This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Dobreşti Romania

x

Lacul Vida

Aflat în imediata vecinătate a satului Luncasprie din comuna Dobreşti, Lacul Vida a fost dat în folosinţă în anul 1967. Deversorul în formă de pâlnie, unic în România, şi frumuseţea peisajului din împrejurimi au făcut din lacul de pe Vida una din cele mai cunoscute atracţii turistice ale judeţului Bihor. Oglinda de apă, care se întinde pe şase hectare, şi pădurea deasă ce o înconjoară creează, în fiecare anotimp, un peisaj fascinant, foarte tentant pentru iubitorii fotografiei. Culoarea exotică, ca de turcoaz, a apei contribuie şi ea la farmecul aparte al zonei. Stâncile impresionante din împrejurimi şi cele aproximativ 300 de peşteri nemarcate, dar numai bune pentru drumeţiile turiştilor curioşi întregesc zestrea turistică a acestor locuri, încă prea puţin cunoscute.
x

Dobrești

Hidrocentrala Dobrești, în amonte de comuna Moroieni,jud Dâmbovița a fost construită între anii 1928-1930 și s-a dat în folosință în 18 iunie 1930.Este o hidrocentrală pe cădere de apă și cu lac de acumulare pe râul Ialomița cu afluentul Brătei.Funcționează cu turbine tip Pelton (4) și o turbină de casă.Turbinele și generatoarele sunt austriece.Dezvoltă o putere de 16 MW (mega watti) și transportă prin fire aeriene de înaltă tensiune (110 kV), energie electrică până la București,pt a suplini alimentarea orașului.Este situată la aprox 1000m altitudine în apropierea carierei de calcar Lespezi,în N jud Dâmbovița.La 92 de ani funcționează.Filmare aeriană,noiembrie 2020.
x

Lacul Vida-Dobresti, Luncasprie Bihor

x

Lacul Vida Luncasprie Dobresti Bihor

Baraj Dobresti
x

Barajul de la Luncasprie , Bihor, Romania

Luncasprie's dam.

Virtual Guided Tour - Budesti Josani UNESCO Wooden Church

Our colleague Florin Burgui will take us on a Virtual Guided Tour to discover the amazing Budesti Josani UNESCO Wooden Church and its history. The church of St. Nicholas of Budeşti Josani is a wooden church of Maramureş. Built around 1643, its wall paintings date from 1762. The church houses objects that belonged to Pintea the Brave, a famous 17th-century local hero.

(7 pm EEST UTC/GMT +3:00 hours, Bucharest time)

The Virtual Guided Tours are LIVE, on our Facebook page, YouTube channel & Twitter. We are Qualified Tourist Guides passionate about our work, gladly we share with you the beauty of our country Romania!
--------------------------------------------------------------
Please LIKE & SHARE our Facebook page, as well as hit the red arrow on the YouTube ► channel in order to be updated with our posts. Thank you.
--------------------------------------------------------------
Chapters:
00:00 Intro
03:15 Virtual Guided Tour
04:11 Map Bucharest - Budesti Maramures
04:55 Map of Romania - regions
05:42 Maramures UNESCO Wooden Churches
08:25 Maramures wooden Gate
14:48 Pintea Viteazul ( Pintea the Brave) garments
15:28 Cross inside a log
16:20 Memorial service table outside the church
17:36 Program, details to visit
18:50 Comments, answers
--------------------------------------------------------------
SOCIAL MEDIA:
► YouTube:
► Facebook:
► Linkedin:
► Twitter:
► Instagram:
---------------------------------------------------------------
Our Virtual Guided Tours are free of charge, if you would like our contribute, you may do so via Paypal here:

OR
you may find below our bank account:
IBAN: RO63BTRLRONCRT0511641901, Banca Transilvania.
Thank you :).
----------------------------------------------------------------
#VirtualTours #RomaniaTouristGuides #ProGuideRomania #Romania #GhidDeTurism #RedescoperaRomania #TurVirtual #Zarnesti #FlorinBurgui #Unesco #Romania2021 #WoodenChurch #Budesti #Maramures #UNESCOheritage

Lacul Vida Tămaș Alin Simion

Lacul de acumulare Vida sau Lacul cu vârtej este un lac artificial realizat pe Râul Holod (Vida) print-un baraj de anrocamente de 10 m. înălțime.

Lacul Vida, judetul Bihor. 4K60fps filmed with Parrot Anafi.

Lacul de acumulare Vida sau Lacul cu vârtej este un lac artificial realizat pe Râul Holod print-un baraj de anrocamente de 10 m. înălțime.
Pentru evacuarea debitelor maxime, barajul a fost prevăzut cu un deversor tip pâlnie. Barajul a fost terminat în anul 1967.
The Vida accumulation lake or the swirl lake is an artificial lake made on the Holod River by a rocky dam 10 m high.
For the evacuation of the maximum flows, the dam was provided with a funnel type overflow. The dam was completed in 1967
4K60fps filmed with Parrot Anafi.

Orice site care dorește poate redifuza orice videoclip, strict și NUMAI prin adresa de e-mail YouTube (Share). Este permisă încorporarea videoclipurilor în bloguri și site-uri web cu referire la sursă. Descărcarea și utilizarea extraselor sau a videoclipurilor întregi din orice motiv este interzisă. Redifuzarea pentru generare de bani este interzisă. În cazul redifuzării de către posturile de televiziune, este necesar permisiunea mea,cu referire la sursă. Este interzisă descărcarea și utilizarea înregistrărilor fragmentare din videoclip.Orice altă utilizare necesită permisiunea mea.

Vida lake, Bihor county, Romania. Short aerial footage. #romania #travel #lake #bihor #apuseni

Lacul Vida, Bihor. Scurta filmare . Vida lake, Bihor county, Romania. Short aerial footage.
Situat in comuna Dobresti, Jud Bihor lacul Vida are o suprafata de 6 h, lungimea de 2 km, inaltimea de 10 m si o lungime a coronamentului de 70 m.
Located in Dobresti commune, Jud Bihor, lake Vida has an area of 6 h, a length of 2 km, a height of 10 m and a crown length of 70 m.

Cu oile la adăpat in raul Jiet . Dobresti ,ianuarie 2024 .

x

Circuit Dobresti - Saua Lucacila - Cheile Orzei - Lacul Scropoasa| Bucegi

De mentionat faptul ca, adevaratele chei ale Orzei se pot parcurge doar urmand cursul raului, neavand o poteca marcata (iar podetele sunt distruse). Foarte putini oameni au ajuns, cu adevarat, in cheile Orzei. Nici noi nu am ajuns in inima lor, daca va incumetati, parcurgeti drumul prin rau (abatandu-va de la traseul care urca dinspre Dobresti spre Lacul Scropoasa) pe timp de vara. Ceea ce se vede, atat in acest clip cat si in albumele foto de pe internet, nu reprezinta decat, poate 1% din Cheile Orzei.

Am pornit la drum sa descoperim o alta parte din Bucegi avand in gand urmatorul traseu-circuit: Dobresti - Saua Lucacila - Lacul Scropoasa- Dobresti. Este un traseu lung, de 26.5 km, pe care noi l-am parcurs in 10 ore, cu 2 ore mai mult decat ne planificasem, din cauza faptului ca mai jos de 1600m era foarte alunecos si, pe alocuri, imposibil de stat in pozitie verticala.

Dincolo de aceste aspecte, ne-am bucurat de o zi insorita de iarna si de locuri pe care nu le mai vazusem (cheile Bratei si lacul Scropoasa).
Pe vreme buna, traseul nu prezinta nicio dificultate si, daca doriti sa ajungeti doar la Lacul Scropoasa, atunci puteti opta pentru un dus-intors fie de la Lacul Bolboci, fie din Dobresti.

Traseul nostru a urmat doua marcaje - cruce rosie + cruce albastra +portiuni nemarcate.
Harta Relieve 3D la finalul clipului.

Ne gasiti si pe facebook:


Si nu uitati sa dati Subscribe si click pe clopotel, pentru a fi notificati cand incarcam urmatorul clip!
Pe curand!

La Dobresti pe Valea Ialomitei in cautarea Cheilor Orzei !2016

Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa și Cascada Şapte Izvoare

???? Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa și Cascada Şapte Izvoare, este traseul pe care vi-l propun. Cel mai simplu e să cauți pe Waze sau Google Maps „Camping Zănoaga”. De aici începe traseul și tot aici poți parca mașina. Este unul dintre cele mai frumoase trasee din Munţii Bucegi, de dificultate medie.

Este bine marcat, aşa că nu aveţi cum să vă rătăciţi, dar este de preferat, însă, să îl începeţi în prima parte a zilei, deoarece pe înserat, zona este frecventată de urşi.

Practic, traseul spre lac presupune mai multă coborâre și nu te solicită fizi aproape deloc. La întoarcere îți vei solicita mai mult picioarele, dar fără să faci un efort extraordinar de mare.

Spre capătul traseului vei intâlni Lacul Scropoasa. Aici poți face stânga și după 5 minute de mers pe drumul forestier să ajungi la Cascada 7 Izvoare sau poți face dreapta și în 10 minute ajunge la un pod peste Lacul Scropoasa, care îți oferă o priveliște absolut minunată. În continuare se poate ajunge la Cheile Orzei, dar acest traseu rămâne pe o altă dată.

Lacul Scropoasa este un lac de baraj artificial construit în anul 1929 în scopuri hidroenergetice, situat la aproape 1200 de metri altitudine, cu o suprafaţă 5,7 hectare. Lacul Scropoasa alimentează hidrocentrala de la Dobreşti, una dintre cele mai vechi din România, construită în anul 1936. Barajul Scropoasa are 27 de metri înălţime şi 6 metri lăţime.

In continuarea potecii de la Scropoasa spre vest, peste pod, se ajunge in cca. 20 minute la cascada 7 Izvoare (denumite si apa vie). Această apă, cu proprietăți deosebite de calitate si puritate, este captată și îmbuteliată, fiind vandută ca apa plată sub brandul 7 Izvoare.

În Bucegi, către răsărit, în Cheile Zănoagei, se găsesc șapte izvoare a căror apă uimește știința și alimentează mitul.

Cercetătorii români și străini încearcă să explice, natura deosebită a celor 7 izvoare vii, printr-o explicație știintifică. Drept pentru care au considerat că apa trece printr-un câmp magnetic, care ii ordonează structura moleculară, pana la ideal. Se presupune de aemenea că apa traversează un zăcământ de argint care împiedică dezvoltarea bacteriilor care sunt, într-adevăr, inexistente.

În prezent, zona este închisă sub justificarea, că ar fi destinată în exclusivitate cercetărilor. Poate se dorește doar monopolul, ca în vremurile trecute, când doar iubitul conducătoravea exclusivitate pentru a-și asigura nemurirea.

0:00 Cheile Zănoagei
6:24 Lacul Scropoasa
7:47 Cascada Șapte Izvoare

**************************************************************
Dacă v-a plăcut acest videoclip, vă rog să vă abonați, deoarece voi posta mai multe astfel de videoclipuri în viitor.
Vă mulțumesc!
**************************************************************
???? Music: zero-project - Whispering Iceland and
zero-project - Summer moments
released under the Creative Commons Attribution 3.0/4.0 Unported License from
**************************************************************
#Chei, #Drumetie, #CheileZanoagei

DJ 767 Dobrești - Vârciorog

balul bobocilor dobresti

x

On the Road to Maramureș | Romania ????????

In this video I head out of Cluj-Napoca, & the Transylvania region, on the road as I gradually make my way to the Maramureș region of Romania; in the far north of the country. A place of rolling hills, Monet-style haystacks & in many places still a traditional Romanian way of life. I take a detour specifically to the town of Sighetu Marmației via Baia Mare, where I would base myself for a couple of nights.

The Paleu Lake filmed in 4K

Paleu Lake covers an area of 14 ha, has a volume of 100,000 cubic meters of water and is about 10 km away from Oradea, near the village of Paleu. On one side of the lake were built villas, and on the other there is a forest. The lake is fed by the Cosmo stream. On the northern shore of the lake is Papp Restaurant. Paleu Lake is known in Bihor county more as a fishing place.

Let's stay in touch on social media:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

ploaie torentiala la Dobresti

Pestera si Ghetarul Scarisoara - Muntii Apuseni

#RomaniaPitoreasca #Scarisoara #PesteraScarisoara #GhetarulScarisoara #MuntiiApuseni

Ghetarul de la Scarisoara este cel mai mare ghetar subteran din Romania si va recomandam sa nu-l ratati daca aveti drum Muntii Apuseni. El face parte din sistemul carstic Ocoale – Ghetar – Dobresti.
Pestera Ghetarul de la Scarisoara adaposteste al doilea cel mai mare ghetar subteran din sud-estul Europei.
Pestera se gaseste la o altitudine de 1.165 m, la marginea platoului carstic Scarisoara. Lungimea totala a pesterii este de 720 m, ea avand o adancime de 105 m.


Va recomandam si alte obiective turistice din zona Gârda de sus

Lacul Vidra

Shares

x

Check Also

x

Menu