This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Moroeni Romania

x

Obiective turistice in Judetul Dambovita.

#Romania,#Judetul Dambovita
Hai sa vedem si sa vizitam impreuna Judetul Dambovita.
x

MOCĂNIŢA: FIENI - MOROENI - PIETROȘIȚA #romania #travel #nature

10.10.2020
Linia de mocăniţă pleacă de la Fabrica de ciment din Fieni şi merge paralel cu linia de ecartament normal până la Pietroşiţa, apoi linia duce până la Moroeni în munte,unde există o carieră de calcar (Lespezi), iar trenurile de mocăniţă, au de regulă câte 10 vagoane, care sunt umplute cu calcar şi aduse la Fieni.
x

Tourist Attractions - Dambovita, Romania

REGIO
Programul Operațional Regional

* * *
Povestea Dâmboviței începe în Munții Bucegi și se continuă în jos spre lacul Scropoasa și Lacul Bolboci. Minunatele stânci Babele, care se uită umile către Sfinx, dac fin Munții Bucegi o perlă a Carpaților.
În Dâmbovița descoperi cele mai rare forme de vegetație ale României, răspândite în Rezervația Naturală Turbăria Lăptici, canionul Horoabele sau Cheile Tătarului și Zănoagei.
Râurile Ialomița și Dâmbovița și-au oferit cu generozitate apele, făcând din aceste locuri monumente rare ale naturii.
* * *
Copyright: Parteneriatul dintre Consiliul Județean Dâmbovița și Asociația „Solidaritate, Implicare, Progres
x

MOCĂNIŢA: FIENI - PIETROŞIŢA - MOROENI (13 aprilie 2015) #romania #travel #train

Linia de mocăniţă pleacă de la Fabrica de ciment din Fieni şi merge paralel cu linia de ecartament normal până la Pietroşiţa, apoi linia duce până la Moroeni în munte,unde există o carieră de calcar (Lespezi), iar trenurile de mocăniţă, au de regulă câte 10 vagoane, care sunt umplute cu calcar şi aduse la Fieni.
x

What can you see in Romania - Moreni Monastery / Mănăstirea Moreni

Moreni Monastery is located 27 km from Vaslui, in the commune of Deleni. The monastery can be reached from DN 24 (Vaslui - Bârlad) through Crasna, Costești, Moreni.
The Moreni monastic complex is built in a unitary architectural style in which traditional elements are taken over and include
the church and the old bell tower,
church - chapel,
tower - bell tower,
chili,
trapeze,
Scriptoria Center,
the museum of religious art,
library,
outbuildings and the enclosure wall

Mănăstirea Moreni este situată la 27 km de Vaslui, în comuna Deleni. La mănăstire se poate ajunge din DN 24 (Vaslui - Bârlad) prin Crasna, Costești, Moreni.
Complexul monahal Moreni este construit într-un stil arhitectural unitar în care sunt preluate și includ elemente tradiționale
biserica și vechea clopotniță,
biserică -paraclis,
turn - clopotniță,
chili,
trapez,
Centrul Scriptoria,
muzeul de artă religioasă,
bibliotecă,
anexele și zidul de incintă
#ManastireaMoreni #MoreniMonastery #MagiaCuvintelor

Magia Cuvintelor online:



Toate drepturile rezervate. Reproducerea neautorizată reprezintă o încălcare a legilor aplicabile. Pentru a evita încălcarea drepturilor de autor, nu încărcați acest videoclip pe canalul dvs.
All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws. To avoid copyright infringement, do not upload this video to your channel

DJ714 Barajul Bolboci - Peștera Ialomiței | 4K ????

#Bucegi #Bolboci #Ialomița
Echipament:
Cameră video:
Suport auto cameră:
Card memorie:

Barajul Bolboci este amplasat pe râul Ialomița, în județul Dâmbovița, la altitudinea de 1438 m, în amonte de Cheile Zănoagei, în spatele său formându-se Lacul Bolboci.

Barajul Bolboci, cu înălțimea de 55 m, este un baraj construit din anrocamente, cu etanșare din beton la paramenul amonte. El realizează o acumulare de 18 milioane m³ pentru asigurarea, în orice condiții, a alimentării cu apă potabilă a municipiul Târgoviște.

Barajul, dat în folosință la data de 11 octombrie 1988, a fost proiectat de Institutul de Studii și Proiectări Hidroenergetice SA. Piatra pentru construirea barajului provine din cariera de pe Podul cu Florile – muntele Zănoaga din Masivul Bucegi.

Peștera Ialomiței este o peșteră în Munții Bucegi, una din cele mai cunoscute din România.
Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.530 m. Este amplasată la circa 100 m în aval de morena frontală a Ialomiței, la altitudinea absolută de 1.660 m.

Surse:



Alte videoclipuri care s-ar putea sa iti placa:
Kals Glockner Austria - drumul către cel mai înalt vârf din Austria -
Cel mai lung pod suspendat din Danemarca -
Iarna în Laponia Suedia -
Munții Bucegi -
Munții Dolomiti Italia -
Munchen Germania -

Playlist-uri:
Romania -
Germania -
Austria -
Danemarca -
Ungaria -
Elvetia -
Suedia -

Viaggio in Romania ???????? La Mocanita, il vero TRENO A VAPORE Ep.06

Le ferrovie forestali, un tempo diffuse in tutta Europa, portavano i taglialegna nel profondo delle foreste e tornavano cariche di tronchi. Ora sono quasi tutte in disuso ma in #maramures ce n'è una che funziona ancora, trasportando passeggeri e addentrandosi nei boschi più remoti dei Carpazi: ecco a voi #mocanita, linea forestale sulla quale si viaggia esclusivamente su treni vapore! Una delle giornate più belle trascorse durante il nostro #viaggioinromania
E al termine una sosta casuale e inaspettata durante una festa popolare tradizionale trovata sulla via di ritorno, dove gli unici forestieri eravamo noi!!!

Pestera Ialomiței (Ialomicioara)

Peștera Ialomiței este o peșteră în Munții Bucegi, una din cele mai cunoscute din România. Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.530 m. Este amplasată la circa 100 m în aval de morena frontală a Ialomiței, la altitudinea absolută de 1.660 m

DJ VASY Moroieni Fieni Dambovita Bucuresti

Moroeni Dambovita - Bucuresti Dj Vasy. Poze diverse teste programul SOny-Vegas
Amintiri Mare Munte Fieni Moroeni Bucuresti Romania Bulgaria etc

Preturi in Delta Dunarii (MANCARE & CAZARE) | E scump?

Sederea in Delta Dunarii se incheie, dar nu inainte de a va prezenta preturile si de a sta de vorba cu oamenii locului! Descoperim destinatii mai putin turistice, iar ghid ne-a fost Dragos, gazda noastra! #deltadunarii #romania #haihui

Echipament:

Canon M50 - eMag:
- Amazon:
Obiectiv 22 mm - eMag:
-
Obiectiv 11 - 22 mm - eMag:

- Amazon:
Obiectiv 55 - 200 mm - F64:

Drona DJI Mavic Mini - eMag:
- Amazon:

Camera Insta 360 - eMag:
GoPro 8 Black - eMag:

- Amazon:

Adaptor microfon extern GoPro: - Amazon:
iPhone 12 Pro Max -
iPhone 12 Pro -

MacBook Pro Andreia - eMag:

MacBook Pro Ion -
Magic Mouse -
Kindle - Emag:

Microfon Rode VideoMicro - eMag:
Rode VideoMic Pro+ -
Lavaliere Wireless: Amazon:
Sistem stabilizare DJI - eMag:
Casti Sony - eMag:
Casti JBL - eMag:
Rucsac The North Face - Amazon:
Ceas Garmin Instinct Solar - eMag:
x

Dobrești

Hidrocentrala Dobrești, în amonte de comuna Moroieni,jud Dâmbovița a fost construită între anii 1928-1930 și s-a dat în folosință în 18 iunie 1930.Este o hidrocentrală pe cădere de apă și cu lac de acumulare pe râul Ialomița cu afluentul Brătei.Funcționează cu turbine tip Pelton (4) și o turbină de casă.Turbinele și generatoarele sunt austriece.Dezvoltă o putere de 16 MW (mega watti) și transportă prin fire aeriene de înaltă tensiune (110 kV), energie electrică până la București,pt a suplini alimentarea orașului.Este situată la aprox 1000m altitudine în apropierea carierei de calcar Lespezi,în N jud Dâmbovița.La 92 de ani funcționează.Filmare aeriană,noiembrie 2020.

Mocăniţa - Vişeu de Sus

Mocăniţa de pe Valea Vaserului este unul dintre cele mai renumite puncte turistice din toată România. Anual mii de turişti călătoresc cu Mocăniţa, fiind declarat în 2013 si obiectivul tuistic al anului. Din anul 2000 circulă regulat pe Valea Vaserului trenuri cu abur pentru turişti. Sezonul începe primăvara şi se sfârşeşte toamna. Trenurile turistice urcă până la staţia Paltin (km 21,6), aproximativ două ore depărtare de Vişeu de Sus, acolo unde s-a amenajat un loc plăcut pentru popas. Până la întoarcerea trenului, în Paltin, turiştii pot să îşi petreacă puţin timp în natură, să facă un picnic sau să admire panorama de pe platforma amplasată pe stânca din apropiere. În Paltin există servicii de catering cu o ofertă de mâncare diversificată. Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural. Pe o rută de aproape 60 kilometri distanţă circulă – pe lângă locomotive Diesel – până astăzi locomotive cu abur înfocate cu lemn, lucru prin care CFF Vişeu de Sus (prescurtare de la Calea Ferată Forestieră) devine cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima cale ferată forestieră adevărată, care funcţionează cu abur. Linia care a fost construită dupa ecartamentul austro-ungar de 760mm, duce într-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, peste poduri şi prin tunele. Calea ferată trasează o zonă împădurită enormă, unde nu există drumuri sau sate, ci este locuită doar de urşi şi lupi. Schimbările economice de după ’90 au avut efecte fatale asupra CFF-urilor naţionale de atunci: pe parcursul a câtorva ani au fost toate scoase din funcţiune, demontate, locomotivele şi vagoanele date la fier vechi sau vândute. Singura cale ferată forestieră care astăzi mai funcţionează este Mocăniţa de pe Valea Vaserului.

Peștera Ialomiței/Drumul până la Peștera Ialomiței/Munții Bucegi/Moroeni/Dambovita/Muntele Batrana

Peştera Ialomiţei este situată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele Muntelui Bătrâna.

Numele peșterii vine de la râul Ialomiţa, care izvorăşte la 10 km distanţă din circul glaciar numit Obârşia Ialomiţei.

Peștera Ialomiței se desfășoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porțiune de încă 80 m, cu galerii și săli. Diferență de nivel este de 60 m. Este străbătută de un pârâu. Peștera are o desfășurare mixtă, prezentând atât galerii cât și săli.
Gura peșterii, în formă de semielipsă, se deschide pe o terasă orizontală, ce se găsește la 18 m deasupra fundului văii. Chiar la intrarea în Peșteră se află Mănăstirea Ialomiței, ridicată în secolul al XVI-lea, ctitorită de voievodul Țării Românești, Mihnea cel Rău. Mănăstirea a ars de mai multe ori până acum.

Prima sală a peșterii Ialomiței poartă numele de Mihnea Vodă. Lungimea acesteia este de 115 m, lățimea de 15 m și înălțimea de 10-25 m.
Urmează galeria numită Pasaj cu lungimea de 20 m și lățimea între 1-8 m. Sălile Decebal -în formă de dom, din care se deschid mai multe galerii – și Sf. Maria sunt legate între ele, și au dimensiuni modeste

La Grota Sf. Maria se ajunge trecând peste un prag din bolovani mari și umezi. Denumirea sălii vine de la asemănarea unei stalagmite cu statuia Fecioarei Maria.

Cea mai mare cavitate din Peștera Ialomiței o reprezintă Sala Urșilor. Aceasta este lipsită de apă și are un sol bolovănos. La descoperirea ei au fost găsite numeroase oseminte și chiar schelete întregi provenite de la ursul cavernelor, „Ursus Spelacus Blum”, printre care unele la suprafață, ceea ce duce la presupunerea că, acum 10.000 de ani, aici au fost ultimele ascunzători ale urșilor cavernelor.

După o nouă galerie lungă de 40 m, urmează sala la Răspântie și sala cu cele mai mari dimensiuni din toată peștera Ialomiței: Sala Urșilor sau Sala Mare având 72 m lungime, 35 m lățime și 25 m înălțime.

Alte săli din Peștera Ialomiței: Sala Hades. Din Sala Urșilor se deschide o galerie de 2 m înălțime denumită Fundul Peșterii, care, mai de mult, conținea numeroși stâlpi ce legau bolta de sol. Urmează Galeria Apelor până la Altar în care curge pârâul Peșterii. Peștera este accesibilă până la Altar. Aici, stalactitele sunt așezate în așa fel încât dau impresia unui altar de biserică.
Cu mașina se merge pe DN71 până în localitatea Glod, apoi se intra pe DJ714 spre Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Cabana Padina și se ajunge la Peștera Ialomiței.

Drumul de la Sinaia la Glod durează în jur de 30 de minute. De la Glod drumul este neasfaltat și durează în jur de 1h-1h și 30 min.

Peștera Ialomiței poate fi vizitată până la încăperea Altarului, suprafața accesibilă turiștilor de 400 m. Turiștii pot vizita peștera zilnic, între orele 8.00-17.00, iarna și 8.00-19.00, vara.
În apropiere de Peștera Ialomiței sunt numeroase obiective turistice renumite în Munții Bucegi.

BABELE
Unul dintre cele mai apropiate obiective turistice de lângă Peștera Ialomiței este Babele.

Babele este una dintre cele mai populare destinații turistice din țară. Numele provine de la unele formațiuni de roci în formă de ciupercă, rezultatul eroziunii și al durității variate a straturilor de rocă.

LACUL BOLBOCI
Lacul este format pe cursul râului Ialomița, printr-un baraj artificial. Amplasat chiar în inima munților. Lacul Bolboci reprezintă un loc deosebit, un spatiu în care frumusețea și puritatea naturii nu au fost deloc știrbite încă prea mult.
Se spune că în Peștera Ialomiței ar fi trăit un pustnic care a plecat din schit şi s-a retras într-o peşteră. Pustnicul nu ştia că acolo îşi avea adăpost un urs. Ulterior s-a împrietenit cu ursul. Astfel, noaptea locuiau împreună în aceeaşi peşteră, iar ziua ursul pleca în pădure și sihastrul rămânea să se roage.

Astfel, altarul din peștera Ialomiței era considerat un loc sfințit și era luminat, pe vremuri, de călugării și turiști cu lumânări aprinse.

În plus, se spune că încărcătura deosebită a acestor locuri i-a atras de-a lungul timpului atât pe daci, cât şi pe primii creştini ori pe călugării care se aflau în căutarea însingurării şi a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii. Se spune că în Peştera Ialomiţei a poposit şi Sfântul Apostol Andrei

Music: Hawaii Vacationy
Musician: TVARI
URL:

WalkIn SCROPOASA LAKE | ROMANIA | 4K HDR

Let's WalkIn the most beautiful places!

EN:
Zănoaga Gorges - Scropoasa Lake - 7 Springs Waterfall - a 1-day montain trail in Bucegi mountains, just 2 hours drive away from Bucharest, easy to walk and with amazing views.

This video contains images from the following locations:
- Moroeni, Dâmbovița, Romania
- Zănoaga, Moroeni, Dâmbovița, Romania
- Scropoasa Lake, Moroeni, Dâmbovița, Romania
- 7 Springs Waterfall, Moroeni, Dâmbovița, Romania

WalkIn wants to bring you close-up views of special places, just as they were captured, for the most original experience possible.

If you like our videos, you can also join us on:
Instagram: @walkin.places,
TikTok: @walkin.places,


RO:
Cheile Zănoagei - Lacul Scropoasa - Cascada 7 izvoare - un traseu montan de o zi în Munții Bucegi, la doar 2 ore de mers cu mașina de București, ușor de parcurs și cu priveliști minunate.

Acest videoclip conține imagini din următoarele locații:
- Moroeni, Dâmbovița, România
- Zănoaga, Moroeni, Dâmbovița, România
- Scropoasa Lake, Moroeni, Dâmbovița, România
- 7 Springs Waterfall, Moroeni, Dâmbovița, România

WalkIn este un canal ce își dorește să vă aducă aproape priveliști din locuri deosebite, exact așa cum au fost ele capturate, pentru o experiență cât mai originală.

Dacă ți-a plăcut, urmărește-ne și pe:
Instagram: @walkin.places,
TikTok: @walkin.places,

00:00 Road to the trail
00:55 Hiking
01:21 Scropoasa Lake
01:59 7 Springs Waterfall

#WalkIn #Scropoasa #Romania #hike #travel

TransBucegi and Pestera Ialomitei Cave full walk

TransBucegi, one of the most scenic drives in Romania
TransBucegi is one of the most scenic drives in Romania. It’s located in the south-central part of the country, going through the Bucegi Natural Park. Along the road you will feel the need for higher elevation, even fresher air and sweeping landscapes you can soak in some of Romania's most breathtaking vistas without even leaving your car. It’s one of the famous Romanian high altitude roads.

The road, officially designed as DJ713, is asphalted. It links Sinaia and the Bucegi Mountains Plateau. The road was officially inaugurated on August 31, 2013. Situated at the foot of Laptici Mountains, it’s the third high altitude road in Romania, after Transfăgărăşan and Transalpina, and reaches an altitude of 1.925m (6,315ft). The construction of the road begun in 2010.
The road, also called Drumul Babelor, encompasses miles of stunning views through twisty hair pin corners, high elevations and steep grades. It’s a cul-de-sac road which will lead you to Bucegi Natural Park, a land which provides colorful flower and foliage displays as well as numerous hiking trails, that will lead you straight into the heart of nature. Known as The Old Ladies Road, it is a narrow, sinuous road close to The Old Ladies and The Sphinx – famous Romanian rock formations shaped by the wind. The journey is filled with road bends and hairpin curves, unveiling amazing views over the mountains.
This road is very exciting and sometimes very exposed and unsecured driveway in innumerable twists and turns. This infamous road is tightly hairpinned and bumped, ranges in elevation from 2,495 feet at Sinaia to almost 6,316 feet at Bucegi National Park. The road is 20 km long (17 of them tarmac), filled with bends and hairpin curves, unveiling amazing views over the mountains. The rest of 3 km is protected area and therefore off limits to riders or drivers.It is open all year round (weather permitting).
Source:

Pestera Ialomitei, Moroeni

The Pesteraialomitei is the beautiful cave structure that is a wonder of nature among the lush green mountains and is a must-visit for a breath-taking view of the waterfalls inside. The little chapel at the entrance stands like a guard outside. The shape of the cliffs and the sound of the water will bring you close to nature. Manoeuvring your path inside the cave, you can make your way up to the top that is known as the bear cave. Safe metallic pathway brightly illuminated with LEDs will make your way up there comfortable and safe through the rough terrains. Helmets are provided at the entrance of Pesteraialomitei to ensure your safety throughout the cave.
Source

MAP:
x

Pestera Ialomitei

Video subtitles are available in ROM and ENG.
???? Peștera Ialomiței este o peșteră în Munții Bucegi, una din cele mai cunoscute din România. Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița,
la o altitudine de 1.530 m.
Gura peșterii, în formă de semielipsă, se deschide pe o terasă orizontală, ce se găsește la 18 m deasupra fundului văii. Chiar la intrarea în Peșteră se află Mănăstirea Ialomiței, ridicată în secolul al XVI-lea, ctitorită de voievodul Țării Românești, Mihnea cel Rău. Mănăstirea a ars de mai multe ori până acum.
Se desfășoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porțiune de încă 80 m, cu galerii și săli. Diferență de nivel este de 60 m. Este străbătută de un pârâu.
Peștera are o desfășurare mixtă, prezentând atât galerii cât și săli. Prima sală a peșterii poartă numele de Mihnea Vodă. Înainte de 1924, prin această grotă curgea Râul Peșterii. Astăzi, pârâul intră în subteran înainte de a ajunge la grotă și se varsă mult mai jos, în Ialomița.
Urmează galeria numită Pasaj cu lungimea de 20 m și lățimea între 1-8 m, în timp ce înălțimea variază între 1,5-2 m.
Sălile Decebal(în formă de dom, din care se deschid mai multe galerii) și Sf. Maria sunt legate între ele, și au dimensiuni modeste:
lungime între 10-30 m și înălțime între 2-10 m.
La Grota Sf. Maria se ajunge trecând peste un prag din bolovani mari și umezi. Denumirea sălii vine de la asemănarea unei stalagmite cu statuia Fecioarei Maria.
Cea mai mare cavitate din această peșteră o reprezintă Sala Urșilor.
Aceasta este lipsită de apă și are un sol bolovănos.
Urmează Galeria Apelor până la Altar în care curge pârâul Peșterii. Peștera este accesibilă până la Altar. Aici, stalactitele sunt așezate în așa fel încât dau impresia unui altar de biserică.

________________________________________________________

???? Music: zero-project - zero-project - Ilotana (extended version)
the music released under the Creative Commons Attribution 3.0/4.0 Unported License

#PesteriDinRomania, #Pesteri, #PesteraIalomitei

Ialomita Cave in Bucegi mountain, Romania|Vlog #ro31

#LifeisTogether​​​ #Travelcouple​ #Srilanka​ #romania
hey guys!Today we came to a amazing cave.The cave is Ialomiței Cave / Peștera Ialomiței. The cave is upgraded with new non slippery passages and helmets. The view is astonishing!
Specially,

Tickets:
Adult: 10 lei
Children: Free

Locations
Ialomiței Cave-


Subscribe:
Follow us_
Instagram:
Facebook:
Twitter:

Original Music Behind the scenes from
Song: Yuku - Yukowla (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:

#NoCopyrightMusic #VlogMusic #VlogNoCopyrightMusic

Thank you! :)
#srilanka #romania #europe #Ialomiței Cave #PeșteraIalomiței

Peștera Ialomiței - Munții Bucegi filmare aeriană #filmedrona #romaniafrumoasa

Peştera Ialomiţei este situată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele Muntelui Bătrâna. Numele peșterii vine de la râul Ialomiţa, care izvorăşte la 10 km distanţă din circul glaciar numit Obârşia Ialomiţei. Peștera Ialomiței se desfășoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porțiune de încă 80 m, cu galerii și săli. Diferență de nivel este de 60 m. Este străbătută de un pârâu. Peștera are o desfășurare mixtă, prezentând atât galerii cât și săli. Gura peșterii, în formă de semielipsă, se deschide pe o terasă orizontală, ce se găsește la 18 m deasupra fundului văii. Chiar la intrarea în Peșteră se află Mănăstirea Ialomiței, ridicată în secolul al XVI-lea, ctitorită de voievodul Țării Românești, Mihnea cel Rău. Mănăstirea a ars de mai multe ori până acum.
Citeşte întreaga ştire: Peștera Ialomiței - cum ajungi la ea și ce povești ascunde

Sinaia - lacul Scropoasa

Drumul pe care se ajunge la lacul Scropoasa din Sinaia prin pasul Păduchiosu spre Târgoviște până în apropiere de cota 1000m,apoi urcând pe Transbucegi,încă deschis, până la cabana Dichiu pe platou la 1600m.Apoi se coboară spre lacul Bolboci până în apropiere de campingul Zănoaga, unde se intersectează cu un drum neasfaltat forestier care se continuă spre cascada 7 izvoare și lacul Scropoasa și hidrocentrală,aprox 7 km neasfaltat.Se poate ajunge și în comuna Moroieni,jud Db,de la o intersecție cu un drum în stânga,marcat cu indicatoare în curbe ce coboară la Sanatoriul Moroieni,apoi în satul Glod întâlnindu-se cu DN 71,Sinaia-Târgoviște.Peisajul este superb la început de noiembrie 2020.Datorită duratei reale de timp care depășeștge 1 oră,am decis să măresc viteza acestui clip,nu prea mult pt a putea admira însă peisajul frumos.Sper să vă placă.

Driving in Romania - Parcul Natural Bucegi / Carpathian. Pestera Ialomitei - Cabana Dichiu. 4K

A beautiful road on snow, in a nice sunny winter day

Shares

x

Check Also

x

Menu