This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Celaru Romania

x

#103 Caracal - România - plimbare relaxantă în orășelul oltenesc ????????






#Caracal #promenadă #Romania #Oltenia

Caracal este un municipiu în județul Olt, Oltenia, România. Teritoriul administrativ al municipiului are o suprafață de 7.472 hectare, iar populația este de 30.954 locuitori.

Municipiul Caracal este situat la intersecția DN6 (București – Craiova - Timișoara, E70) cu drumurile naționale Corabia – Râmnicu Vâlcea – Sibiu (DN54, DN64) beneficiind în același timp și de un important nod de cale ferată care completează transportul rutier cu cel feroviar. Are o poziție geografică ce îl situează la 40 km de portul fluvial Corabia, la 55 km de aeroportul Craiova și, beneficiind de rețeaua feroviară, se justifică dezvoltarea rețelei de drumuri naționale și județene.
Municipiul Caracal este situat în sudul țării, la vest de Olt, la intersecția paralelei 447' latitudine nordică cu meridianul de 2421' longitudine estică. Este așezat la marginea răsăriteană a Câmpiei Romanaților, la contactul dintre subdiviziunile acesteia, Câmpul Înalt Leu-Rotunda și terasa Caracal.

În subteran, este străbătut de râul Gologan. În afară de valea pârâului Gologan, mai există încă o apă curgătoare, sub denumirea de Valea Torentului. Această vale puțin adâncită (6 - 8m), vine dinspre vestul orașului, traversează șoseaua Celaru și se desfășoară de-a lungul străzii Mărăști, prelungindu-se până la valea Gologanului. După cum numele îi spune, valea este seacă, având apă numai în timpul ploilor torențiale.

Caracalul este împrejmuit de pădurile de la Comanca, Fărcașele, Hotărani și Reșca. Zona geografică în care se află orașul Caracal are un climat temperat continental, cu ușoare influențe submediteraneene. Plantele din această zonă sunt specifice arealului stepei, înlocuite în prezent, aproape în totalitate, de culturi agricole. Vegetația naturală (spontană) din zona Caracal se încadrează în asociația de silvostepă (pajiște alternând cu pădure), în partea sudică și vestică și de luncă pe valea Tesluiului și Oltului.

Fauna este cea caracteristică stepei și silvostepei.
Prima atestare documentară a Caracalului, într-un hrisov, datează din 17 noiembrie (XI) 1538.

Situat în câmpia Romanațiului, Caracalul este plin de vestigii care dovedesc locuirea acestui ținut încă din preistorie. Stau dovadă descoperirile arheologice din vremurile paleoliticului, neoliticului și din epoca bronzului. Se află situat între ruinele castrului roman Romula (com. Resca, la nord de Caracal) și ale cetății Sucidava (Corabia). În oraș se află ruinele unui turn care a fost atribuit de folclor împăratului roman Caracalla (217), de la numele căruia ar proveni denumirea orașului. O altă opinie ar fi că numele orașului provine din limba cumană sau peceneagă: kara kale adică cetatea neagră. Moșia Caracalului a făcut parte inițial din imensa avere a familiei Craioveștilor. În 1589, când Mihnea Turcitul a hotărât modul de împărțire al averilor acestei familii, Caracalul a intrat pe seama domnească, creându-se cadrul pentru dezvoltarea urbană. Mihai Viteazul și-a făcut aici o curte domnească și o biserică. Tot Mihai Viteazul a ridicat Caracalul la rang de oraș.

Cea mai veche biserică păstrată din sec. XVI este biserica Domnească Ovidenia ctitorită de domnul Pătrașcu cel Bun, pe care Mihai Viteazul a avut-o ani buni una din reședințe, având o curte de unde își administra cele 23 de moșii din împrejurimi.

În biserica Adormirea Maicii Domnului, ctitorită de familia Jianu, se află înmormântat haiducul Iancu Jianu.

Unirea Principatelor la 1859 are lăsate urme și la Caracal. Deputatul Ioan Dumitriu în Divanul Ad-hoc al acelor ani se află înmormântat în Biserica Toți Sfinții, biserică ctitorită la 1818. În această biserică se află Icoana Sfântului Cristofor – Sfântul cu cap de lup.

În timpul celor două conflagrații mondiale Caracalul s-a evidențiat cu două regimente care s-au acoperit de glorie în lupta pentru țară: Regimentul II Romanați și Regimentul 2 Călărași.

Până la instaurarea regimului comunist în România, Caracal a fost reședința județului Romanați. Pe 24 noiembrie 1994, Caracalul a fost declarat municipiu.


alte videouri:
x

AM LUAT LUMINA DE PAȘTE ÎN BRAN - Vlog de călătorie - Ep. 1

AM LUAT LUMINA DE PAȘTE ÎN BRAN - Vlog de călătorie - Ep.1

Pentru ca anul acesta suntem nevoiti sa petrecem Sarbatorile Pascale acasa am zis sa va arat cum am petrecut anul trecut aceasta perioada, la multe, la Bran, una din zonele mele preferate din Romania. In episodul de azi este inclusa si o mica parte din Slujba de Inviere.

Poti vedea episodul 2 aici -
iar episodul 3 aici -

Aceste materiale sunt rezultatul multor ore de munca de filmare, procesare si postprocesare, documentare si multi kilometri parcursi.
Daca vrei sa faci parte si tu din poveste si sa contribui la realizarea acestor materiale o poti face foarte simplu devenind membru al comunitatii de pe Patreon -

???? Artist | Solista muzica populara | nunti, botezuri, evenimente, petreceri private.
CERE SI TU O OFERTA ????:


Contact: +40753.511.172

FOLLOW ME!
❤️Instagram:
????Facebook:
????Tiktok:
????Website:
????Blog:

Ascultă Verona Adams pe:
????Spotify:
????Youtube:

Support me!
????Patreon:
????Paypal:


Video by:



Toate drepturile asupra acestui material apartin VERONA ADAMS si PICTUREPERFECT.RO . Orice tentativa de comercializare, difuzare, repostare a acestui material pe orice alte canale media fara acordul explicit al artistului va fi sanctionata conform legii.
©® All rights reserved VERONA ADAMS and PICTUREPERFECT.RO . Any attempt to sell, broadcast, repost this material on any media channel without the artists explicit consent will be prosecuted to the full extent of the law.
x

Carnaval Mamaia - repetitii, Mazare si Cabral

Carnavla Mamaia 2014, Ramses al II-lea, Egipt, Making of - R.Mazare si Cabral, repetitii
x

Shares

x

Check Also

x

Menu