This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Mavrodin Romania

x

Sighisoara | A Quick Tour of a Gorgeous Medieval Town

The medieval town of Sighisoara is a Transylvanian fairy tale that very much deserves your time, so I thought I’d present you with this quick travel guide of what to see and what to do when visiting this beautiful place. A UNESCO World Heritage site since 1999, Sighisoara is home to a beautiful citadel on a hill, with brightly coloured houses, a fourteenth-century clock tower, a long covered staircase and lovely views whichever way you turn. It’s also the birthplace of Vlad the Impaler, the historical inspiration for Count Dracula, so you’ll find plenty of Dracula souvenirs, too. Romania doesn’t get much more picturesque than this, so come with me as I explore this medieval gem!

All the images in this video are my own. They may not be used or reproduced in any way without my express written permission.

The music used in this video is from Epidemic Sound, a great place to find music for any creative endeavour.

Get in touch with me:
findingthatperfectspot@gmail.com

Sighisoara Romania
Things to do in Sighisoara
What to see in Sighisoara
Where to go in Sighisoara
Sighisoara things to do
Sighisoara travel guide
Sighisoara travel tips
Sighisoara travel vlog
Sighisoara tourist attractions
Sighisoara attractions
Tour of Sighisoara
Sighisoara highlights
Transylvanian highlights
Most beautiful medieval towns in Europe
Tour de Sighisoara
Sighisoara entdecken
Călătorii prin Romania
Sighișoara locuri de văzut
Sighișoara locuri de vizitat
Sighișoara România
x

Ajungem la CASA DE 8 MII DE EURO! Aici este PLIN DE ROMÂNI

Ajungem la CASA DE 8 MII DE EURO! Aici este PLIN DE ROMÂNI. Este unul dintre orșele din Ungaria care ar putea avea primar din ... România. Casele sunt foarte ieftine.

#case
#ieftin
#ungaria

Ne puteți urmări și pe Pocast România

Adela Todoran: 0728 043 112
x

Vizităm muzee inedite din Târgovişte, la Exclusiv în România, pe TVR1

Duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, la #TVR1, Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România ne propun o vizită la principalele muzee din Târgovişte.

Momente din emisune găsiţi pe canalul nostru de YouTube







Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR. Conținutul nu poate fi copiat, postat pe niciun canal media online sau pe rețele sociale fără acordul TVR.

TVR este marca înregistrată și este protejată.
x

Vulcanii norioiosi Berca Buzau Romania

Rau de lava - noroi
Berca Buzau Romania
x

Vacaciones en Rumania | Atracciones, playas, mar, naturaleza, ciudades | Vídeo | Rumania 4k

Hermosos lugares en Rumania. Atracciones, playas, paisajes, centros turísticos, mar, naturaleza, ciudades, lugares de vacaciones y mucho más que recomendamos visitar en Rumanía. Este video fue grabado desde un dron en 4k. Esta revisión de video le presentará los mejores lugares de vacaciones. Rumania es un estado de Europa central. Hay hermosos lugares aqui gente amable, comida deliciosa y turistas agradecidos que dejan comentarios. Los mejores lugares de vacaciones que necesita ver cuando visite este hermoso país.

Rumania desde el cielo:
1. Ciudad de Bucarest
2. Ciudad de Constanta
3. Ciudad de Iasi

Si te gusta el video sobre Rumanía, entonces por favor comenta, comparte y suscríbete a nuestro canal de YouTube, y nos ayudarás en la producción.

Driving Romania: DJ711A & DJ711 Răcari - Racovița - 4k relaxing drive South Romanian Plains

We are travelling today through the wide-open region of South Romanian Plains, north-west of the capital city of Bucharest. We drive almost just on county roads, most of them of decent quality, giving a good glimpse of how the life goes on in this part of the country, enjoy!

Filmed in August 2022.

Please Subscribe ➤
in order to not miss 4K road tourism videos of the nice areas I am driving through.

Route:
0:00 Intro
0:15 Răcari
0:20 Ghergani
2:48 Ghergani - Mavrodin
3:10 Mavrodin
4:27 Mavrodin - Colacu
6:28 Colacu
8:57 Săbiești
10:53 Săbiești - Bilciurești
15:17 Bilciurești
19:37 Bilciurești - Dobra
23:08 Dobra
26:38 Dobra - Băleni
28:28 Băleni
33:30 Racovița

Descoperim Valea Nerei, la Exclusiv în România, pe TVR1

Duminică, 15 decembrie, de la ora 19:00, la #TVR1, Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România ne propun o călătorie pe Valea Nerei.

De mult n-am mai fost pe Valea Nerei! Așa că ne vom îndrepta într-acolo, călăuziți de Cosmin Jitariuc, care a reușit să găsescă o sumedenie de povești și locuri frumoase, dar și mulți oameni interesanți.
Ne vom opri la Sasca Montană, pentru a-i afla trecutul de localitate minieră, dar și turistică, de la cel care a strâns în timp un mic tezaur al istoriei locului, colecționarul Victor Tăutu. Și pentru că astăzi comuna redevine din ce în ce mai mult o localitate turistică, vom parcurge o parte din Cheile Nerei și vom ajunge și la Ochiul Beiului, lac cu o legendă a cărei frumusețe este întrecută doar de frumusețea culorii lui.

Nu departe, pe deplin integrate în peisajul locului, dar fără vreo legătură cu tradiția, au apărut câteva construcții cu totul inedite. Vom afla de la creatoarea lor, arhitecta Ileana Mavrodin, ce înseamnă o casă de cob și ce te poate face să renunți la cariera din Canada, pentru a te stabili pe Valea Nerei, în Banatul românesc.

Și dacă tot am ajuns, într-un fel, pe tărâmul artei, ne vom îndrepta spre Socolari, localitatea învecinată, faimoasă deja pentru că aici și-au stabilit locuința – de vară sau nu, dar cu siguranță menită creației – o sumedenie de artiști timișoreni. Cosmin va încerca să afle de ce au ales tocmai Socolariul, în vizită la doi dintre ei, Gheorghe Fikl și Iosif Ștefan Tasi, binecunoscuți pentru operele lor până dincolo de granițele României.




CASCADA BIGAR ROMANIA 2020 | CARAS-SEVERIN | OBIECTIVE SI ATRACTII TURISTICE

Cascada Bigar din Romania, judetul Caras-Severin.
Obiective si atractii turistice.
* Stiti cum a devenit Cascada Bigar celebra? Puteti afla aici:
~
~ Website:
~ Pagina de Facebook:
~ Grup de Facebook:

Biserica domnească Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, Piatra Neamț, România

Activați subtitrarea în limba română! - Turn ON English subtitle!
Străvechea biserică domnească din Piatra Neamț, având hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, este cel mai important monument istoric al orașului. Alături de biserică este turnul-clopotniță, ambele monumente aparținând Curții Domnești, centrul istoric al orașului. Curtea Domnească a fost construită în perioada 1468-1475 de către Ștefan cel Mare, dar sunt indicații care coboară spre începutul secolului. Curtea Domnească din Piatra Neamț, asemenea altor curți domnești din Moldova, a folosit drept reședință temporară a voievodului și a suitei sale în vederea exercitării prerogativelor domnești. Curțile domnești aveau rol administratov, economic, judecătoresc și militar. Curtea Domnească din Piatra Neamț a fost încununată de Ștefan cel Mare prin construirea bisericii domnești Sf. Ioan în 1498, cu rol de paraclis al curții domnești, iar un an mai târziu (1499) a turnului-clopotniță. Curtea domnească cunoaște apogeul în secolul 16, dat din secolul 17 începe decăderea. Alături de biserică și de turnul-clopotniță, Curtea Domnească era formată din case domnești, zidul de incintă și necropola medievală. Pe platoul din vecinătatea bisericii domnești sunt alte trei clădiri monumentale, dar care au fost construite la începutul secolului 20 și nu aparțin Curții Domnești. Cele trei clădiri găzduiesc în prezent trei muzee: de artă, de etnografie și Cucuteni.
De-a lungul secolelor, biserica, dar și turnul-clopotniță, au fost bine întreținute, renovate, păstrându-se aspectul original, mai ales la exterior. În aceast sens amintim de intervenția lui Nicolae Iorga care în 1937 a dus la dărâmarea pridvorului construit la sfârșitul secolului 19. Biserica domnească conservă bine stilul arhitectonic ștefanian: plan dreptunghiular, fără turle. Părțile estice ale pereților de sud și nord sunt puternic îngroșate, mascând absidele interioare laterale. Arhitectura bisericii prezintă influențe gotice, evidente în cazul contraforturilor, soclurilor și a ancadramentului ușii de intrare. Biserica este decorată cu două rânduri de ocnițe, cu ornamente de ceramică smălţuită și cu benzi de cărămidă. În opoziție cu exteriorul rămas aproape neschimbat, interiorul bisericii a suferit mai multe transformări. Biserica este împărțită după modelul clasic: altar, naos și pronaos. Absida altarului este semicirculară și nu este însoțită de nișele diaconiconului și proscomidiarului. Absidele naosului sunt realizat în grosimea zidului supraîngroșat. Pronaosul este separat de naos printr-o arcadă amplă realizată prin lărgirea ușii din zidul gros inițial. Iconostasul nu este cel original, ci datează din perioada reparațiilor din anii 1871-1873 când s-au construit și cafasul (balconul corului) și amvonul. Iconostasul a fost sculptat în stil baroc de Gherasim Monahul si Tanase Sapatorul și pictat în stil neo-bizantin de Constantin Basarab si Panaite Mavrodin. Pictura iconostasului seamănă cu cea de la Mănăstirea Agapia, Constantin Basarab fiind ucenicul lui Nicolae Grigorescu. De asemenea, pe peretele nordic se află tablourile ctitorilor, Ștefan cel Mare și doamna Maria Voichița, pictate de asemenea de Basarab și Mavrodin. De menționat că nu se știe dacă biserica a avut vreodată pictură murală interioară, datorită intervențiilor asupra tencuielii. Între tablourile ctitorilor este amplasată o placă comemorativă în cinstea eroilor nemțeni căzuți în Războiul de Independență, 1877. Biserica are multe alte valori de patrimoniu (religioase, istorice și de artă) și amintim candelabrele din cristal de Boemia (1837) de exemplu icoane vechi, evanghelii și alte cărți din secolul 19.
Biserica domnească Sf. Ioan este în activitate funcționând ca biserică parohială, o atracție deosebită pentru cununii, botezuri etc.

Rocker’s Challenge Sasca Montana 2019

Rocker's Challenge 10 ani! Asa a fost, asa va povestim...despre Sasca!Cu Ilene Cosânzene în trambulină, cu Harapi Albi lângă proțap, cu Ancuțe hangite si haiduci rotofei :)
Dar....basmul e la Gârnic! Tinerete fara bătrânețe si ....restul poveștii il scrieti voi!
x

Relaxing Drone - Sasca Montana

Virtual Guided Tour - Bellu Cemetery Bucharest

Our colleague Florin Burgui will take us on a Virtual Guided Tour to explore Bellu Cemetery Bucharest. Șerban Vodă cemetery is the largest and most famous cemetery in Bucharest, Romania. It is located on a plot of land donated to the local administration by Baron Barbu Bellu. It has been in use since 1858.

(6 pm EEST UTC/GMT +3:00 hours, Bucharest time)

The Virtual Guided Tours are LIVE, on our Facebook page, YouTube channel & Twitter. We are Qualified Tourist Guides passionate about our work, gladly we share with you the beauty of our country Romania!
--------------------------------------------------------------
Please LIKE & SHARE our Facebook page, as well as hit the red arrow on the YouTube ► channel in order to be updated with our posts. Thank you.
--------------------------------------------------------------
SOCIAL MEDIA:
► YouTube:
► Facebook:
► Linkedin:
► Twitter:
► Instagram:
---------------------------------------------------------------
Our Virtual Guided Tours are free of charge, if you would like our contribute, you may do so via Paypal here:

OR
you may find below our bank account:
IBAN: RO63BTRLRONCRT0511641901, Banca Transilvania.
Thank you :).
----------------------------------------------------------------
#VirtualTours #RomaniaTouristGuides #ProGuideRomania #Romania #GhidDeTurism #RedescoperaRomania #TurVirtual #Zarnesti #Ursi #Brasov #Bucuresti #Sibiu #ClujNapoca #Constanta #Braila #Dunare #MuntiiCarpati #FlorinBurgui #Timisoara #MuseumofSenses #TiriacCollectionMuseum #ArchOfTriumpf #Bucharest #RomanianSportsMuseum #BelluCemetery

Snowing in Predeal-Busteni

Heavy snowing in the romanian mountains....

Vulcanii noroioși - Buzău (Pâclele mari)

Muzica: Feel This Moment - Vali Rotari
Vulcanii noroiosi - Berca, Buzau
Paclele mari
Mud volcanoes - Berca, Buzau
Les volcans de boue - Berca, Buzau

S-a PANICAT cand a vazut CADOUL de CRACIUN ????- Vlog 254

Daca iti face placere sa ne sustii calatoriile, uite niste link-uri ????:
- PayPal:
- Revolut:
- ING lei: RO15INGB0000999901751685 (Bogdan Pricope titular)
- Thanks: buton cu semnul ❤️ sub video
- Membru: buton Alatura-te/Join sub video

Devino membru pentru a vedea vlogurile inainte:


Vrei sa vorbesti cu noi pe DISCORD? :

Ca sa fii la curent cu tot ce facem, poti sa ne urmaresti si pe:
- Instagram:
- TikTok:

Sustine canalul cumparand de pe link-urile noastre de afiliere:
-F64:
-Emag:
-EvoMag:
-Carturesti:
-Fashion Days:
-Pc Garage:

Va multumim ca ne sunteti alaturi ! ????????
#pricope #travel #autorulota
x

Berca, comuna mea natala, o zona geografica ce merita a fi vizitata !

Berca is a commune located along the Buzau River Valley.

HR Club Talks - premiera, pe 11 februarie 2021

HR Club Talks este un locul unde predam stafeta si facem transfer de know-how intre generatii intr-un podcast savuros, servit cu o garnitura de dezbateri pe teme de actualitate pentru functiunea de HR. Primul episod va fi lansat pe 11 februarie si ii va avea ca invitati pe Maya Camarasu - Global Employee & Leadership Development @UiPath si Radu Mavrodin - VP HR @OMV Petrom, care ne vor impartasi din experientele lor profesionale si nu numai. Iata doar un mic fragment din discutia lor.

Shares

x

Check Also

x

Menu