This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Joseni Romania

x

Mănăstirea Cămârzani, Suceava (Pasii pelerinului, episodul I)

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici:

************
#pașiipelerinului
Mănăstirea Cămârzani, Suceava

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV →
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook:
➥ Instagram:
➥ TikTok:
➥ SoundCloud:
x

La ski pe partia Havas Bucsin

Sa se dea cu schiurile a devenit activitatea preferata a copiilor pe timp de iarna. Chiar daca este cam costisitor, tinand cont de costul echipamentului de inchiriat si de distanta de peste 100 km pana la cea mai apropiata partie practicabila si accesibila pentru pregatirea noastra, incercam macar de doua ori pe iarna sa facem o iesire de cate o zi la partiile Havas Bucsin sau Toplita. Avem si in Piatra Neamt o partie dar conditiile meteorologice nu sunt foarte prielnice pentru a pastra zapada si este de o dificultate crescuta, care ma faca momentan sa o ocolesc.

Acest clip a fost filmat cu:
- Gopro Hero 7 black -
- Dji Spark -

Alte echipamente folosite la editare:
- Tastatura + mouse Redragon S107 -
- Casti Somic G941 -


♫Music by Dj Quads♫
● @aka-dj-quads
● twitter.com/DjQuads

● open.spotify.com/artist/2VZrdImbvB03VWApYtBRr3
x

Toplita - Pasul Bucin

Toplita - Galautas - Platonesti - Sarmas - Ditrau - Lazarea - Gheorgheni - Joseni - Borzont - Pasul Bucin
x

VIA TRANSILVANICA ȚINUTUL DE SUS

x

Dragoslavele (Joseni) - Lacul Domniței - Vârful Leaota ∆ hiking trails ∆ 3d-trail.com/romania/

more informations on
#3Dletsgooutdoors #3Dnature #3Dtrail
Distance 18,8 km / Duration 7:10 h / Ascent 1762 m / Descent 303 m
Romania, more videos at or
#trekking #trip #mountains #hike #holiday #travelling #hiking #nature #outdoors #adventure #tourism #river

Olimp Boros - Romania Tourist Guide

Olimp Boros - Romania Tourist Guide
Hello-Hello,
my name is Boros Olimp, I was born in Tg. Mureș & raised in my grandparent's village, Joseni, Harghita, Szeklerland (Ținutul Secuiesc). I've graduated from the School of Fine Arts in Tg. Mureș, my both parents are artists & I am a graphic artist too.
Then after few years as a DJ / presenter at 2 local radio stations & organizing several events, I was proposed by a friend to work as a guide/tour leader in Sharm El Sheikh, Egypt. There it started my guide carrier in January 2003, then I've been traveling & leading groups in many countries as Brasil, Turkey, Spain, Portugal, Greece, etc.
I'm a licensed Tourist Guide since 2012, and I've been guiding cultural round-trips in Asia, South America & the Caribbean.
At home, I'm inviting every interested tourist to discover our country, especially the beauties of Transylvania, in its heart being my home-city: Târgu Mureș / Marosvásárhely. Visit Mureș, Visit Transylvania.

Content:
00:00 English language, Olimp Boros tourist guide
00:40 Romanian language, Olimp Boros tourist guide
00:52 Hungarian language, Olimp Boros tourist guide
01:27 Portuguese language, Olimp Boros tourist guide
01:55 English language, Olimp Boros tourist guide

Rediscover Romania with a qualified tourist guide.
Contact details:
proguide.romania@gmail.com
+40744551797

#RomaniaTouristGuides #RediscoverRomania

Izvoru Mureşului - Joseni Transilvania

Ciceu - Izvoru Mureşului - Joseni
Ciceu - Izvoru Mureşului - Joseni E578 DN13B
Transilvania Romania / Siebenbürgen Rumänien.

I created this video with the YouTube Video Editor (

Pas Bucin - Sovata

Joseni - Pas Bucin - Praid - Sovata
Pas Bucin - Praid - Sovata - Danubius Health Spa Resort Sovata
DN13B - DN13A - DN13D România
Harghita County & Mureş County
Carpathian Mountains Romania

I created this video with the YouTube Video Editor (

Pietroșița - Dâmbovița - Biserica Adormirea Maicii Domnului #travel #romania #monastery

26.02.2022
@lumeacredintei2237
@TravelMixChannel
@InfoTravelRomaniaro
Pietroșița este o comună în județul Dâmbovița, Muntenia, România, formată din satele Dealu Frumos și Pietroșița (reședința).
Comuna este așezată pe valea Ialomiței, de-a lungul șoselei naționale DN71, care leagă Târgoviște de Sinaia, la 118 km de București, 36 km de Târgoviște, 15 km de Pucioasa și 26 km de Sinaia. Ea este punctul terminus al liniei de cale ferată Târgoviște–Pietroșița.
Pietroșița este așezată într-o zonă muntoasă (550 m altitudine) cu împrejurimi de păduri de brad și fag brăzdată de la nord la sud de râul Ialomița. Recunoscută încă din anii 1936 ca stațiune balneoclimaterică.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plaiul Ialomița-Dâmbovița al județului Dâmbovița și avea în compunere satele Pietroșița și Valea Țâței, cu o populație totală de 1900 de locuitori. În comună funcționau o biserică și o școală, iar locuitorii se îndeletniceau cu producerea țesăturilor din lână, pe care le comercializau la Pucioasa și la Sinaia. În 1925, Anuarul Socec consemnează comuna în plasa Pucioasa a aceluiași județ, cu satele Adunați, Pietroșița și Valea Țâții, cu o populație de 2520 de locuitori.
În 1950, comuna a trecut în compunerea raionului Pucioasa din regiunea Prahova, și apoi (după 1952) în cea a raionului Târgoviște din regiunea Ploiești. În 1968, ea a revenit la județul Dâmbovița, reînființat, satul Adunați fiind desființat și inclus în satul Dealu Frumos (fost Valea Țâței).
BISERICA ADORMIREA MAICII DOMNULUI
Dupã cum rezultã din documentele vremii, Pietrosita a detinut in secolul al XVIII-lea rolul predominant in administrarea 'plaiului ot Ialomita'. Urmasii lui Bordea Vãtãsescu, respectiv Marin Vãtaful 'plaiu ot Pietrosita' a avut aceastã slujbã timp de 20 de ani (document din 1746), in timp ce Radu Vãtaful de 'plaiul ot Pietrosita' pomeneste intr-un document din 1793 cã a slujit domniei 40 de ani ca vãtaf de plaiu... cu rezidenta la Pietrosita. Statornicia unei familii intr-o slujbã, veniturile aferente acestei slujbe importante, ca si relatiile speciale cu o parte dintre negustorii vremii au constituit premizele construirii acestei biserici.
Iatã ce spune pisania acesteia: Cu vrerea Tatãlui si cu ajutorul Fiului si cu indemnarea Sfantului Duh, facutu-s-au aceastã sfantã si dumnezeiascã bisericã, ce iaste hram Adormirii Nãscãtoarei de Dumnezeu si a Prea Doamnei Paraschivii, a s-au fãcut din temelie panã la sfarsit dupã cum se vede, impodobitã si cu zugrãvitu, in zilele prealuminatului domn Ion Alexandru Scarlat Ghica voevod, fiind mitropolit a toatã Ungrovlahia chiriu chir Grigore, prin osteneala si toatã cheltuiala dumnealui Negoitã, sin Serban Fust cupet ot Targoviste, si a dumnealui Radu vãtaf la ’plaiu Ialomitei’ din Bordea Vãtãsescu ot Pietrosita, ca sã fie de pomenire dumnealor pãrintilor. Si s-au inceput la leat 1765 iunie 7 si s-au sãvarsit la anul de la Hs. 1767, iar de la Adam 7275 octombrie 10 zile, fiind ostenitor si Marin brat vat.
Prima bisericã din Pietrosita a fost de lemn, insã a fost stricatã, iar catapeteasma si materialul lemnos au fost duse la Moroieni, unde s-a construit prima bisericã din aceastã localitate. In locul celei de lemn s-a construit in 1767, pe locul unde se gãseste si astãzi, Biserica Joseni, declaratã monument istoric. La o jumãtate de secol de la moartea lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sãi ca martiri, atunci cand domnii fanarioti se succedau la domnia tãrilor romane, ctitorirea unei biserici, in stil brancovenesc tarziu, aici, la granita cu Tara Nemteascã, constituie o dovadã incontestabilã a importantei localitãtii Pietrosita in istoria acelor vremuri. Constructie solidã, din caramidã arsã si var hidraulic, inclusiv cele douã turle, dintre care una este clopotnita, biserica este zveltã, bine proportionatã si frumos impodobitã cu niste exterioare si arcade specifice stilului gotic. Are forma de cruce cu douã abside si pridvor. Tampla este din zid gros de caramidã iar despãrtirea dintre naos si pronaos se face prin douã coloane groase, de asemenea din caramidã. La intrare se aflã o usã masivã din stejar, care a fost ridicatã si dusã la Muzeul de Istorie din Bucuresti. Usa este incadratã de douã coloane din piatrã sculptatã, iar deasupra de o alta transversalã care sustine pisania. In spatele usii de la intrare, precum si a celei de la clopotnitã, se aflã cate o barnã de stejar care poate bloca usa in caz de nevoie. Aceasta denotã faptul ca biserica, in vechime, a servit si ca ascunzãtoare la vreme de restriste. Se spune, de altfel, din bãtrani ca in clopotnitã, in vremea nãvãlirilor turcesti, strãjuia un pandar care observa valea Ialomitei panã spre Fieni. Cand venea praful gros ridicat de copitele cailor navalitorilor, suna alarma din clopote. Sãtenii fugeau cu vitele si se ascundeau in pãdurile din imprejurimi, iar cei instãriti se ascundeau in bisericã. Pictura bisericii, de o deosebitã frumusete, este executatã in frescã.

Maguri Racatau | FRII

Winter has passed and we revisited the same place where we started working on the Frozen Romania II project. Even though there was some snow left, you can already feel the nature transitioning to spring! Can't wait for the next adventures to begin!



Get in touch:
● Facebook:
● e-mail: stanly.ok@gmail.com

Artlist.io Music license number: 723390
#FrozenRomania​ #Romania​ #Carpathians​
x

Mănăstirea Izvorul Mureşului Romania. HD

Mănăstirea Izvorul Mureşului Romania. HD

VARA ÎN IZVORU MUREȘULUI ǀ SUMMER IN IZVORU MURESULUI

In perioada 2006 - 2011 am mers in fiecare vara in stagiu de arte martiale la Izvorul Muresului.
De fiecare data m-am simtit foarte bine, iata cateva imagini de acolo.
Izvoru Mureșului este un sat în comuna Voșlăbeni din județul Harghita, Transilvania, România. Se află în partea centrală a județului, la poalele sudice ale munților Giurgeului, la o distanță de la 35 km nord de Miercurea Ciuc.

Urmariti-ma si pe Pagina de Facebook:
#travelwithmonica
#IzvoruMuresului
#Romania

Black Sea is not black.

Black Sea - Mamaia Romania.Black Sea is not black.
When is storm and the sky is dark, without sun, the Black Sea has a dark color. When is sunny weather, Black Sea has a blue color. Darker blue than in the Mediterranean Sea, because it has low salinity.

VULCANII NOROIOSI cu Bicicletele

Berca - Joseni - Pacclele Mari - Beciu - Paclele Beciu - Arbanasi - Margariti - Beceni - Valea Parului - Manasia - Sapoca - Valea Nucului - Plescoi - Berca

Village Life In Japan ???????? (Onomichi, Shrines, Cats and Ramen)

#japan #dodoexplorers #japanesevillage

Today we're diving deep into the beauty of rural, traditional Japan, using Onomichi as our gateway to this amazing world! ????

Step into a different time as we explore Senko-ji and Jyodo-ji, these breathtaking temples that hold centuries of history. And guess what's cool? The Alley of Cats! ???? It's this unique alley filled with adorable cat statues—perfect for all you cat lovers out there!

Let's talk about flavors: Onomichi Ramen is a game-changer in the food scene! ???? It's a taste explosion that everyone can't stop raving about. Seriously, you've gotta try it.

What's absolutely magical about places like Onomichi is that they transport you to a fairy-tale-like world. The streets are cozy, and the whole vibe feels traditional yet super chill. It's like taking a journey through time!

Today, Onomichi is our example of this enchanting, rural side of Japan. But trust us, there's a whole world of traditional beauty waiting to be explored beyond just this gem!

Join us on this incredible journey! Show some love by hitting LIKE, SUBSCRIBE for more adventures, and ring the bell to join us on our next exploration of Japan's timeless wonders! ????????

TIMESTAMPS:
00:00 Getting to Onomichi
01:05 We explore Onomichi
04:05 Checking out the first Shrine
07:40 Trying to get some info
13:03 Cat Alley In Onomichi
16:35 Finding a secret Cafe
24:21 We find another Shrine
32:33 Getting lost
42:07 We meet a lost french tourist
50:00 All the way to the top of the hill
52:55 Onomichi Ramen is the best!

SUBSCRIBE to help us reach our next milestone ❤️


Music curtesy of MOMIZizm Music:


SUPPORT❤️
If you like our Content you can Support us with a cup of coffee:


Join this channel to get access to perks and to our private chat:


FOLLOW US❤️
Instagram:

Facebook:

Twitter:

Tik-Tok:

Pinterest:


DODOEXPLORERS BLOG:


Use this code QUICK5947 for a 3% discount when your place your electronics order on the Quickmobile website:



Thank you Quickmobile for supporting us getting the gear we shot the video with!

CONTACT:
dodoexplorersblog@gmail.com
x

Harghita mountains

pensiunea Kaffai Izvorul Muresului

- pensiunea Kaffai

Farsang in Ciceu (Harghita County, Transylvania, Romania)

Impresii și observații personale, poate prea subiective, desigur incomplete:
Farșang este o sărbătoare a populației maghiare marcând intrarea în Postul Paștelui. Este un carnaval tradițional care se corelează cu alte mari carnavaluri ale lumii catolice, de exemplu cu cele de la Veneția și de la Rio de Janeiro, având cam aceeași seminificație. Farșangul este marcat de festivități distractive zgomotoase, parade cu măști, baluri și neparat (cel puțin aici, în Secuime) de puțină nebunie care au menirea de a alunga spiritele și duhurile rele, sau de a speria iarna și de a întâmpina învierea naturii. Este și o manifestare neipocrită: să ne distrăm cât putem acum înainte de post. In Transilvania, tradiția este continuată de comunitățile maghiare și germane, iar pe alocuri populatia română a împrumutat această festivitate sub numele de Fărşang.
In Secuime, obiceiul a fost reprimat în perioada comunistă, dar în prezent, de la an la an, având în vedere și caracterul său distractiv, prinde din ce in ce mai mult. In Harghita a devenit deja o tradiție organizarea unui festival județean în diverse localități, prin rotație. In acest an Farșang-ul s-a sărbătorit în ziua de sâmbătă, 9 februarie 2013, la Ciceu (comună la 6 Km nord de Miercurea Ciuc) cu participarea a peste zece formații din tot județul. Manifestarea a început cu o rapidă defilare a grupurilor care s-au adunat in fața Primăriei. A urmat un scurt discurs al oficialităților dupa care formațiile, după un plan dinainte stabilit, s-au deplasat pe principalele străzi ale comunei unde erau așteptați de localnici în anumite pucte cu mese întinse și multă voie bună. Ansamblurile, ajunse la locurile respective, și-au prezentat programul, au mâncat, băut, dansat și distrat împreună cu localnicii, dupa care au plecat spre alte locații. Din câte știu, formațiile urmau să se adune după-amiaza la Căminul Cultural pentru o petrecere colectivă, dupa care în ziua următoare petrecerea continuă în localitățile lor de origine. Farșang-ul este probabil sărbătorit în fiecare localitate rurală din Secuime.
Remarc bogăția de obiceiuri, diferențele de la o localitate la alta (de la o formație la alta), atât în ceea ce privește specificul dansurilor, a cântecelor, a costumelor populare, dar și a modului de punere în scenă a reprezentației ...cu multă, multă fantezie și voie bună.
Subiectul general al distracției și în jurul căruia sunt regizate aceste scenete este reprezentat de o păpușă (manechin) în mărime naturală, de sex bărbătesc, cunoscut și sub numele de Illeș (Ilie). El simbolizeaza iarna. Datoria alaiului este să îngroape defuncta iarnă și pentru aceasta alaiul mortuar (cu asa zișii preoți, cardinali, cantori, soția/amanta/mireasa, bocitoare etc.) conduce răposatul pe ultimul drum. Uneori se încearcă resuscitatarea acestuia, cu mijloace din cele mai fanteziste, dar desigur că operația nu reușește. Pentru-ca totul să fie in regulă, cortegiul mortuar este insotit nepărat de o formatie muzicală (taraf sau chiar fanfară). In timpul slujbei de înmormântare, preotul îl descrie pe defunct care neapărat are și părți bune (altfel, n-ar participa atâția oameni care să-l plângă). In general, mortul este fie un barbat bun, harnic, gospodar, dar cu performanțe modeste la pat, dar mai des, este un tip agresiv, bețiv, dar foarte bun amant, motiv de jale printre femeile și fetele din sat ....La sfârșitul festivităților, de obicei, se dă foc manechinului care o reprezinta pe defuncta iarnă, seminficând purificare și trecere în noul anotimp
Noi am urmarit formația din Lăzarea (comună situată în partea nordică a județului Harghita, între Gheorgheni și Toplița). Ca particularitate pentru acest grup, fără a fi un obicei exclusiv, în sicriu nu este așezat un manechin, ci un contrabas. Ingroparea contrabasului, deci a muzicii, vrea sa fie o metaforă a sistării distracției în Postului Paștelui care urmează.

REZERVATIA VULCANII NOROIOSI - BUZAU ROMANIA

Rezervatia naturala Vulcanii Noroiosi este situata in zona Paclele din judetul Buzau. Practic, vulcanii sunt in raza comunei Berca si au fost remarcati pentru prima data de catre francezul H.Cognand in anul 1867 cu ocazia unor prospectiuni petroliere in zona. ai tarziu, au fost descrisi de catre Grigore Cobalcescu - geolog si paleontolog (1883), Grigore Stefanescu - geolog, paleontolog si explorator (1890) si Mircea Peaha (1965).Fenomenul de vulcan noroios se deosebeste de un vulcan propriu zis prin produsele de eruptie, forme si dimensiuni. Vulcanii noroiosi iau nastere prin eruptia gazelor naturale, a miscarilor seismice sau a emanatiilor postvulcanice. In zona Buzaului, aceste forme de relief s-au format datorita emanatiilor de gaze din zonele cutate si faliate ce aduc la suprafata noroi.Alunecarile de teren, despaduririle, ploile torentiale, scurgerile de noroi dau intregii rezervatii un aspect destul de bizar, selenar chiar. Pe langa vulcanii noroiosi, principala atractie a rezervatiei, trebuie sa mai amintim totusi prezenta unor plante rare. Este vorba de gardurarita, care se intalneste in partea vestica a rezervatiei, o planta originara din Asia, fiind intalnita in Romania doar in aceasta zona, apoi o serie de asociatii vegetale caracteristice zonelor de silvostepa: colilia, pirul stepic, iarba de sadina, soschiul, ruscuta de primavara.In zona Berca se gasesc 3 areale cu vulcani noroiosi si anume: Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele de la Beciu. Accesul in zona se face de la DN10, din localitatea Satuc (parte a comunei Berca), situata la 18km distanta de Buzau in directia Intorsura Buzaului. Din Satuc, se face un drum la dreapta, marcat corespunzator, iar dupa trecerea de podul de peste Buzau, urmeaza o intersectie de unde se vireaza la stanga.Dupa aproximativ 15km se ajunge la vulcani, dupa ce se trece prin satele Joseni si Policiori.

DJI Mini 3 Pro | Izvorul râului Mureş, Pârtia de schi, Mănăstirea Izvoru Mureșului (jud. Harghita)

GPS: 46.615546, 25.715994

0:56 - Izvorul râului Mureş
1:41 - Mănăstirea Izvoru Mureșului:
2:45 - Pârtia de schi

Shares

x

Check Also

x

Menu