This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Munteni Romania

x

Raven's Nest, satul ascuns din Transilvania (cea mai FRUMOASA CAZARE din ROMANIA)

Bun venit la Raven's Nest, satul ascuns din Apuseni - o locatie de vis pe care o vanam de mai bine de doi ani de zile! Cum ne-a surprins? Multe surprize, in vlogul de astazi :) #raven'snest #romania #haihui

Rezervari Raven's Nest:


Echipament:

Canon M50 - eMag:
- Amazon:
Obiectiv 22 mm - eMag:
-
Obiectiv 11 - 22 mm - eMag:
- Amazon:


Obiectiv 55 - 200 mm - F64:


Drona DJI Mavic Mini - eMag:
- Amazon:

Camera Insta 360 - eMag:
GoPro 8 Black - eMag:

- Amazon:

Adaptor microfon extern GoPro: - Amazon:
iPhone 12 Pro Max -
iPhone 12 Pro -

MacBook Pro Andreia - eMag:

MacBook Pro Ion -
Magic Mouse -
Kindle - Emag:

Microfon Rode VideoMicro - eMag:
Rode VideoMic Pro+ -
Lavaliere Wireless: Amazon:
Sistem stabilizare DJI - eMag:
Casti Sony - eMag:
Casti JBL - eMag:
Rucsac The North Face - Amazon:
Ceas Garmin Instinct Solar - eMag:
x

Cea mai frumoasă plajă din Columbia ???????? PLAYA BLANCA | CARAIBE *era să ne rupă gâtul o columbiancă

Playa Blanca, situată aproape de Cartagena, Columbia, este renumită pentru nisipul său alb fin și apele cristaline turcoaz. Este o destinație populară oferind o escapadă perfectă pe plajă cu opțiuni de cazare variind de la hosteluri la resorturi de lux.

Accesul la Playa Blanca se poate face ușor din Cartagena, cu opțiuni de transport variind de la barcă rapidă (ceea ce noi nu recomandăm) la autobuz sau chiar taxi.

Descoperă alături de noi adevărata față a Cartagenei și ???????? PLAYA BLANCA.

Bine ați venit în aventura noastră 1 an cu 1 ghiozdan!

În episodul de astăzi vezi o nouă filă din povestea noastră de viață.

Așa cum te-am obișnuit deja, ne place să-ți arătăm totul fix așa cum se întâmplă, nimic regizat, nimic aranjat, viața așa cum se întâmplă să fie.

????Hai, PLAY, să înceapă AVENTURA 1 AN CU 1 GHIOZDAN! Vizionare plăcută!

În episodul de astăzi vei vedea:

✔️ Cum arată PLAYA BLANCA din Columbia

✔️ Cum arată o cazare modestă din PLAYA BLANCA din Columbia

✔️ Cum arată plaja din PLAYA BLANCA din Columbia

✔️ Era să ne rupă gâtul o columbiancă

-----------------------------------------------

❤️ Metode prin care ne poți susține ????

???? Transfer Revolut
????

???? Vrei și tu să călătorești mult și ieftin? ????

Yasmine a scris un eBook în care a adunat toate recomandările ei prin care îți explică practic cum facem noi asta. ????

???? Descarcă-l acum:

-----------------------------------------------

???? Vezi totul despre ???????? Coreea de Sud aici:


???? Vezi totul despre ???????? Japonia aici:


???? Vezi totul despre ???????? Columbia aici:


#Colombia #cartagena #ColombiaPericuloasa #1AnCu1Ghiozdan #PreturiColombia #Periculos #AmericaExpress #Antena1 #EmisiuneAmericaExpress #Emisiune


Timecodes
0:00 Din episodul trecut
0:22 Din episodul de azi
0:36 Intro
0:52 Cum arată PLAYA BLANCA din Columbia
1:40 Cum arată o cazare modestă din PLAYA BLANCA din Columbia
3:36 Cum arată plaja din PLAYA BLANCA din Columbia văzută din dronă
10:16 Era să ne rupă gâtul o columbiancă
18:31 Din episodul următor
x

Bulz (județul Bihor) de-a lungul Crişului Repede #romania #travel #europe #vlog

22 octombrie 2017,
Bulz (în limba maghiară Csarnóháza) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Bihor, Crișana, România.
Localitatea este strǎbǎtutǎ de râul Iada, care desparte douǎ unitǎți muntoase: Pǎdurea Craiului și Vlǎdeasa.
Satul Bulz, este format din 15 cătune: Răstoaca, Pusta, Valea Iadului, Lunca Bulzului, Hârtoape, Cornet, Dosul Ianoșii, Sinzasti, Picior, Fata, Ianoșii, Poinița, Tomatec, Giljești și Valea Vesi. Satul Munteni este alcǎtuit din mai multe cătune: Fănești, Dealul Notarășului, Onuțești Măgurice, Bitilești, Petruțești, Tălăncești, Dealu Săracului, Drăgus și Lunca Munteni. Satul Remeți este alcătuit din cătunele: Văcărești, Mătești, Costești, Scăioase, Fruntinești, Boncești, Popești, Netede, Corni, Izvor, Mitrești, Lunca, Remeți, Daica și Poiana.
Localitatea Bulz este atestată în anul 1406 sub denumirea de Chornahaza fiind nominalizată ca Possesio Walachalis (sat românesc).
x

The Colors of Focuri

I finally visited Kelly in the quaint village of Focuri, Romania. The place was filled with color and warm people. It was great to experience Kelly's PC life, even if just for a few days! :)
x

Iași la pas

În vremuri imemoriale (anul trecut, 2019), am mers în „Turul Moldovelor” (Bucovina, Moldova de Vest, Basarabia, Transnistria).
Iași trebuia să fie doar un oraș în care mă opresc pentru câteva ore, dar m-a fascinat incredibil.
---
Alte videoclipuri din Moldova


Muzica de fundal

---
Website:
YouTube:
Facebook:
---
00:00 Palatul Culturii și Grădina Palas
06:26 Statuia lui Ștefan cel Mare
09:16 Dosoftei și Herodot
10:50 Gheorghe Asachi
11:25 Mall temporar
12:30 Despre Evreii din România
14:30 Istoria Moldovelor
19:20 Turul Moldovelor
---
Avalanșa de Haștag-uri:
#Romania #Moldova #Iasi #Jassy #StefanCelMare #GradinaPalas #PalatulCulturii #IstoriaMoldovei #Dosoftei #OttomanEmpire #Evrei

Bătălia de la Borta Dracului (3-16 iunie 1944) - 1 - Situația tactică (zona Târgu Neamț, Moldova)

Turn on English subtitle ! - Activați subtitrarea în românește !
Bătălia de la Borta Dracului (3-16 iunie 1944) - Partea 1 - Situația tactică
Bătălia de la Borta Dracului (situată în pădurile din zona Culmii Pleșului, la numai 8,3 km NV de Târgu Neamț), desfășurată la începutul lunii iunie 1944, reprezintă cel mai tragic episod de pe teritoriul României în perioada celui de Al Doilea Război Mondial. Aici s-au confruntat în condiții infernale, cu mii de oameni sfârtecați și arși de vii pe o suprafață de câțiva kilometri pătrați, Armata Roșie sovietică aflată în ofensivă și Armata Română (sprijinită de artilerie germană) aflată în defensivă. În această încleștare, pe parcursul câtorva zile, au murit în total (date estimate, dar destul de sigure) circa 14.000 de militari, dintre care 10.000 sovietici și 4.000 români (±germani). O bună parte din cadavre nu au putut fi îngropate, rămânând mult timp la fața locului. Astfel, Borta Dracului depășește cu mult un al tragic episod, mai bine cunoscut, al dezastrului românesc de la Oarba de Mureș (septembrie 1944) unde unități ale Armatei Române au fost trimise de către comanda sovietică într-un atac sinucigaș împotriva unei poziții fortificate germane. S-a vehiculat pentru Oarba de Mureș un număr de 11.000 de morți, dar pierderile reale au fost mult mai mici, un videoclip pe această temă fiind făcut de mine ( ). Bătălia de la Borta Dracului reprezintă ultima victorie Armatei Române împotriva Armatei Sovietice (în ciuda pierderii inițiale, liniile românești de apărare au fost recuperate). În plus, în momentul critic, artileria germană a folosit muniție incendiară, probabil interzisă și care a afectat și Armata Română. Poate că acestea sunt motivele principale pentru care luptele de la Borta Dracului nu au fost atât de bine consemnate în istoriografia de război, mai ales în perioada comunistă.
Împreună cu dl. Lucian Georgescu, cel care este de facto ghidul și expertul (s-a documentat din literatură și de-a lungul anilor a mers pe teren, dar a și vorbit cu o mulțime de localnici dintre care unii au trăit efectiv evenimentele), am urmărit întregul traseu al luptelor, descriindu-le în mai multe episoade (videoclipuri).
În acest prim episod prezentăm situația frontului din zona Târgu Neamț în perioada premergătoare atacului sovietic de la Borta Dracului, acesta reprezentând faza finală a ofensivei sovietice Iași - Chișinău (nordul Moldovei) din perioada 8 aprilie - 6 iunie 1944 și având ca repere principale Prima Bătălie de la Târgu Frumos (9-12 aprilie), Bătălia de la Podu Iloaiei (12 aprilie), culminând cu A doua Bătălie de la Târgu Frumos (2-8 mai). Odată ofensiva sovietică oprită, frontul s-a stabilizat pe aliniamentul Gura Humorului - nord Fălticeni - Târgu Neamț - sud Pașcani - nord Târgu Frumos - nord Iași - Masivul Cornești - Orhei - curs inferior Nistru - Marea Neagră. În sectorul Gura Humorului - Târgu Neamț - Pașcani, Armata 40 sovietică avea în față Armata a 4-a Română.
La est de Târgu Neamț, valea largă a Râului Neamț (Ozana), situată între dealurile bine împădurite Boiștea (la sud) și Pleșu (la nord) era puternic fortificată cu un aliniament de cazemate (construite din timp, după dezastrul de la Stalingrad) întărite cu câmpuri de mine, baraje de sârmă ghimpată, șanțuri anti-tanc și susținute din spate de puncte de artilerie bine fixate. Videoclipul nostru este realizat lângă ruinele unei astfel de cazemate, lângă șoseaua spre Fălticeni (mai precis, la marginea vestică a fostei gropi de gunoi, Puțu Săc, a orașului Târgu Neamț). Valea Râului Neamț (Ozana) deschidea drumul spre Transilvania („spre Berlin”), dar încercările Armatei Roșii de a străpunge aliniamentul de cazemate eșuează, iar comandanții sovietici caută alte soluții. În aceste condiții, beneficiind și de trădare din partea unor localnici dar și militari români, sovieticii decid să atace la nord de Târgu Neamț, prin pădure, un sector mai puțin apărat (doar infanterie) peste Culmea Pleșului. Direcția principală de atac (pe care o vom parcurge în episoadele următoare, circa 10 Km în linie dreaptă) a fost satul Poiana (comuna Brusturi) - Poiana Arsintescu - Poiana Crucii - Poiana Haidău (sau la Doi Peri, locul viitoarei Mănăstiri Sfânta Cruce) - râpele Borta Dracului - Culmea Pleșului (cu Dealul Căprăriei) - coborâre spre satul Nemțișor și Valea Nemțișor. Raportul de forțe estimat este circa 10.000 de luptători români contra 30.000 de luptători sovietici. Într-o primă fază, subunități sovietice au ajuns la Valea Nemțișor, dar au fost respinse înapoi peste deal (Culmea Pleșului). Dacă Armata Roșie ar fi reușit să-și stabilizeze un cap de pod în zona satului Nemțișor, atunci întreaga apărare din zona Târgu Neamț ar fi fost compromisă. Au urmat momente critice în care s-a petrecut cel mai mare și mai crud masacru de pe teritoriul României, finalizate totuși cu recuperarea de către Armata Română a pozițiilor pierdute și menținerea frontului până la 24 august 1944.

Am găsit ELVEȚIA ROMÂNIEI. Raiul de pe pământ EXISTĂ!

Ne-am cazat în cel mai izolat loc din România. Noi l-am numit Elveția României și nu e nici o exagerare. Ține minte acest loc, pentru că e de vis.

...........................................................................................................................
Filmare, montaj: Stefan Constantin Videography & Photography
...........................................................................................................................
Pentru alte locuri de vis urmărește-ne pe:
Instagram:
TikTok:
Facebook:

Munții Apuseni - Tâlhar în Apuseni! Trei obiective pe care trebuie să le vezi.

Obiectivul nr. 1. Piatra Tâlharului, este situat în ramura sudică a munților Vlădeasa, pe culmea Cârligatelor. Traseul porneşte de la poiana Vărășoia şi are o durată de aproximativă 7 ore dus / întors cu mici opriri. Drum practicabil tot anul, iarna pe schiuri de tură sau rachete de zăpadă. Este un traseu recomandat mai ales primăvara când culmea cârligatelor este invadat de brânduşe. Aici găsiți i link spre traseul vf. cornul munţilor din luna aprilie unde am avut ocazia de a admira înflorirea brânduşelor Drumeție la sfârșit de primăvară pe traseul, Padiș - Cârligatele
De pe creasta stâncii (1608 m) vom avea o priveliște fantastică asupra munților din jur.

Obiectivul numărul 2. Peștera Cetatea Rădesei. Unică datorită unei galerii în formă de tunel şi a hornurilor din tavan. Cu un portal înalt de peste 15 m se gaşește în partea nordică a platoului carstic Padiș. Întregul parcurs subteran măsoară 212 m la care se adaugă 47 de metrii ai canionului de ieșire din peștera, și o denivelare de 36 m. Peștera are un grad de dificultate mediu și nu este recomandată pe timp ploios. Trebuie să știți câteva lucruri înainte de o vizită. În primul rând nu este electrificată, așadar lanternele sau frontalele sunt obligatorii pentru a o parcurge. În al doilea rând traseul este bine echipat cu lanţuri la urcuşurile şi coborâşurile de pe stânci dar necesită o minimă atenţie să evitaţi accidentele şi neplăcerile pe stâncile ude.

Obiectivul numărul 3. Pietrele Boghii cuprinde unul dintre cele mai mari abrupturi ale Munților Bihorului. Peisajul de excepție se poate admira de la punctele de belvedere situate pe creasta stâncilor ce alcătuiesc Pietrele Boghii. Traseele gps pentru cele trei obiective le puteţi descărca aici:

Cetatea Rădesei:
Pietrele Boghii:
Piatra Tâlharului:

Mă găsești pe Instagram și Facebook! I
NSTAGRAM –
FACEBOOK –
YOUTUBE –
WEB -

Remeți - Lacul şi Barajul Drăgan | DJ108K

Remeți - Lacul şi Barajul Drăgan | DJ108K | Ford Ranger.
Filmat la inceput de August 2020.

Mănăstirea Stâna de Vale, jud Bihor, România

Mai multe detalii aici:
x

#Hiking ~ #Arieseni ~ #Alba ~ #Romania ~ Traseu Muzeu Etnografic & Cascada Pătrăhăițești~ #4k 30fps

Traseu montan cerc rosu: Drumul principal -- Muzeu Etnografic -- Cascada Patrahatesti
00:00 ~ 26:00 - drum forestier cu pensini
26:00 ~ Bifurcatie : in dreapta spre vf Bihor
44:25 ~ Cota 1100
51:30 ~ Muzeul Etnografic Pătrăhăițești
01:00:00 ~ traseul montan
01:14:15 ~ Cascada Pătrăhăițești
2020 #Hiking #Arieseni 4k 30fps convertit in 60fps

CASUȚELE DE HOBBIT EXISTĂ. ȘI SUNT ÎN ROMÂNIA ????

Am dormit într-o căsuță de Hobbit, în inima munților. Iar experiența e wow!

...........................................................................................................................
Filmare, montaj: Stefan Constantin Videography & Photography
...........................................................................................................................
Pentru alte locuri de vis urmărește-ne pe:
Instagram:
TikTok:
Facebook:

Bucharest City Walk ???????? | Discover Urban Elegance

Enjoy spectacular Bucharest City Walk from amazing Romania, recorded in 4K with GoPro Hero 9 Black Edition.

Bucharest, the vibrant capital city of Romania, is a hub of cultural and historical significance, with many landmarks to discover. The best way to explore this beautiful city is on foot, and a Bucharest city walk is an excellent way to do so. The old town Bucharest, with its charming cobblestone streets, grandiose architecture, and historic monuments, is a must-visit destination for any tourist.

A Bucharest full tour usually includes a walking tour of the city, where visitors can discover the hidden gems of this wonderful city. A Bucharest walking tour usually takes around two hours and covers all the major attractions of the city, including the Bucharest city tour. The Bucharest city tour covers the most significant landmarks of the city, such as the Palace of the Parliament, the largest administrative building in the world.

The Bucharest old town, also known as the Old City Bucharest, is a must-visit destination for any traveler to Bucharest. With its quaint and picturesque streets, ancient buildings, and stunning architecture, the Old Town Bucharest is a sight to behold. A Bucharest old town walking tour is an excellent way to explore the city's rich history and culture. During the tour, visitors can also see the famous Lipscani Street, the most famous street in Bucharest.

For those interested in a more immersive experience, a walking Bucharest city tour is the perfect option. The tour takes visitors through the city's many neighborhoods, including the old city center, where they can experience the city's lively atmosphere and diverse culture.

For those who prefer to explore on their own, a Bucharest Romania travel guide is an excellent resource to have. It provides valuable information about the city's history, culture, and attractions. A Bucharest travel vlog is also a great way to get an insider's view of the city. Many bloggers and vloggers have shared their experiences of the city, offering a unique and personal perspective.

Bucharest trams are a popular mode of transportation for locals and tourists alike. They are a great way to explore the city's various neighborhoods, including the Old City Bucharest, without having to walk long distances. Trams also offer a great way to see the city's beautiful architecture and landmarks.

Bucharest Romania travel is an excellent option for those who love history, culture, and adventure. The city has much to offer, including excellent cuisine, beautiful architecture, and friendly locals. For those looking for a more interactive experience, a Bucharest Romania vlog is a great way to get a glimpse into the city's everyday life.

Finally, for those looking to meet new people, Bucharest girls are friendly and outgoing, making them excellent companions for a night out or a day of exploring the city. Whether traveling alone or with a group, a Bucharest city walk is an excellent way to experience this beautiful city and all it has to offer.

Like, share, comment and subscribe.
???? Subscribe for more free at

#BucharestCityWalk #ExploreBucharest #DiscoverBucharest #WalkingTourBucharest #BucharestWandering #RoamingBucharest #BucharestStroll #BucharestPromenade #CitySightseeingBucharest #BucharestGuidedWalk #BucharestWalkingExperience #BucharestFootsteps #BucharestHeritageWalk #BucharestLandmarks #BucharestCultureTour #BucharestHistoryWalk

Stâna de Vale????Izvorul Minunilor❌Bihor

????Stâna de Vale este o stațiune de odihnă și tratament, situată în județul Bihor, aflată în componența comunei Budureasa, în Masivul Vlădeasa, la o altitudine de 1100 m.
????Obiective turistice
▶Izvorul Minunilor
▶Cascada Iadolina
▶Peșterile Urșilor și Meziad
▶Boga, Padiș și Cetățile Ponorului
▶Valea Iadului și Peștera cu apă
▶Coada lacului Leșu

Piatra Bulzului - Lacul Lesu. Drumetie de o zi in Muntii Apuseni, si o panorama peste asteptari.

#apuseni #belvedere #coadalacului
Traseul marcat cu triunghi roşu porneşte de sub baraj din satul de vacanţă Leşu.
Acest traseu face legătura între satul de vacanţă Leşu şi Peştera Meziad şi în total are 18 km lungime. Noi vom parcurge doar 11km, porţiunea până la obiectivul principal, Piatra Bulzului.

Pornim pe firul apei în sus pe Valea Leşului care adăposteşte mai multe peşteri printre care şi Peştera cu Apă din Valea Leşului. Deoarece acestă peșteră este arie naturală protejată, accesul turiştilor în peştera este interzis. Ajungem la prima barieră care blochează accesul maşinilor pe drumul forestier. Din păcate observăm prezenţa omului şi poluarea naturii prin diferite obiecte aruncate în pârâu.

Obiectivul nostru se poate accesa din două trasee marcate. Marcaj Triunghi roşu pe care am ales şi noi şi Triunghi albastru care porneşte din satul de vacanţă Coada Lacului şi după o urcare susţinută se întâlneşte cu marcajul triunghi roşu, unde o ia spre dreapta până la belvedere.

Ajungem la o cotitură de 180 de grade unde se simte un urcuş destul de accentuat al drumului. Pe poteca care mergea in dreapta se poate ajunge Peştera Biserica din Lunca Acră pe care probabil o vom vizita într-un episod următor. Luăm altitudine şi ici colo se zăresc panorame asupra văii.

După 2 ore de mers pe drumul care şerpuia în pădurea deasă ajungem la o bifurcaţie bine marcată care ne indică că traseul nostru o ia pieptiş în sus pe o potecă. Urcarea se termină într-o porţiune semi defrişată, sperăm noi că din cauza vremii nu de mâna omului. Ultima porţiune a potecii coboară şi urcă bine definit pe colinele muntelui. Ajungem la punctul de belvedere Piatra Bulzului sau Piatra Corbului care ne oferă o panoramă peste aşteptări.

Un splendid punct de belvedere, de unde ni se deschid frumoase panorame asupra Lacului Leșu, spre cursul Văii Iadului, către Vârful Văldeasa și peste satul de vacanță Coada Lacului.


Mă găsești pe Instagram și Facebook!
INSTAGRAM –
FACEBOOK –
YOUTUBE –
WEB -
Echipamentul meu de vlog:
Cea mai buna muzica:
x

Cetatea Medievala a Severinului # Medieval # Fortress

Construită la granița dintre catolicism și ortodoxie, cetatea a fost de la început o dispută militară și religioasă între coroana maghiară, bulgari și voievozi munteni, între catolici și ortodocși.

În perioada maximă a zidirii sale număra 6 turnuri de apărare, fiind înconjurată cu 2 valuri concentrice de piatră şi un şanţ adânc de apă.
Avea formă dreptunghiulară, cu ziduri din pietre de râu neprelucrate, lipite cu mortar.

În centrul cetăţii era o capelă construită cu materiale luate de la castrul roman Drobeta, aflat puţin mai departe – capela era înconjurată de morminte.

În cetate a fost descoperit şi un cuptor vatră pentru prelucrarea armelor.
În 1524, după un atac nimicitor al turcilor lui Soliman Magnificul, din cetate a mai rămas în picioare doar un turn; cetatea nu a mai fost refăcută.

Music:
Medieval Song Village Consort
Always No Copyright Music | Free Music for Everyone

Title: Village Consort
Genre: Country & Folk
Mood: Dramatic

Stâlpul lui Vodă - Voivode's Pillar (Vama, Bucovina, Romania)

Voivode's Pillar is a commemorative monument erected in 1717 by Mihai Voda Racovita, prince of Moldavia, after a victorious battle against Austrian Empire.

Stâlpul lui Vodă, cunoscut în zonă și sub denumirea de Crucea Tătarilor sau Piatra Tătarilor, este o coloană de piatră aflată în satul Vama din județul Suceava. Coloana a fost ridicată în anul 1717 din porunca domnitorului moldovean Mihai Racoviță care a domnit între ani 1703-1705, 1707-1709 și 1716-1726 în urma campaniei sale victorioase din Transilvania asupra armatei austriece. Monumentul se află în partea de sud-vest a satului, lângă șosea, în curtea școlii din localitate. Stâlpul lui Vodă a fost inclus în Lista monumentelor istorice din județul Suceava.

În timpul războiului turco-austriac, austriecii și cătanele ungurești au pătruns în Moldova pe la Cașin, instalându-se în mănăstirile fortificate din Moldova și în Cetatea Neamțului. În ziua de 10 ianuarie 1717, 100 de soldați austrieci conduși de căpitanul belgian François Ferentz Ernau au intrat în Iași, însoțiți de câteva sute de moldoveni trădători cu scopul de a-l captura pe domnitor. La apropierea austriecilor, domnitorul Mihai Racoviță, împreună cu oastea sa, s-a retras la Mănăstirea Cetățuia din Iași.
Trupele austriece au asediat Mănăstirea Cetățuia, dar în ajutorul moldovenilor au venit 2.000 de călăreți tătari care se stabiliseră cu câteva zile mai înainte pe valea Mănăstirii Aroneanu. Atacați de tătari și de moldoveni, austriecii au fost înfrânți. Puținii soldați scăpați cu viață au fost spânzurați, iar căpitanul austriecilor a fost decapitat în fața Porții de la Curtea Domnească.
După înfrângerea lui Ferentz Ernau, domnitorul Mihai Racoviță, tot împreună cu tătarii, i-a urmărit pe austrieci și a trecut în Transilvania. Întors biruitor în Moldova, domnitorul Mihai Racoviță a poruncit construirea unui monument în comuna Vama, care să fie mărturie a campaniei sale victorioase împotriva austriecilor.
Pe pereții monumentului sunt gravate în vechea limbă românească, cu litere chirilice, faptele campaniilor sale victorioase.
Inscripția de pe monument are următorul text: Din mila lui Dumnezeu, Io Mihai Racoviță Voevod, Domn și oblăduitor a toată Moldavia, la Văleat 7224 -1716 -, al treilea rând al Domniei Mele, ridicat-a puternica Împărăție turcească oaste asupra Nemților, și la aceastea mestecături multă pradă s-au făcut bietei țări a Moldovii despre partea Nemților, poftindu-i și chemându-i osamă de boieri a Moldovii și din cei mai de jos, depururi cum sânt Moldovenii, încât nu au rămas mănăstire sau biserică neprădată. Și au venit Frenț – căpitanul cu o samă de Nemți și Moldoveni, Munteni, Unguri, Sârbi, cătăva adunătură. Ci așa făr de veste ne-au lovit la Scaunul nostru în Ieși, cu gândul ca să ne iea, precum au luat pe vodă căpitan[ul], pe Necolai Mavrocordat, Domnul muntenesc, din Scaunul țării din București și l-au dus la Sibiiu. Iar noi, cu agiutoriul lui Dumnezeu, i-am biruit și i-am risipit, dar și movilă am făcut pe trupurile lor și minunată cruce și cerdac de piatră lângă movilă am făcut, lângă drumul mare din josul Cetățuii, unde a fost și războiul ... acestu stâlpu, și am mers pe muntele care se cheamă Mestecănișul și pe muntele Suhardul. Pogorădu-ne pen codri și pe ape, am vinit în Țara Ungurească, într-un sat anume Rodna. Și de acolo, împreună cu Măria Sa Sultanul și cu mulțime de Tătari, prădăndu și arzăndu păn la cetatea Bistriței am încungiurat-o de toate părțile. Și s-au dat, numai cetatea singură a rămas. Apoi s-au slobozit tătarii în pradă, trecând de Muncaci, la Ungurime den afară. Și s-au întorsu prin Maramorăși, au prădat, care pradă și jaf s-a pomeni la Unguri. Și apoi ne-am întors la ... Iordachi Cantacuzino Vel Comis ispravnic; și această pradă și robie ce făcu în pământul Țării-Moldovii și a Țării Ungurești s-au făcut din pricina ghinărarilor de Ardeal și anume Ștefan Stinvil, ginărarul den Sibiiu, și baronul de Tighe, ginărarul den Brașov, și Santomo, ghinărarul de Bistriță. Cari pentru acestea să deie samă înaintea lui Dumnezeu, la înfricoșatul giudeț …, pentru spurcata lăcomia lor, trimițând asupra țării pentru dobănda lor ... cu atăta robie ... în Vama v.r.c.u”.

Ep12. CAT A COSTAT aventura de la CERCUL POLAR cu autorulota. Urmează “Maratonul”

#autorulota #norvegia #finlanda #cerculpolar #iarna

Vloguri interesante din aventuri si expeditii. Dacă îți plac AVENTURILE EXTREME abonează-te la canalul nostru și pentru a nu pierde nici-un episod apasă soneria pentru a primi notificare când încărcam un video.

Pe canalul nostru găsiți VLOG-uri interesante din Siberia, Yakutia, Rusia, Mongolia, Kirgizstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kazahstan, Georgia, Turcia, Cecenia, Daghestan, Osetia de Nord, Ingusetia, Maroc, Sahara de Vest, Mauritania, Senegal, Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Albania, Muntenegru, Bosnia-Herzegovina, Kosovo, Macedonia de Nord, Croația, Italia, Slovenia, Slovacia, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Bulgaria, Germania, România.

Am străbătut Siberia Sălbatică, Drumul Oaselor, Munții Urali, Munții Caucaz, Munții Pamir, Munții Alpi, Desertul Sahara, Desertul Gobi,.
Am intampinat -60 de grade celsius la Polul Frigului in Oymyakon, Siberia dar si +50 de grade celsius in Mauritania, Desertul Sahara.
Expeditiile au fost realizate cu masina romaneasca Dacia Logan, Dacia Duster si Dacia Dokker.

Urmeaza alte aventuri pe patru si doua roti, ramaneti pe canalul de YouTube NEO Adventure Romania.

NEO ADVENTURE ROMANIA (Official Youtube Channel)


NEO ADVENTURE ROMANIA (Official Facebook)


NEO ADVENTURE ROMANIA (Official Facebook Group)


NEO ADVENTURE ROMANIA (Official Instagram)
@neoadventureromania

NEO ADVENTURE ROMANIA (Official TikTok)
@NeoAdventureRomania

CONTACT:
Bertici Attila (Coordonator NEO Adventure Romania)
TEL. +40 724 030060
E-MAIL. berticiattila@gmail.com

PARTENER OFFICIAL: NEO CARS ROMANIA
WEBPAGE:
FACEBOOK:

Vizionarea Vlogurilor este absolut GRATUIT. Nu vom percepe nici-o taxă și NU vom limita accesul pentru “clienții plătitori” niciodată, dar dacă îți place ceea ce facem poți să ne susții contribuind la cheltuielile noastre din aventura pe bază de voluntariat și din simpatie ????

SPONSORIZARILE se pot face pe:
REVOLUT: @attilaneo
PAYPAL:

Se pot face sponsorizări și pe contul asociației noastre deschisă la Banca Transilvania.
Asociatia Neo Expedition Transylvania,
Inmatriculată in Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor de pe lângă Judecătoria Satu Mare sub numărul R16/28.08.2019, Cod Fiscal: 41701678

Cont Bancar
Banca Transilvania
RO47BTRLRONCRT0512611801

#BerticiAttila​​​​​ #NeoAdventureRomania #NeoCars

POD BRAILA - Lucrari de asfaltare 10 12 2022

#podbraila #braila #viziteazaromania
Intro 00:00
Video 00:10
Asfaltari 01:50
Sens giratoriu cu drum expres 14:30
Sens giratoriu capat cartier Vidin 15;50
Final Pasaj CFR 17;05

Podul peste Dunăre de la Brăila este un pod rutier suspendat aflat în construcție între municipiul Brăila și satul Smârdan din România.
Distanță față de apă: 38 m
Lungime totală: 2.194 m
Lățime: 32 m
Locație: Brăila
Începerea construcției: 2018
Tip de pod: Pod suspendat
Distanță maximă între stâlpi: 1.120 m

Brăila Bridge over the Danube is a suspended road bridge under construction between the municipality of Brăila and the village of Smârdan in Romania.
Distance from the water: 38 m
Total length: 2,194 m
Width: 32 m
Location: Brăila
Start of construction: 2018
Bridge type: Suspension bridge
Maximum distance between poles: 1,120 m

Dacă vă place ce fac,
vă invit să vă abonați
apăsând următorul link:

sau


Folosesc coloana sonora descarcata de pe EPIDEMIC SOUND, puteti folosi apasand acest link

Nu dețin alt cont de socializare.

Autostrada A7, Buzău - Focșani, Lot 1 (UMB) filmat complet, 08.04.2023

Filmare realizată sâmbătă, 08.04.2023, pe Autostrada A7 (Autostrada Moldovei), secțiunea Buzău - Focșani, tronsonul 1 (Buzău - Vadu Pașii). Imaginile sunt surprinse după orele 17, astfel că activitatea în șantier era inexistentă.

Tronsonul 1 (Buzău - Vadu Pașii) este construit de compania românească UMB și va avea o lungime de 4,6 km de autostradă (incluzând și un pod de peste 1,3 km peste Râul Buzău), precum și un drum de legătură de aproape 8 km ce va face conexiunea intre DN2 (E85) la nord de Buzău și noua autostradă, completând astfel inelul de centură a orașului. Drumul de legătură va putea fi folosit și ca o șosea ocolitoare (alternativă la DJ 203K) pentru localitățile Vadu Pașii, Băjani și Focșănei.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 05.12.2022, însă lucrările majore în teren au început în februarie 2023, video aici:

Abonați-vă la acest canal pentru a fi la curent cu evoluția lucrărilor pe Autostrada A7! Vă mulțumesc!

Autostrada A7, secțiunea Buzău - Focșani
Tronsonul 1: Buzău - Vadu Pașii
Lungime tronson: 4,6 km autostradă + 8 km drum de legătură
Constructor: UMB (România)
Data finalizare: Trim. III 2024 (conform CNAIR)

Shares

x

Check Also

x

Menu