This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Dersca Romania

x

Biserica romano-catolică din CACICA (Bucovina, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Cacica este situată în partea central-estică a județului Suceava, la 18 km nord de Gura Humorului. Biserica catolică de aici a fost construită pentru a deservi spiritual comunitatea de mineri adusă aici la sfârșitul secolului al XVII-lea de către autoritățile austriece (Bucovina a aparținut Imperiului Habsburgic în perioada 1775-1918) în vederea exploatării zăcământului de sare. Urmașii acestor mineri, preponderent polonezi de confesiune catolică, formează și azi o comunitate închegată în zona Cacica. Prima biserică (capelă), închinată Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor, a fost amenajată la Cacica în anul 1806 în subteran, la 21 m adâncime, în locul primei camere de sare exploatate (vechea salină se poate vizita). În 1810 s-a construit o biserică de lemn în care a fost adusă din principala zonă de proveniență a minerilor polonezi o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, replică a vestitei Madone Negre de la Czestochowa (Silezia), încă de atunci venerată ca icoană miraculoasă (făcătoare de minuni). În ciuda faptului că biserica de lemn era neîncăpătoare și se degrada rapid, noua biserică din piatră și cărămidă a fost contruită târziu, fiind sfințită neterminată, în 1904. Biserica are hramul principal ”Adormirea Maicii Domnului” (14-15 august) zi în care aici se desfășoară cel mai important pelerinaj catolic din Moldova. Biserica, realizată în stil neogotic, este superb amenajată și decorată. Pe altarul principal se găsește icoana miraculoasă amintită. Lateral sunt alte două altare mai mici, ale Preasfintei Fecioare Maria și ale Sfântului Iosif. În spatele bisericii a fost amenajată o grotă care reproduce arătarea miraculoasă a Maicii Domnului de la Lourdes (Franța, 1858). Grota, construită în 1908, a fost extinsă în 1936 cu o galerie pentru adăpostirea pelerinilor. În anul 1996, Sanctuarul Marian de la Cacica a fost declarat sanctuar diacezan, în 1997 ”Sanctuar național”, iar în anul 2010 Papa Ioan Paul al II-lea îl ridică la rangul de Basilica Minor.
x

Descopera 10 canioane care iti taie rasuflarea

Descopera 10 dintre cele mai impresionante canioane din lume.

Cauti ghiduri turistice gratuite ? Vrei sa citesti articole interesante despre diferite locuri uimitoare? Viziteaza si descoperi multe informatii utile pentru vacanta ta.
x

Blaj într-un minut, 24.01.2019: Pe ceas

Povești de un minut despre Blaj
Cu Didu în turla Catedralei
x

Humor monastery 1415, Suceava, Romania

View from the tower bell , wiew from the tower bell 1415
x

Mănăstirea Cozia. Like & subscribe

Biserici Catolice din judetul Neamt

Clopote - Catedrala Alexandr Nevski din Sofia / Ascultați sunetul clopotelor!

Catedrala Alexandr Nevski din Sofia
Sofia, BULGARIA
Sunetul clopotului vindeca sufletul si trupul
Ascultați sunetul clopotelor
Toaca si clopote

biserica veche sf ioan

Începând de astăzi, telespectatorii români au la dispoziţie o noua sursă de inspiraţie pentru călătoriile lor - televiziunea Travel Mix.

Travel Mix îşi propune să promoveze turismul în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism şi să ofere tuturor telespectatorilor posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice.

Acest proiect de promovare a turismului românesc este rodul muncii unei echipe formate din 35 de oameni talentaţi, profesionişti în domeniu.

Postul Travel Mix are o tematică foarte diversificată: de la oraşele lumii, capitale europene, ghid de calatorie, destinaţii de lux, croaziere, destinaţii exotice, hoteluri de lux, restaurante de top, bar&pub, parcuri de distracţie, travel shopping, business travel, plaje de vis, pârtii de ski, trasee turistice, agenţii de turism, last minute, sporturi de vacanţă, locuri si oameni, jurnalist de ocazie, pescar în România, descoperă România, balneo turism, agro turism, muzee sub lupă, is

Una din pietrele misterioase, Busteni 23 02 2014

Detalii:
Tabere Initiatice la Centre Energetice, Excursii
Conferinte, Cursuri, Terapii si terapeuti, Concerte, Emisiuni TV

Golden Mount

Clopote in templul Golden Mount
x

Biserica fortificată Biertan. Biertan fortified church!

Complexul arhitectural medieval din Biertan este alcătuit din biserica și centura de fortificații, toate amplasate în centrul așezării, pe un deal. Biserica de tip hală ocupa partea centrală a complexului, fiind construită între anii 1490 și 1520 în stilul gotic târziu, fiind ultima din Transilvania înălțată în acest stil. Construcție monumentală, de mari dimensiuni, are trei hale de înălțimi egale. Intrarea se face prin trei porți: de vest, de nord și de sud. Altarul poliptic al bisericii, cel mai mare din țară cu cele 28 de panouri pictate ale sale, a fost realizat între 1483 și 1513. Amvonul, sculptat în piatră, din 1500, este opera meșterului Ulrich din Brașov, cu o puternică influență sud-germană. Wikipedia

Catedrala Notre Dame - clopotele

Paris - Sorbona şi Catedrala Notre Dame

Pe prispa Mănăstirii Agapia

⭕ Abonează-te ! Cum poți face asta? ???? ✅ Apăsând Abonare/Subscribe la Canalul de YouTube – CONTOUR cu Titi Dinca sau accesând acest link:
✅ Apăsând pe clopoțel ???? și selectând Toate/All, pentru a primi notificări cu cele mai noi postări ale canalului

Cândva, prin secolul al XIV-lea, un sihastru pornit din Lavra Neamţului a urcat muntele, pe cărările umbrite de pădurea deasă, până în „Livada Părinţilor”. Cuviosul a ridicat în poiană o bisericuţă de lemn cu hramul „Schimbarea la Faţă” şi a pus bazele unei mici comunităţi de călugări.
Numele său, Agapie, care în limba greacă înseamnă „dragoste pentru aproapele”, s-a transmis nu numai obştii isihaste, ci şi munţilor din jur, pârâului şi mai apoi aşezării din vale. Astăzi schitul acesta este cunoscut ca „Agapia Veche” sau „din Deal”.
Însă, din cauza deselor alunecări de teren, întemeierile de pe munte nu au avut viaţă lungă. Aşa că, pe la 1600, o parte a monahilor s-au mutat în vale. Au construit aici o biserică, închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în jurul căreia s-a dezvoltat actuala Mănăstirea Agapia, pomenită uneori sub numele de „Agapia Nouă”.

Race to Mihaileni

7 MTB - One fast race to the centre

Moldova vazuta de sus, sau primul zbor 2014

Aterizarea avionului pe aeroportul KIV Chisinau
x

Cum învaţă elevii unui licdeu din Franţa

galerie foto:

Au fil de nos cours d’ eau un nou proiect Erasmus+, demarat de colegiul Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Botoşani

Au fil de nos cours d’ eau (De-a lungul corsurilor noastre de apă) este un nou proiect Erasmus+, demarat de colegiul Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, impreuna cu 6 tari europene.
Astăzi, sambata, 29 noiembrie 2014, la sediul Colegiului, avut loc lansarea oficiala a proiectului. Proiectul a fost prezentat de doamna profesoară Carmen Iulia Mandache, coordonator şi cuprinde activităţţi ale elevilor legate de un curs de apă din zona fiecărei şcoli participante. Doamna Prof. dr. Rodica Mighiu, inspector şcolar la compartipentul Proiecte şi programe comunitare al ISJ Botoşani a adresat felicitări aplicanţilor şi le-a urat succes în implementarea proiectului.

Participanţii au fost puşi în temă cu principalele activităţi ale proiectului. In paralel au aflat multe lucruri interesante despre cum se învaţă într-un liceu cu profil similar din Franţa. Disciplina la program este riguroasă, elevii atenţi şi interesaţi, dotările - la nivelul unei universităţi româneşti actuale iar proiectele elevilor strâns legate de practică, sondează viitorul (automobile ecologice funcţionale, roboţi pentru planeta Marte, locuinţe eutonome energetic). Pentru mai multe amănunte vezi şi video:

Manastirea NEAMȚULUI #2023 #viziteazaromania #neamt neamt

Un colt de RAI, spiritualitate, istorii și tradiții ortodoxe #viziteazaromania #2023

Shares

x

Check Also

x

Menu