This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Calafindeşti Romania

x

Muzeul etnografic IOAN GRĂMADĂ - Partea a VII-a (Câmpulung Moldovenesc, Bucovina, România)

Vă rog să activați subtitrarea în românește!
Partea a VII-a: Meșteșuguri și meserii
În acest videoclip, d-na Grămadă, soția realizatorului acestui muzeu, ne prezintă tradiții bucovinene de prelucrare a lemnului, a fierului, după care vizităm două spații expoziționale acoperite: ”Atelierul pentru meserii tradiționale” (împletituri din răchită, ceramică, mic mobilier) și ”Sala de țesut - tors - cusut” (unelte și mașini vechi pentru realizarea în casă a firelor și a țesăturilor). În final, într-o altă cameră vedem expuse o colecție de ceasuri și diverse piese care amintesc de munca feroviarilor.
Uimitoarea colecție etnografică situată în partea estică a orașului Câmpulung Moldovenesc împlinește anul acesta 40 de ani de când a fost inițiată de creatorul ei, domnul Ioan Grămadă. Cele 10.740 de exponate sunt grupate tematic în 14 săli și 13 spații de expunere acoperind cam tot ce înseamnă tradiția, istoria, meșteșugurile, spiritualitatea, arta tradițională, învățământul, cultura și viața de zi a bucovinenilor, dar nu numai a lor. Senzația este copleșitoare când exponatele prind viață în narațiunea ghizilor noștri, domnul Grămadă și soția dumnealui, ducându-ne de-a lungul istoriei din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre, purtându-ne prin Bucovina, dar și pe alte meleaguri îndepărtate. Văzând exponatele și ascultând spusele lor refacem o întreagă lume, în bună parte acum dispărută, cu conexiuni dintre cele mai neașteptate. O lecție de cultură autentică, originală, redând inteligența și dragostea de frumos a bucovinenilor și a celor doi colecționari care i-au valorificat moștenirea. Pentru a înțelege mai bine, vă invit să urmăriți cu atenție subtitrarea.
Cele 8 videoclipuri dedicate Muzeului etnografic Ioan Grămadă sunt următoarele:
Partea I: Sala portului popular -
Partea a II-a: Bucătăria tradițională bucovineană -
Partea a III-a: În amintirea părinților -
Partea a IV-a: Camera mare -
Partea a V-a: Câmpulungul de altădată -
Partea a VI-a: Bordeiul - Școala - Biserica -
Partea a VII-a: Meșteșuguri și meserii -
Partea a VIII-a: Îndeletniciri agricole -
x

Fanfara Ghelari 1 mai 2015 (vals)

Pentru mai multe videoclipuri abonati-va la acest canal

Urmareste-ne si pe




#TinutulPadurenilor #ȚinutulPadurenilor #Turism
x

Fanfara din 10 Prajini Ia-ti mireasa ziua buna @ Muzeul Taranului Roman

Iaca s-a nimerit să intru in curtea Muzeului Taranului Roman taman înainte să înceapă fanfara să cânte Ia-ti mireasă ziua bună. Neasteptată si savuroasă experientă.

Eu care mă duceam să iau un cadou de la magazin nu mă asteptam de loc la o asemenea prestație muzicală :).

M-am interesat și ce era cu dânșii acolo. Site-ul MȚr spune așa:
Muzeul Național al Țăranului Român și Fundația Alexandru Tzigara-Samurcaș vă invită marți, 13 octombrie 2015, de la ora 15, la Etnomuzicologii intersectate: Franța – România, discuții, lansare de carte, muzici de fanfară și tarafuri.

Evenimentul își propune să reamintească, sub o formă sintetică, dinamică și atractivă, contribuțiile etnomuzicologilor francezi la cunoașterea muzicilor orale din România, subliniind că aceste contribuții au fost adesea fructul unei colaborări cu România, și în primul rând cu Speranța Rădulescu, pentru o vreme responsabilul Compartimentului de etnomuzicologie al Muzeului Țăranului.
Ora 15, în curtea muzeului:
Animație muzicală cu fanfara din Zece Prăjini

Ora 16, în studioul Horia Bernea:
Prezentare interactivă a cercetărilor și lucrărilor publicate de etnomuzicologi, urmată de
Prezentarea câtorva secvențe filmate pe teren
Conversație liberă cu publicul
Ora 17.30, în studioul Horia Bernea:
Lansarea volumului Indienii cântăreți. Urechea etnologului de Bernard Lortat-Jacob, publicat la Paris în 1994 (ediția a doua în 2009) și tradus în română de Speranța Rădulescu.
x

Ghid video Bucovina - echipă TV - vizite mănăstirile pictate și obiectivele turistice

Bucovina - prezentare video realizată pe teren de către o echipă TV - descrierea obiectivelor turistice interesante, locuri de vizitat, toate mănăstirile pictate importante cu o scurtă prezentare a acestora, interviuri turiști
x

Oferte pentru sărbători în Bucovina - Crăciun 2022 și Revelion 2023

În căutarea ofertei perfecte pentru sărbătorile de iarnă. Gradul de ocupare a cazărilor din Bucovina se apropie deja de 80%. Tradiţii, mâncare şi peisaje de poveste. Pentru asta se întorc mereu turiştii în Bucovina. Pensiunile din zonă vând pachete turistice deja de câteva luni, aşa că locurile disponibile se găsesc tot mai greu.
Meniurile de sărbătoare au fost deja stabilite, platouri tradiționale, mese câmpenești, chiar cine festive. Indiferent de vreme, cei care aleg Bucovina pentru sărbătorile de iarnă au parte de numeroase activităţi.
„De ce Bucovina?”
„Peisajele turistice, spațiu de cazare ok, calitate, preț. Și tradițiile, obiceiurile de sărbători ne avantajează mult și ne plac.''
​„Costume populare tradiționale, mâncărurile tradiționale, obiceiurile, peisajul e frumos.''
Observator 7, cu Mihaela Călin și Mihai Jurca.

Defilare și fanfară militară România - Republica Moldova

Defilare și fanfară militară România - Republica Moldova, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la pomenirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, părintele neamului românesc

2 iulie 2018

Traditii romanesti de sarbatori1(brasov 2011)

Iarna 2011 la brasov

Toboşar Sighişoara 31 martie 2013

Festivalul fanfarelor Rodna 2012

Cor Betel Dumbraveni (Nunta Iosif si Anca)

x

Fanfara din Rodna

La festivalul fanfarelor 2013.

PORTUGHEZII INCEP CONSTRUCTIA FABRICII

Shares

x

Check Also

x

Menu