpina.

Rimetea, satul din Romania unde soarele rasare de doua ori

Iata-ne ajunsi in Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din Romania! Considerat Mica Elvetie, Rimetea a suferit transformari uimitoare in ultimii ani, iar rezultatele sunt vizibile :)
#rimetea #romania #haihui

Contact comenzi mobilier Rimetea:

Echipament:

Canon M50 - eMag:

- Amazon:
Obiectiv 22 mm - eMag:
-
Obiectiv 11 - 22 mm - eMag:
- Amazon:


Obiectiv 55 - 200 mm - F64:


Drona DJI Mavic Mini - eMag:
- Amazon:

Camera Insta 360 - eMag:
GoPro 8 Black - eMag:

- Amazon:

Adaptor microfon extern GoPro: - Amazon:
iPhone 12 Pro Max -
iPhone 12 Pro -

MacBook Pro Andreia - eMag:

MacBook Pro Ion -
Magic Mouse -
Kindle - Emag:

Microfon Rode VideoMicro - eMag:
Rode VideoMic Pro+ -
Lavaliere Wireless: Amazon:
Sistem stabilizare DJI - eMag:
Casti Sony - eMag:
Casti JBL - eMag:
Rucsac The North Face - Amazon:
Ceas Garmin Instinct Solar - eMag:

Lacul Poiana Marului

Lacul de acumulare Poiana Mărului este amplasat pe râul Bistra Mărului, iar priveliştea din acest loc este splendidă. Lacul este administrat de Ocolul Silvic din Oţelu Roşu şi se află la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri de localitatea Oţelul Roşu, într-un decor pitoresc minunat.

Citeste mai mult pe:

Driving Romania: DN67B Pitești - Drăgășani - 4k scenic hilly drive through The Subcarpathians

The Subcarpathians Hills in Wallachia are a beautiful region, with a specific hilly landscape and interesting culture and popular traditions. We explored the region while driving on the national road 67B, through The Getic Plateau, going over many hills and valleys, enjoy!

Please Subscribe ➤
in order to not miss 4K road tourism videos of the nice areas I am driving through.

Route:
0:00 Intro
0:15 Pitești
4:20 Smeura
5:31 Smeura - Moșoaia
7:02 Moșoaia
10:11 Moșoaia - Poiana Lacului
13:06 Poiana Lacului
22:25 Poiana Lacului - Vedea
24:06 Vedea
28:32 Vedea - Chilia
30:16 Chilia
34:15 Chilia - Făgețelu
35:06 Făgețelu
36:40 Făgețelu - Leleasca
39:58 Leleasca
44:17 Leleasca - Dobroteasa
46:40 Dobroteasa
54:33 Vulturești
58:33 Dumitrești
x

În jurul lacului Poiana Ruscă

Smooth Sailing (with Guitar) by Audionautix is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 license.

Artist:

Traseul turistic LACUL BUCURA - POIANA PELEGII (Munții Retezat, România)

Lacul Bucura este obiectiv turistic de primă importanță situat înspre creasta nordică a Munților Retezat, loc de intersecție a mai multor trasee montane. Poiana Pelegii, situată în partea centrală a masivului, în versantul drept (nordic) al văii Lăpușnicul Mare, este punctul terminus în apropierea căruia se poate ajunge cu mijloace auto.
Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din Romania. Lacul se găsește la baza Vârfului Peleaga, la altitudinea de 2040 m. Lacul are 550 m lungime, 160m lățime medie și adâncimea maximă de 15,5 m. Lacul este alimentat de cinci izvoare principale și la rândul lui deversează printr-un singur emisar în Lacul Lia (1908 m), bine vizibil la începutul coborârii. Lacul Lia colectează și apele altor trei mici lacuri glaciare, nevizibile din traseul nostru: Lacul Florica (2090 m), Lacul Viorica (2070 m) și Lacul Ana (1979 m).
Poteca turistică care unește Lacul Bucura de Poiana Pelegii este bine marcată (pe copaci, pietre, stâlpi) cu bandă albastră și este situată în versantul stâng (estic) al văii Bucura. Traseul are o diferență de nivel de 460 m, durează circa o oră (invers, la urcare, durează circa 2 ore) și nu necesită abilități deosebite de montaniard deși panta este destul de mare. Deplasarea se face preponderent pe pietre și este obligatoriu să fiți echipat corespunzător.
Pentru început suntem în golul alpin în care recunoaștem efectele fenomenelor glaciare, iar spre dreapta vedem Lacul Lia. În partea mediană a traseului trecem printr-o pădure spectaculoasă de jneapăn (ienupăr), amestectă mai jos cu pini și tyraversată de mai mulți torenți cu apă. În partea inferioară a traseului străbatem o pădure de molizi. Sub Poiana Pelegii, la 1580 m, pârâul Bucura intră în Pârâul Lăpușnicul Mare pe care, după ce îl traversăm, am ajuns la capătul drumului forestier.

Poiana Lacului - PP-DD Argeş, împreună cu Mihai DEACONU - candidat PP-DD

O parte din echipa PP-DD Argeş, miercuri 21 mai 2014, orele 21.30, care a susţinut în Poiana Lacului, judeţul Argeş, candidaţii PP-DD la europarlamentare şi pe dl. deputat Mihai DEACONU, preşedinte PP-DD Argeş, candidat la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş la alegerile din 25 mai 2014.

Poiana Marului - Frumusetile Romaniei- Filmare de sus

Superbe meleaguri Romanesti!
melodii: Subcarpați & Surorile Osoianu - Colind/Limba Română

The Beauty Of Coada Lacului, Romania

Situat la 20 de km de la drumul E60, Lacul de acumulare Leşu a fost dat în folosinţă în anul 1973.Avand o suprafaţă de 148 hectare şi cu un volumul de apă ce se poate reţine în spatele barajului de 28,3 milioane mc., apa lacului alimentează hidrocentrala Leşu, care s-a dat în folosiţă cu patru ani mai târziu, în anul 1977. Coada Lacului, a devenit din ce în ce mai populată, asfel s-a format un adevărat sat de vacanţă, unde preţurile terenurilor cresc de la an la an.Drumul forestier care trece pe lângă lac ajunge până la Cabana Stâna de Vale. Astfel Lacul Leşu a devenit o poartă către Munţii Bihor-Vlădeasa
Fiind situata intr-un punct strategic, zona ne ofera posibilitatea de a face drumetii spre o multime de alte atractii turistice , pe care Muntii Apuseni le au. La Coada Lacului , pe langa faptul ca te relaxezi poti practica si sporturi nautice, sau o plimbare romantica cu barca. Binenteles, totul facut cu precautie, fara a te indeparta prea mult de mal, deoarece mai incolo , sub tine se afla un hau adanc ,care isi poate cere tributul de la cei cu spirit de aventurieri.Indiferent ca te hotarasti sa vii cu cortul, sau sa te cazezi la vreo cabana sau pensiune, merita sa faci acest pas, care-ti va aduce numai satisfactie. Iar un lucru cert ramane faptul ca vei dorii sa revii cat mai repede, asteptand sa redescoperi frumusetea pe care natura ti-o ofera.
x

Lacul Cinciş (Cincis Lake) - Destinaţii turistice româneşti

Cincis, a lake full of mysteries and legends

Cincis is a barrier lake located in Poiana Rusca Mountains in a picturesque area, about 10 kilometers from Hunedoara. It is one of the most entertaining places in Hunedoara County, attracting thousands of tourists all over the country who come here drawn by the beauty and the peacefulness of the location.
It covers an area of 867 hectares and it is located in the hearth of the village with the same name, which dates back to 1300. However, the village has been rellocated since 1962 to a nearby hill to allow the formation of the barrier lake. When the water level is low, at the end of the dam you can still see the ruins of the former Cincis church, documented in 1360, the church being swallowed by water.
They say that the name of this village comes from the ‘five guys’ who founded the settlement, building five houses here. They also say that the five founders (grandfather, son and three grandchildren) used to be brave fighters who have saved their king from the grasp of the Turks in a battle place called Poiana Turcului. As a result, they received Cincis Region as a reward.
Shortly after flooding area began to start, unexplained phenomena happened near the lake. According to locals, sudden storms took place on the surface of the lake; sheep no longer neared the lake, or late at night, spirits of the dead buried in cemeteries, now under water, could be seen. Also, many people have drowned here so the lake came to be called the cursed Lake by locals.

As the years go by, Cincis Lake has become a recreational area coveted by tourists looking for a place to relax and escape from the tumultuous cities. Visitors can cool down nearby the lake’s wonderful and wild landscapes. The main attractions are fishing, water sports but also the sights waiting to be discovered.

➤Thank you for RATE, SHARE and SUBSCRIBE for more!
Wishing you all the best!
➤ SUBSCRIBE to my channel HERE:


background music of this video:

image & editing: Emi Chirea
August 2017

Discover Romania: Călţun - lacul de cleştar (@Arhiva TVR)

Ediţia emisiunii Discover Romania dedicată lacului Călţun din Munţii Făgăraş. Mai multe episoade ale seriei găsiţi online






Toate drepturile de proprietate intelectuala apartin TVR. Continutul nu poate fi copiat, postat pe nici nu canal media online sau pe retele sociale fara acordul TVR.
TVR este marca inregistrata si este protejata.

Poiana Marului [ CS] [RO] drone footage

Barajul / Lacul Poiana Rusca

Anachronist - Oddities by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 license.

Source:

Artist:

Poiana Mărului, Caraș-Severin

Poiana Marului - este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat, o oaza de liniste si de relaxare in mijlocul vartejului vietii de zi cu zi. Este situata la 600 si 700 de metri altitudine, strajuita de Muntii Tarcu si Muntele Mic si udata de raurile Sucu si Bistra Marului. Este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase arii protejate ale Banatului Montan.

In aceasta zona veti gasi o multime de trasee turistice, un traseu de aproximativ 15 km ce duce direct la Muntele Mic, se pot vizita Pietrele lui Scorilo, Cascadele Sucului la o distanta de 3,5 km din Poiana, Lacul si barajul Poiana Marului precum si Manastirea Poiana Marului.

Shares

x

Check Also

x

Menu