This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Lunca Romania

x

30 de Locuri superbe din Romania Despre care nu ai auzit

Statia Dezorientarii va prezinta astazi un nou episod interesant cu 30 de locuri superbe din Romania despre care probabil nu ati auzit. Romania este o tara plina de locuri frumoase si interesante pe care ar trebui sa ajungi sa le vizitezi.
In episodul de azi o sa ai ocazia sa admiri locuri precum : Stufarisurile de la Sic, Piscina pa Coasta judetul Maramures, Sanctuarul ursilor de la Zarnesti din judetul Brasov, Biserica din Pustietate din judetul Satu Mare, Staţiunea exotică de la Berzasca din judetul Caras Severin, Cetatea medievala Saschiz, Soveja, Eutopia Gardens sau cum mai este cunoscut Rozariul de la Mandroluc din judetul Arad, Templul Coral din Bucuresti, Morile de apa de la Rudaria din judetul Caras Severin, Satul Piatra Fântânele din judetul Bistrita, Fundătura Ponorului, Gorunul de 900 de ani din satul Mercheasa, Geoagiu Bai, Dealul Melcilor, Cheile Feneşului sau Cheile Caprei, Cascada cu apa termala de la Toplita, Cheile Vârghişului, Pestera lui Adam din Comuna Targusor judetul Constanta, Tinovul de la Fantana Brazilor, Groapa Ruginoasa, Tunelul Dragostei, Statuia Inima lui Isus, Grădina de Vară de la Amara, Dealul Repedea din judetul Iasi, Rezervaţia Breite din judetul Mures, Parcul Natural Vânători Neamţ, Sucidava şi Fântâna Secretă, Grădina Romei din judetul Satu Mare si Castrul Roman Porolissum din judetul Zalau.
Speram sa va placa acest episod!
Vizionare placuta!
Nu uitati sa dati like si subscribe la canal!

contact :

statiadezorientarii@gmail.com

Vrei sa devi membru?


Moitvational | Feelings by Alex-Productions |

Music promoted by

Cuprins :
00:00 Introducere
00:30 Stufarisurile de la Sic
01:10 Piscina pa Coasta
02:06 Sanctuarul Ursilor din Zarnesti
02:48 Biserica din Pustietate
03:21 Statiunea Exotica de la Berzasca
03:58 Cetatea Medievala Saschiz
04:43 Statiunea Soveja
05:22 Eutopia Gardens
06:02 Templul Coral
06:36 Morile de Apa de la Rudaria
07:12 Satul Piatra Fantanele
07:56 Fundatura Ponorului
08:44 Gorunul de 900 de ani
09:13 Geoagiu Bai
09:38 Dealul Melcilor
10:20 Cheile Fenesului/Cheile Caprei
10:49 Cascada cu Apa Termala Toplita
11:19 Cheile Varghisului
11:54 Pestera lui Adam
12:32 Tinovul de la Fantana Brazilor
12:52 Groapa Ruginoasa
13:23 Tunelul Dragostei
14:02 Statuia Inima lui Isus
14:26 Gradina de vara Amara
14:49 Dealul Repedea
15:23 Rezervatia Breite
15:59 Parcul Natural Vanatori Neamt
16:43 Sucidava
17:11 Gradina Romei
17:41 Castrul Roman Porolissum
18:19 Multumim!
x

✅ TOP 10 Atractii Turistice Judetul Harghita, Lacu Rosu, Cheile Bicazului

00:00 TOP 10 Atractii Turistice Judetul Harghita
0:27 Manastirea Izvoru Muresului
Sfânta Manastire cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Izvoru Muresului este asezata la poalele Hasmasului Mare, între cei doi frati de cruce Muresul si Oltul, la o altitudine de 950 m, pe DN 12 între Miercurea Ciuc si Gheorghieni.

1:30 Castelul Lázár
Situat aproape de centrul satului Lazarea, este unul dintre cele mai frumoase exemple pentru arhitectura renascentista din Transilvania.Castelul cu creneluri a fost una dintre cele mai atractive resedinte nobiliare din secolul al XVII-lea din Transilvania.

2:23 Cascada cu apa termala Toplita
In Romania exista o singura cascada cu apa termala, cea de la Toplita,este clasificata ca fiind a doua formatiune de acest fel din Europa (in Saturnia, Italia, mai exista o cascada cu apa termala).

3:13 Borsec/Poiana Zânelor
(Pestera de Gheata (Ice Cave) / Grota Ursilor/ Baile Borsec / Aleea 7 Izvoare, parcul cu Fantana Arteziana / Pista de bob de vara)
Cea mai mare bogatie a Borsecului sunt numeroasele izvoare de apa minerala. Denumirea de „Regina Apelor minerale” a fost atribuita de împaratul Austriei, Franz Josif.
Grota Ursilor este o formatiune carstica reprezentata de un ansamblu de coridoare adânci, formate prin fenomenul de eroziune naturala a calcarelor sub actiunea apelor de infiltratie.

4:42 Baile Tusnad
Se afla În cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele muntilor acoperiti cu brazi.Localitatea situata în partea sudica a Depresiunii Ciucului, între muntii Harghita si Bodoc, este cea mai mica statiune balneara din tara, fiind cunoscuta pâna astazi ca “Mica Elvetie”.

5:16 Ski Gyimes
Pista de bob din Ghimes se afla in frumoasa vale a Ghimesului, in localitatea Lunca de Sus, la o distanta de 30 km de Miercurea Ciuc, langa drumul national 12A care leaga Transilvania de Moldova, in valea raului Trotus.

5:59 Cascada Varsag
În padurea localitatii Varsag, pe pârâul Fântâna Mare, se afla cascada Varsag. Alimentate de 7 izvoare, apele pârâului se arunca de la înaltimea de 7 metri, formând o frumoasa cascada în doua trepte. De aici se îndreapta spre Târnava Mare, al carui afluent de stânga este.

7:10 Cariera de andezit Suseni

7:30 Barajul Zetea

8:21 Statuia Inima Lui Iisus
În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc si Praid, a fost ridicata cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumita Inima Lui Iisus, statuia are o înaltime de aproximativ 22 de metri, e construita din fier si otel inoxidabil, iar pretul ei de 200.000 de euro a fost platit din donatii strânse de primaria din comuna Lupeni.

8:32 Barajul Bicaz
Este un baraj de greutate construit din beton si uneste Muntele Gicovanu cu Obcina Horstei, fiind situat în amonte de confluenta pârâului Izvorul Muntelui cu Bistrita.A fost construit între 1950 si 1960, are o înaltime de 127 m, o lungime de 435 m la coronament si o latime maxima la baza de 119 m.

9:46 Cheile Bicazului
Cheile Bicazului au fost formate de râul Bicaz si fac legatura între Transilvania si Moldova.
Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km, se desfasoara între Lacul Rosu în amonte si localitatea Bicaz-Chei în aval, si este strabatuta de drumul transcarpatic DN12C care leaga orasele Gheorgheni si Bicaz.
S-au format datorita eroziunilor provocate de raul Bicaz si ai sai afluenti.Parcul National din care fac parte aceste chei are o suprafata de 6675 ha si este cea mai importanta zona geologica din tara noastra.

10:33 Lacul Rosu
Se spune ca o stanca pravalita din munte a blocat firul raului Bucaz si a format cu timpul lacul ce se vede acum.
O regiune unica in lume unde padurile de brazi vesnic verzi, aerul curat si proaspat asigura conditii favorabile de odihna. Statiunea este un adevarat paradis pentru cei care cauta recreere si odihna, transmitand prin pitorescul peisajului o atmosfera de neuitat.


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

???? Please Remember to Subscribe! ► ????
???? Click On The Bell + Turn On Notifications

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Follow JOYOFTRAVELER on Facebook:
????
Follow JOYOFTRAVELER on Instagram:
????

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

MUSIC
Johny Grimes - That's Life
Vacation by Markvard
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
Free Download / Stream:
Music promoted by Audio Library
Song: Sainntset - Visions
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Creative Commons - Attribution-NoDerivs 3.0 Unported
Video Link:
Song: Altero & NVRT - One Day
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:
Freedom - Atch
x

Raven's Nest, satul ascuns din Transilvania (cea mai FRUMOASA CAZARE din ROMANIA)

Bun venit la Raven's Nest, satul ascuns din Apuseni - o locatie de vis pe care o vanam de mai bine de doi ani de zile! Cum ne-a surprins? Multe surprize, in vlogul de astazi :) #raven'snest #romania #haihui

Rezervari Raven's Nest:


Echipament:

Canon M50 - eMag:
- Amazon:
Obiectiv 22 mm - eMag:
-
Obiectiv 11 - 22 mm - eMag:
- Amazon:


Obiectiv 55 - 200 mm - F64:


Drona DJI Mavic Mini - eMag:
- Amazon:

Camera Insta 360 - eMag:
GoPro 8 Black - eMag:

- Amazon:

Adaptor microfon extern GoPro: - Amazon:
iPhone 12 Pro Max -
iPhone 12 Pro -

MacBook Pro Andreia - eMag:

MacBook Pro Ion -
Magic Mouse -
Kindle - Emag:

Microfon Rode VideoMicro - eMag:
Rode VideoMic Pro+ -
Lavaliere Wireless: Amazon:
Sistem stabilizare DJI - eMag:
Casti Sony - eMag:
Casti JBL - eMag:
Rucsac The North Face - Amazon:
Ceas Garmin Instinct Solar - eMag:
x

Restaurant Dasmin/Lunca Câlnicului/Prejmer/Peste proaspăt/Pastrav somonat/Restaurant/Pastravarie/

Complexul Dasmin dispune de un restaurant și 3 terase (1 terasă pe malul lacului) pentru servirea mesei, parcare proprie , lacuri de pescuit (păstrăv și pescuit sportiv), loc de joacă pentru cei mici. Vă ofera posibilitatea la plecare să puteți achiziționa păstrăv somonat proaspăt, gustos și sănătos, crescut în lacurile de acolo!
Amplasat într-o zonă superbă, la doar 10 km de Brașov, cu peisaj montan și lacuri proprii, restaurantul oferă spaţiul ideal pentru: nunţi, botezuri, aniversări, onomastice, mese festive

Servicii
Galerie
Despre noi
Contact

Restaurant Păstrăvărie
/organizări EVENIMENTE
SERVICIILE NOASTRE
Restaurant
Suntem mândri să vă putem oferi o varietate de preparate, începând de la specialități din pește proaspăt din lacurile noastre cu apă rece de izvor de munte până la preparate din pui, porc, curcan și nu numai.

Păstrăvărie
Complexul Dasmin dispune de un restaurant și 3 terase (1 terasă pe malul lacului) pentru servirea mesei, parcare proprie , lacuri de pescuit (păstrăv și pescuit sportiv), loc de joacă pentru cei mici. Vă oferim posibilitatea ca la plecare să puteți achiziționa păstrăv somonat proaspăt, gustos și sănătos, crescut în lacurile noastre.

Organizări Evenimente
Amplasat într-o zonă superbă, la doar 10 km de Brașov, cu peisaj montan și lacuri proprii, restaurantul nostru oferă spaţiul ideal pentru: nunţi, botezuri, aniversări, onomastice, mese festivve

Dasmin a luat ființă din dorința de a oferi oamenilor produse proaspete și de o calitate ridicată, acestea fiind principalele lor atuuri. Fiind amplasat într-o zonă superbă, la doar 10 km de Brașov, cu peisaj montan și lacuri proprii, restaurantul nostru a fost deschis pentru a vă oferi o experiență culinară memorabilă.

Cu un accent pe prospețime, gust, creativitate și inovație, meniul vă oferă o gamă largă de preparate, atât rețete cu pește cât și mâncăruri cu carne de pui, porc, curcan etc. ... cu ingrediente atent selecționate și pregătite de bucătarii noștri, ce pot fi servite atât pe terasele cât și în incinta restaurantului. Sunt mândri să vă poata oferi o varietate de preparate din pește proaspăt din lacurile lor cu apă rece de izvor de munte.

Pentru că s-au gândit la tot nu i-au omis nici pe prichindei, cărora le-au amenajat un spațiu de joacă.

În finalul festinului culinar vă puteți răsfăța cu unul dintre deserturile noastre, avem cei mai buni ”Papanași cu smântână și dulceață de casă”!

De asemenea, vă ofera posibilitatea ca la plecare să puteți achiziționa păstrăv somonat proaspăt, gustos și sănătos, crescut în lacurile noastre. Complexul Dasmin dispune de un spațiu generos, fiind ideal pentru relaxare, plimbare și chiar pescuit sportiv pentru clienții lor!
x

Izvorul (fântâna) cu slatină din Poiana Slatinei (Lunca, Vânători-Neamț, Moldova, România)

Activați subtitrarea în românește! - Turn ON English subtitle!
Izvorul (fântâna) de slatină din Poiana Slatinei este cea mai veche exploatare de sare, datând de acum 8.000 de ani (Neoliticul timpuriu), de pe teritoriul României, al Europei și poate al întregii lumi.
În Poiana Slatinei, pășune situată pe Culmea Pleșului între satele Lunca și Oglinzi, la câțiva kilometri nord-vest de Târgu Neamț (județul Neamț, Moldova, Romania), se găsește un izvor de slatină captat într-un vechi buduroi de stejar marcat de trecerea timpului și de miile extrageri de saramură. Spre deosebire de alte izvoare sărate din regiune, saramura acestei izvor este deosebit de concentrată (160-170 g/l NaCl), depășind de 5 ori salinitatea medie a oceanului planetar (35 g/l). Calitatea deosebită a acestui izvor a fost un magnet care constant, de-a lungul mileniilor, a atras oamenii, și nu oricum! Cercetările arheologice efectuate în anii 1982-1984 de cercetătorii Muzeului de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț (conduse de prof. G. Dumitroaia), reluate în anii 2002-2004 de O. Weller și alții au stabilit indubitabil începerea exploatării sării încă de acum 8.000 de ani (mileniul VI înainte de Hristos), în perioada Neoliticului timpuriu. Argumente sunt fragmentele de ceramică pictată aparținând Culturii Starčevo-Criș, cât și cele 10 analize de vârstă Carbon 14.
În vecinătatea captării de slatină, cercetările arheologice au conturat o movilă antropică de 60 m lungime, 25m lățime și 2,8 m grosime constituită din deșeuri de ardere stratificate (cenușă, cărbune și sol ars de culoare roșie). În vecinătatea fântânii se găsesc extraordinar de multe fragmente ceramice argumentând, la prima vedere, obținerea sării cristalizate prin fierberea și evaporarea saramurii în vase de lut. Cercetările mai recente, bazate pe observațiile asupra movilei cu deșeuri de ardere și cu corelări paleoetnografice indică însă folosirea altor metode de obținere a sării și nu prin evaporarea saramurii în vase ceramice. Procedeele respective ar consta în stropirea cu saramură a unor vetre argiloase aduse la incadescență, sau chiar stropirea directă a unor cărbuni încinși. În acest caz, recipientele ceramice au folosit pentru depozitarea loco a saramurii sau pentru transportul acesteia în zonă. Uriașa movilă cu deșeuri de ardere marchează exploatarea sării prin această „tehnologie” îndeosebi în perioada Neolitică, acum 6.050-5.500 ani înainte de Hristos (cu un maxim între 5.900 şi 5.650 î.Hr.). Volumul uriaș de deșeuri de ardere și tenacitatea cu care s-a lucrat în aceste condiții primitive, indică importanța și valoarea deosebită a sării. Probabil că sursele de sare erau limitate în acele vremuri.
Mileniile au trecut, dar sursa de sare nu a fost abandonată. Perioada medievală aduce reglementări privind exploatarea sursei, fiind cunoscute îndeosebi cele din perioada în care era administrată de către Mănăstirea Neamț. Probabil că exploatarea sării se facea exclusiv / predominant sub formă lichidă. Perioada modernă și actuală consemnează folosirea slatinei pentru anumite specialități de brânză, dar și general, pentru prepararea și conservarea hranei, pentru tăbăcirea pieilor de animale etc. În prezent, fântâna de saramură este vizitată sporadic de către localnici și rareori de către turiști. Fântâna cu sare este accesbilă pe drumuri de căruță dinspre satele Lunca și Oglinzi, precum și pe jos, pe cărări turistice marcate cu triunghi roșu și care pornesc din satul Lunca, dinspre Cetatea Neamț și dinspre Mănăstirea Sfânta Cruce (sat Poiana, valea Pârâului Culeșa).
În legătură cu Poiana Slatinei am realizat și alte două videoclipuri împreună cu domnul Lucian Georgescu:
- Troița Eroilor din Poiana Slatinei -
- Povestind despre Poiana Slatinei -

Visit Romania. Amazing Landscapes.

Flying over several mountains in Romania. Romania is a southeastern European country known for the forested region of Transylvania, ringed by the Carpathian Mountains. Come and visit us!

Bucegi mountains, Ciucas mountains, Transalpina, Transfagarasan, Doftana Valley

Promote Romania !

Audio:
The footage was shot with DJI Phantom 3 Professional and edited with Adobe Premiere CC

Share!

Visit Romania | Beautiful Harghita | Romania drone shots

Footage taken in Romania, Harghita county and Neamț county. More info to follow.

Obiective turistice Harghita - Excursie de 1 zi - Video 4K

Harghita este un județ foarte bogat în obiective turistice și culturale, poate fi o destinație perfectă pentru un city break sau pentru o excursie de 1 zi. Eu am fost super impresionată de zonă și îți recomand cu drag să-ți programezi o vacanță pe aceste meleaguri.

➡️ Detalii traseu aici:
➡️ Follow me Instagram:
➡️ Follow me Facebook:

#Harghita #Praid #OdorheiuSecuiesc #SalinaPraid #JudetulHarghita #TraseuMunte #Romania #obiectveTuristice #instatravel #MavicAir2 #video4K

Romania, Bucharest, Tram No. 10 Ride from Lunca Barzesti Station to Vitan Barzesti Street

Romania, Bucharest, Tram No. 10 Ride from Lunca Barzesti Station to Vitan Barzesti Street

Csillag Panzio - Hotel in Lunca de Jos, Romania

FR: Situé dans un quartier pittoresque à Lunca de Jos, à 2 km d'une piste de ski, le Csillag Panzio propose un hébergement doté d'une télévision par câble et d'une connexion Wi-Fi gratuite, ainsi qu'un restaurant sur place.

ES: El Csillag Panzio, situado en una zona pintoresca de Lunca de Jos a 2 km de una pista de esquí, ofrece un restaurante y alojamientos con TV por cable y conexión Wi-Fi gratuita.

DE: Das Csillag Panzio begrüßt Sie in einer malerischen Gegend in Lunca de Jos, 2 km von einer Skipiste entfernt und bietet Ihnen Unterkünfte mit Kabel-TV und kostenfreiem WLAN sowie ein Restaurant an der Unterkunft.

ZH: Csillag Panzio旅馆坐落在Lunca de Jos,位于一处风景如画的区域,距离滑雪场2公里,提供带有线电视和免费的WiFi的客房以及内部餐厅。 所有客房均配有平板有线电视、迷你吧以及带淋浴的私人浴室。部分客房还设有阳台。 Csillag Panzio旅馆提供额外收费的spa、健身中心和烧烤设施。旅馆距离马术中心5公里。 Csillag Panzio旅馆提供免费私人停车场,毗邻巴士站,距离Lunca de Mijloc Train Station火车站仅有10米。

RU: Отель Csillag Panzio расположен в живописной местности поселка Лунка-де-Жос, в 2 км от горнолыжного склона. К услугам гостей номера с кабельным телевидением и бесплатным WiFi, а также ресторан на территории.

AR: يقع Csillag Panzio في منطقة خلابة في Lunca de Jos على بعد كيلومترين من منحدر التزلج ويوفر مكان إقامة مع تلفزيون بقنوات الكابل وخدمة الواي فاي المجانية ومطعم في الموقع.
x

Exploring Lunca Cernii de Jos, Romania: BMW R1200GSA Adventure Ride

Embark on an exhilarating adventure through the picturesque landscapes of Lunca Cernii de Jos, Romania, riding the powerful BMW R1200GSA. This video captures the thrill and scenic beauty encountered during this remarkable journey.

Traversing Lunca Cernii de Jos on the BMW R1200GSA offers an immersive experience through captivating trails and stunning natural vistas. Witness the versatility and performance of the BMW R1200GSA as it navigates through the diverse terrains of Lunca Cernii de Jos.

Join me in exploring the wonders of Lunca Cernii de Jos on the BMW R1200GSA, experiencing the beauty of Romania's landscapes and the excitement of the ride. Don't forget to like, subscribe, and share your thoughts in the comments below as we embark on this unforgettable adventure together!

Casa Maria - Lunca Vișagului / Apuseni

Ascunsă în inima Munților Vlădeasa, ruptă de lume și de orice freamăt, Casa Maria vă oferă liniștea și armonia de care să vă puteți bucura in mijlocul naturii. Casa Maria este situată în Lunca Visagului, în apropiere de Barajul Drăgan, la altitudinea de 1100 metri. Ultimul kilometru de drum se parcurge pe o cărare forestieră, prin padurea racoroasă de brazi.

Vă gazduim cu drag, în zece camere de mărimi diferite, cu paturi matrimoniale și băi proprii care vă așteaptă într-o atmosferă caldă și relaxantă. Ținem la lucrurile simple și încercăm să rămânem cât mai mult conectați cu natura, motiv pentru care am preferat sa nu dotăm camerele cu televizor.

Casa Maria este pitită printre colinele munților Vlădeasa, la peste 1100 metrii înăltime. Poreclită si ”casa dintre nori”, locul iți oferă priveliști demne de imortalizat in toate anotimpurile.

Deși este un loc izolat, ne dorim ca fiecare oaspete să iși gasească relaxarea în felul său. Pentru cei care vor să se odihnească, terasa, sezlongurile sau un picnic în natură sunt ideale. De asemenea în living oferim nenumărate cărți, jocuri indoor, dar și un televizor pentru o seară de film sub pături. Pentru cei mai aventuroși, puteți explora lacul Drăgan-Floroiu pe jos, cu bicicleta sau chiar cu barca.

Dorim să pastrăm farmecul casei noastre și să îi oferim o notă unică din când in când. Astfel ne plănuim să organizăm evenimente deosebite precum: cursuri de yoga, cluburi de carte sau activități sportive. Dacă sunteți interesați să primiți din când in când o prounere de a evada și a face ceva mai special, abonați-vă la newsletter-ul nostru mai jos.

Pensiunea Casa Maria - Facebook:
Pesniunea casa Maria - Site:

VIDEO by Lutzifer VideoGrapher:

Lunca de Jos-Valea Boroș și Valea Întunecoasă(HR)????????????

Lunca de Jos este o comună în județul Harghita, pe valea Trotușului. Comuna Lunca de Jos se afla la 98 km fata de Odorheiu Secuiesc si la 39 km de resedinta de judea Miercurea Ciuc.
Se invecineaza cu comunele Lunca de Sus, Ghimes, Faget, Damiuc.
Comuna este delimitat de vaile paraurilor Boros, Recea, Intunecoasa, Capelei si Antaloc.
A devenit centru de comert, situat in apropierea granitei cu Modova, odata cu construirea caii ferate Miercurea-Ciuc - Valea Ghimesului, aici aflandu-se si cateva fabrici de cherestea.
Activitati specifice zonei: cresterea animalelor, prelucrarea primara a lemnului si exploatarea lemnului.
Regiunea este populata de oameni care pastreaza si cultiva cu adevarat si aztazi traditiile populare.
Ornamentarea portilor traditionale reflecta talentul si ingeniozitatea locuitorilor.
Dintre mestesugurile populare traditionale trebuie mentionate sculptura, filiatura de lana, ceramica, filiatura de paie, albinaritul, olaritul, scrisul pe oua dar nu putem uita nici fieraria si dulgheritul.

Atracții turistice de vizitat în Miercurea Ciuc și împrejurimi | Video 4K

Am trecut de multe ori prin Miercurea Ciuc, însă niciodată nu am oprit să vizităm acest oraș. Auzisem că aici ar fi câteva obiective turistice destul de interesante, dar cam asta este tot ce știam.

Am făcut un mic research pe site-ul celor de la Visit Harghita și am plecat în explorarea acestui oraș minunat din județul Hargita. 

În acest articol o să vă prezint obiectivele turistice vizitate de noi în Miercurea Ciuc și împrejurimi: ➡️

➡️ Follow me Instagram:
➡️ Follow me Facebook:

#Harghita #MiercureCiuc #MuzeulSecuiesc #JudetulHarghita #SalinaPraid #Romania #obiectveTuristice #instatravel #MavicAir2 #video4K

LUNCA LA TISA Maramures, Viziteaza Lunca la Tisa, Cazare, Pensiuni CazareMM

Oferte de Cazare Maramures pe

Descopera Maramuresul! Obiective turistice, Oferte de Sarbatori de Pasti, Craciun, Revelion Petrecute in Maramures, Obiceiuri si Traditii Populare, Sejur de Vacanta cu Mancare Traditionala Maramureseana, Trasee Montane, Porti de Lemn, Bidserici de Lemn, Turist in Maramures.

Hoteluri, Cabane, Moteluri, Popasuri Turistice, Hosteluri, Casute Camping, Cort, Drumetii Maramures.
Mancare specifica, palinca sau horinca, la Barsana, Sapanta, sau Mocanita, gaseste aici Pensiuni din Maramures.
Gaseste Pensiuni si Cazare in Maramures in: Ardusat, Arduzel, Arieșu de Câmp, Arieșu de Pădure, Ariniș, Aspra, Asuaju de Jos, Asuaju de Sus, Baba, Baia Mare, Baia Sprie, Băița de sub Codru, Băiuț, Băsești, Bârgău, Bârsana, Berbești, Berchez, Berchezoaia, Berința, Bicaz, Bistra, Bocicoel, Bocicoiu Mare, Bogdan Vodă, Boiereni, Boiu Mare, Bontăieni, Borcut, Borșa, Botiza, Bozânta Mare, Bozânta Mică, Breb, Brebeni, Budești, Buteasa, Buzești, Cavnic, Călinești, Cărbunari, Cărpiniș, Cătălina, Câmpulung la Tisa, Cernești, Cetățele, Chechiș, Chelința, Cicârlău, Ciocotiș, Ciuta, Coaș, Codru Butesii, Coltău, Colțirea, Copalnic, Copalnic-Deal, Copalnic-Mănăștur, Cornești, Corni, Coroieni, Coruia, Costeni, Coștiui, Crasna Vișeului, Crăciunești, Cufoaia, Culcea, Cupșeni, Curtuiușu Mare, Curtuiușu Mic, Dămăcușeni, Dănești, Dăneștii Chioarului, Dealu Corbului, Dealu Mare, Desești, Dobricu Lăpușului, Dragomirești, Drăghia, Dumbrava, Dumbrăvița, Durușa, Fărcașa, Făurești, Fânațe, Fântânele, Ferești, Fericea, Fersig, Finteușu Mare, Finteușu Mic, Frâncenii Boiului, Gârdani, Giulești, Glod, Groape, Groși, Groșii Țibleșului, Handalu Ilbei, Hărnicești, Hideaga, Hoteni, Iadăra, Ieud, Ilba, Inău, Izvoarele, Întrerâuri, Jugăstreni, Larga, Lăpuș, Lăpușel, Lăschia, Leordina, Libotin, Lucăcești, Lunca la Tisa, Mara, Măgureni, Mănăstirea, Mânău, Merișor, Mesteacăn, Mireșu Mare, Mocira, Mogoșești, Moisei, Nănești, Negreia, Oarța de Jos, Oarța de Sus, Ocna Șugatag, Ocoliș, Odești, Oncești, Orțița, Peteritea, Petrova, Piatra, Plopiș, Poiana Botizii, Poienile de sub Munte, Poienile Izei, Posta, Preluca Nouă, Preluca Veche, Pribilești, Prislop, Răzoare, Recea, Remecioara, Remetea Chioarului, Remeți, Remeți pe Someș, Repedea, Rodina, Rogoz, Rohia, Românești, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Rus, Ruscova, Rușor, Sarasău, Sat-Șugatag, Satu Nou de Jos, Satu Nou de Sus, Satulung, Săbișa, Săcălășeni, Săcel, Săliște, Săliștea de Sus, Sălnița, Sălsig, Săpânța, Săsar, Sâlța, Sârbi, Seini, Sighetu Marmației, Slătioara, Someș-Uileac, Stejera, Stoiceni, Strâmbu-Băiuț, Strâmtura, Stremț, Suciu de Jos, Suciu de Sus, Șieu, Șindrești, Șișești, Șomcuta Mare, Șurdești, Tămaia, Tămășești, Tăuții-Măgherăuș, Târgu Lăpuș, Teceu Mic, Tisa, Trestia, Tulghieș, Țicău, Ulmeni, Ulmoasa, Unguraș, Ungureni, Urmeniș, Vad, Vadu Izei, Valea Chioarului, Valea Stejarului, Valea Vișeului, Văleni, Vălenii Lăpușului, Vărai, Vicea, Viile Apei, Vima Mare, Vima Mică, Vișeu de Jos, Vișeu de Sus.

CazareMM.ro - Promovare Pensiuni si Unitati de Cazare din Maramures!

#Maramures #CazareMaramures #PensiuniMaramures
x

GoNEXT.ro | Comuna tulceană Lunca, destinație de vacanță pentru iubitorii de natură

Lunca Timisului 2 - Pe Malul Raului Timis - Banat - Judetul Timis pe Bicicleta

Abonati-va si lasati un comment va rog.

Lunca de Jos-Valea Rece (HR)????????????????

Lunca de Jos este o comună în județul Harghita, pe valea Trotușului. Comuna Lunca de Jos se afla la 98 km fata de Odorheiu Secuiesc si la 39 km de resedinta de judea Miercurea Ciuc.
Se invecineaza cu comunele Lunca de Sus, Ghimes, Faget, Damiuc.
Comuna este delimitat de vaile paraurilor Boros, Recea, Intunecoasa, Capelei si Antaloc.
A devenit centru de comert, situat in apropierea granitei cu Modova, odata cu construirea caii ferate Miercurea-Ciuc - Valea Ghimesului, aici aflandu-se si cateva fabrici de cherestea.
Activitati specifice zonei: cresterea animalelor, prelucrarea primara a lemnului si exploatarea lemnului.
Regiunea este populata de oameni care pastreaza si cultiva cu adevarat si aztazi traditiile populare.
Ornamentarea portilor traditionale reflecta talentul si ingeniozitatea locuitorilor.
Dintre mestesugurile populare traditionale trebuie mentionate sculptura, filiatura de lana, ceramica, filiatura de paie, albinaritul, olaritul, scrisul pe oua dar nu putem uita nici fieraria si dulgheritul.

Viteză maximă SKYGYIMES Alpine Coaster - Full Speed (Lunca de Sus, Harghita, Romania)

De vreo doi ani în zona Ghimeșului, în comuna Lunca de Sus (Gyimesfelsőlok, în ungurește; județul Harghita) funcționează zona de agrement SkyGyimes care în paralel cu două pârtii de schi are și o pistă cunoscută sub numele de ”bob de vară”, dar pentru care preferăm să folosim numele de ”alpine coaster” deoarece poate funcționa și iarna. Alpine coaster este o variantă de ”Roller Coaster” (”Mountain Rousse”) în care săniile alunecă gravitațional pe șine cilindrice din oțel și, lucru foarte important, viteza poate fi foarte ușor controlată cu ajutorul frânei acționată printr-un levier. Pista alpine coaster de la Lunca de Sus are 1.300 m lungime, 160 m diferență de nivel, două bucle și un ”tunel”. Este instalată pe Valea Trotușului într-un cadru natural feeric, zona fiind locuită preponderent de etnici ceangăi. Videoclipul prezintă numai coborârea, la viteza obținută după câteva curse de antrenament.

For about two years in the area of Ghimeș, in the commune of Lunca de Sus (Gyimesfelsőlok, in Hungarian; Harghita county), the SkyGyimes recreational area operates, which in parallel with two ski slopes also has a track known as a summer bobsleed, but for which we prefer to use the name alpine coaster because it can work in winter too. The ”alpine coaster” is a variant of Roller Coaster (Mountain Rousse) in which the sleds gravitationally slide on steel cylindrical rails and, very important, the speed can be very easily controlled with the brake operated by a lever. The alpine coaster track from Lunca de Sus is 1,300 m long, 160 m level difference, two loops and a tunnel. It is installed on the Trotus Valley in a natural, enchanting environment, the area being mainly inhabited by Csango ethnic groups. The video shows only the descent, at the speed obtained after a few training runs.

Motorcycling Romania Transylvania Carpathian Mountains DN12A Lunca de Jos - Pauleni-Ciuc


BestBikingRoads.com DN12A : Lunca de Jos - Pauleni-Ciuc (Romania) by BMW GS

Shares

x

Check Also

x

Menu