This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

10 Best place to visit in Brazii de Sus Romania

x

TRANSALPINA DE APUSENI - locuri uitate, case părăsite și multă tristețe.

#apuseni #nature #villagelife #apuseni #travel #vlog
Peisaje magice, cu munți, păduri de brad și ape repezi, locuințe și oameni parcă desprinși din cărțile cu povești, toate acestea le-am găsit pe drumul care leagă orașul Aiud de comuna Bucium, din județul Alba. Un drum de aproape 80 de kilometri, supranumit Transalpina de Apuseni, în care simți că te întorci în timp cu peste 100 de ani.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Facebook:
Instagram:
Tiktok:

Music from #Uppbeat (free for Creators!):

License code: FVAVZAUBZ9FBVJKP
x

Salbaticie in Apuseni - Traseu: IC Ponor - Poiana Onceasa - Piatra Talharului - Padis

#padis #drumetii #apuseni
Traseul începe de la cantonul silvic Runcul Ars la o distanţată de 4km de satul de vacanţă IC Ponor pe un drum forestier care coteşte spre dreapta înainte de cabanele părăsite. Trecem podeţul peste Someșul Cald urmând un drum ce urcă pe Valea Alunului Mic până ajungem la o răscruce de drumuri. De aici mergem mai departe pe drumul din dreapta, pe marcaj cruce albastră urmând drumul forestier care şerpuieşte în pădurea plin de vegetaţie. Pe alocuri apar poieniţe pline cu ghiocei, moment numai bun pentru un mic popas.

După 3 km ajungem la capătul drumului forestier într-o poieniţă de unde se dă startul unei urcări pieptiş în pădure pe o pantă umblată care urcă spre vârful alunul. În pădure găsim urme de cerb şi căprioare dar zona este locuită şi de mistreţi şi urşi. Panta se accentuează şi mai tare, urcând în serpentine printre brazii căzuţi.

Trecem pe lângă vârful Alunul şi începe o mică coborâre spre poiana Onceasa. Zona este împânzită de peşteri spectaculoase, probabil intr-un episod următor vom vizita şi voi prezenta şi aceste locuri. Ajungem şi la intrarea în poiana Onceasa unde ne întâmpină urmele iernii prelungite şi şiruri de râuleţe dar şi o pajişte de brânduşe mov foarte spectaculoase. Poiana Onceasa este un loc mirific, în care pajiștile întinse presărate cu pâlcuri de molizi și brazi îi dau aspectul unui parc.

După un mic popas ne îndreptăm spre un alt urcuş si căutăm marcajul banda galbenă care ne duce sus pe creastă, la Piatra Tălharului. Urcarea durează în jur de jumate de oră dar la partea finală dăm deja de pantă cu zăpadă şi trebuie să fim mai atenţi.

Ajunşi la Piatra Tălharului dăm de un alt anotimp. Aici suntem în plină iarna cu zăpadă abundentă dar din păcate apoasă și neplăcută.
Urcăm pe Piatra Tălharului pentru a ne bucura de panoramă splendidă şi pentru câteva fotografii de grup, după care ne grăbim să continuăm drumul care pare nesperat de umed.

În condiţii normale de meteo în luna mai, pe această creastă trebuia să găsim o câmpie de brânduşe colorate iar pe noi ne-a întâmpinat încă un strat gros de zăpadă care ne-a încetinit peste măsură... Am traversat creasta în deşertul de zăpadă şi am coborât spre Poiana Vărășoaia punctul final fiind Padiş.

Traseu: Padiș - Piatra Tâlharului
Traseu GPX:

Mă găsești pe Instagram și Facebook!
INSTAGRAM –
FACEBOOK –
YOUTUBE –
WEB -
Echipamentul meu de vlog:
Cea mai buna muzica:
x

Exploring Craiova's Charm: Boat Rides and Mici Delights at Nicolae Romanescu Park ????????

Welcome to another delightful episode of Kris Eats! In this instalment, join me as I venture into the scenic beauty of Nicolae Romanescu Park in Craiova, Romania. From serene boat rides on the tranquil waters to savouring my favourite Mici, this vlog captures the essence of a perfect day in the park.

???? Subscribe to Kris Munro on YouTube:

For more exciting food adventures and travel escapades, connect with me on other social platforms:

???? Website:
???? Twitter:
???? Instagram:

???? Background Music ????:

???? Catch Our Moment by Markvard
[Music provided by RFM:

Let the enchanting melodies accompany you through the picturesque scenes of Nicolae Romanescu Park. If you're a fan of peaceful boat rides and mouthwatering Mici, this episode is a treat for you. Share your thoughts in the comments, and stay tuned for more Kris Eats adventures! ????????????????
x

(4K) Poiana Brasov acoperita de zapada

Haiku pentru acest clip:
Zapada de sus
Brazii ii acopera
Totul e alb

Pentru ca au fost 3 zile libere legate si am vazut ca in Brasov si Poiana Brasov va ninge in weekendul cu ziua libera de 24 ianuarie (ziua unirii mici) am hotarat sa mergem in Brasov pentru a putea vedea, si a ne putea bucura de zapada in aceasta iarna (pentru ca in Bucuresti nu se anunta prea curand).
A fost destul de frig - erau -8 grade care se simteau ca -16 dar peisajele adevarate de iarna la munte cu zapada care acopera tot si ninsoarea care nu se mai oprea au meritat sa induram frigul.
O sa vina o seria de mai multe vloguri din aceasta mini excursie. Primul la Poiana Brasov, al doilea din Brasov si al treilea din Sinaia de la Peles.
In Poiana Brasov ne-am plimbat prin statiune, si am fost si la baza partiei de ski pentru a vedea filma telecabina, telegondola si skiorii cum cobor.
Totul in jur era acoperit de zapada.
Videoclipul este filmat la rezoluție 4K.

HaiKuNoi - travel vlog si Haiku!
Daca v-a placut acest clip nu uitati sa va abonati la canalul nostru HaiKuNoi si sa activati si clopotelul de notificari.

#PoianaBrasov #Zapada #Ninsoare
x

INSIDE World's LARGEST IKEA ! Mall Of Asia Philippines ????????

#philippines #manila #dodoexplorers

World's Largest Ikea is in the Philippines and we wanted to see how large it actually is! We walk through the huge showroom area and try to get a table at the largest Ikea restaurant, ordering the famous meatballs.

Join our exploration!

*TIMESTAMPS*
00:00 Welcome to largest IKEA in the world
01:00 Free IKEA meatballs
05:02 We found our lamp in IKEA
10:28 Ikea Showrooms are huge
14:14 Found a bear IKEA
16:25 The biggest IKEA restaurant in the world
17:13 Let's try IKEA food in the Philippines

SUBSCRIBE to help us reach our next milestone ❤️


SUPPORT❤️
If you like our Content you can Support us with a cup of coffee:


Join this channel to get access to perks and to our private chat:


FOLLOW US❤️
Instagram:

Facebook:

Twitter:

Tik-Tok:

Pinterest:


DODOEXPLORERS BLOG:


Use this code QUICK5947 for a 3% discount when your place your electronics order on the Quickmobile website:



Thank you Quickmobile for supporting us getting the gear we shot the video with!

CONTACT:
info@dodoexplorers.com

Casa care COSTA DOAR 11 MII DE EURO! Cine ma ajută cu CASELE IEFTINE

Mergem să vedem Casa care COSTA DOAR 11 MII DE EURO! Și tot în vlogul de astăzi vedeți cine ma ajută cu CASELE IEFTINE.

Imobiliare Exclusive:


Adela Todoran
Tel: 0728043112

#case
#caseieftine
#ungaria

Cat de ieftina este POLONIA in 2024 | Gdansk ????????

A doua zi in GDANSK ne-a prins la trecerea dintre ani.
Am fost foarte surprins sa vad cat de activ este acest oras superb, care aparent nu 'doarme' niciodata.
Haide sa exploram impreuna stradutele si locatiile pline de viata din GDANSK, in prima zi a anului 2024.
Mancare buna, oameni faini, atmosfera foarte cozy, te-ar tenta sa vii aici?

???? Instagram:
???? TikTok:

Mersi pentru vizionare! ????

#plimbaursul #travelvlog #vlogromania #vloggerroman #obiective #excursie #citybreak #explorare #peisaj #relaxare #drumetie #moldovean #pontcalatorii #calatoresteieftin #ieftin #urs #ursul #calatorie

Munții Retezat: 3 zile de trasee de la Cabana Pietrele în inima Retezatului

Am făcut și de data aceasta mare traseu. Pentru că nu a trecut nici măcar o săptămână de la cele două zile de Parâng de la Urdele la Rusu cu ocol pe la Gâlcescu, nu mai zic de Tăul Țapului prin Stâna de râu pe care l-am făcut marțea asta... am zis ce îmi mai lipsește mie din Retezat? Păi asta cu Pietrele, Gențiana și traseele aferente. Pentru că Gențiana este în reparații capitale, am decis să campez la Pietrele. În prima zi, după ce am schimbat 3 ocazii de la Ohaba de Sub Piatră până la Cascada Lolaia, am ajuns, am campat și am făcut un traseu de încălzire, până la gențiana și la Lacul Pietrele. Excelent. Pădure de basm, jnepeni și ienuperi de două ori cât tine, pietrele specifice Retezatului, apoi lacuri și Vârfurile principale. A doua zi am dedicat-o urcării pe Vf. Retezat, al treilea din Retezat. Că mă și miram, zic Munții Retezat au și ei un vârf cu numele lor, ce tare :)) . Am pornit prin Valea Stânișoarei, lacul Stânișoara, Șaua Retezat și în sfârșit Vârful. Întoarcerea pe superba culme Lolaia. Un traseu de vis. O oră am cules și mâncat afine. A treia zi și ultima vroiam să o dedic traseului până la Lacul Galeș și să mă întroc prin Valea Rea pe tăurile din Valea Rea, La Scorțar și înapoi. Dar ceva îmi făcea cu ochiul. Vârful Mare. Acolo izolat, mai puțin vizitat. Până la Galeș am vizitat și Tăul dintre brazi. De la Galeș zicea 1-1.5 h pana pe vârf. Mersesem perfect până acolo, cu mult mai rapid decât timpul estimat de indicator de la cabana Pietrele. Pe drum m-am mai întâlnit cu doi turiști care erau hotărâți pe Vf. Mare. urcaseră pe jos din Cârnic și vroiau să se întoarcă in aceiași zi. Ce poate fi mai greu zic? Bă... TOTUL. urcarea aia până în Șaua Vf Mare e infernală, pe grohotoiș ca un fel de criblură. Dar am văzut 3 marmote și câteva capre negre. O dată ajuns în șa, urma un traseu deosebit de îngust și periculos,total nemarcat până la vârf. Eu îmi imaginam să cobor prin Șaua pelegii la Valea rea. Dar nu îmi mai trebuia nimic. Atât oboseala cât și genul de traseu care pe mine nu mă avantajează, probabil am oarecare rău de înălțime, nu știu... când văd poteca cât jumătate de lățime de bocanc, totul neregulat, hău lângă... parcă nu mă mai bucur așa mult de peisaj. Dar am trecut cu bine, am coborât cu chiu cu vai iar la Galeș... eram epuizat total, abaterea asta la vf Mare mă făcea să îmi simt picioarele si articulațiile varză efectiv, ca si cum as avea cuie batute prin toate partile. Dar am tras de mine și am zis să fac și Valea Rea... și cu chiu cu vai am facut. Și a fost frumos și unic. Decât să mă întorc de la Galeș pe același drum, tot obosit tot rupt tot 3 ore fac, mai bine trag de mine și fac cu una in plus dar vad ceva nou, si fac si acest circuit. 12 ore pe munte. așa a fost pentru mine data de 15 august 2021. Pietrele, Taul dintre brazi, Lacul Galeș, Vf Mare, Lacul Galeș, Valea Rea, Cabana pietrele. Până la ultima picătură. de la 08 40 la fix fix 20.42. Baftă!

CUPRINS:

ZIUA 1 ( Ohaba de sub piatră - Sălașu de sus - Cârnic - Cascada Lolaia - Cabana Pietrele - camping - Gențiana - Lacul Pietrele)

00:00 - Cu autostopul de la Ohaba de sub piatră spre Cârnic
04:36 - Cascada Lolaia
07:16 - Urcare la Cabana Pietrele
13:34 - Camping Refugiul Salvamont Pietrele
16:02 - Plec la plimbare
22:08 - Cabana Gențiana în renovare
23:32 - Spre lacul Pietrele pe bandă albastră prin jnepeni cât mine
29:57 - Voi în ce limbă salutați pe munte? ( PAMFLET)
31:17 - Lacul Pietrele

ZIUA 2 ( Cabana Pietrele - Lacul Stânișoara - Vf. Retezat- Culmea Lolaia - Lolaia Nord- Pietrele)

33:33 - Cafea la primus
34:23 - Plec pe Valea Stânișoarei către Vf. Retezat
38:55 - Lacul Stânișoara
42:04 - Marmota a scos capul din adăpost
42:25 - Șaua Vf. Retezat
44:05 - Am ajuns pe Vf Retezat ( 2482)
44:55 - Mă întorc pe Culmea Lolaia
45:29 - Se vede lacul Ștevia
46:16 - Peisaje superbe la întoarcere, pe creastă, vreme bună
50:24 - Vf. Lolaia Nord
51:16 - Spre Șaua Ciurila
52:10 - Am cules și mâncat afine
54:55 - Bifurcație cu traseu spre Râușor, mă întorc la Cascadele Stânișoarei
56:08 - CONCLUZII Ziua 2

ZIUA 3 ( Cabana Pietrele - Tăul dintre brazi - Lacul Galeș - Vf. Mare - Lacul Galeș - Valea Rea - Pietrele)

59:10 - Mic dejun orez cu ton ( rețeta lui Ioan Stoienică) :)
01:00:18 - Încep traseul
01:03:30 - Tăul dintre Brazi
01:05:19 - Înapoi la traseul spre Galeș
01:09:36 - Lacul Galeș
01:11:14 - Urcare abruptă spre Vârful Mare
01:12:57 - Ne așteaptă caprele negre!
01:13:59 - Încep să obosesc!
01:14:34 - Adăpostul de marmote!
01:15:03 - Șaua Vârful mare
01:15:37 - Urcare spre Vârful Mare
01:16:18 - Lecția de geografie de pe Vârful Mare!
01:19:42 - Mă întorc la Galeș
01:23:36 - Spre Valea Rea
01:28:15 - Șaua Zănoagele Galeșului
01:29:05 - Valea Rea
01:34:49 - CONCLUZII FINALE.
01:39:11 - GALERIE FOTO

O zi de iarna

O zi de iarna in Campulung Muscel

Parcul Național COZIA | Stânișoara | Muchia Vlădeasa | Cabana Cozia | Muchia Turneanu | Episodul 10

Salut! Dacă îți plac filmulețele pe care le vezi aici și vrei să mă susții, te rog să te abonezi, să vizionezi și să distribui și prietenilor tăi:



Patreon:

Ma puteti gasi si pe:





Am pornit in aceasta drumetie la mijlocul lunii Decembrie, urmand traseul marcat cu banda albastra ce urca de la manastirea Stanisoara la cabana Cozia, pe muchia Vladesei.
Jos, toamna tarzie iar sus, iarna in toata firea cu rafale de vant si mult alb de jur imprejur.
Urcusul pana la cabana nu este greu dar necesita o buna conditie fizica.
Poteca este presarata cu cateva puncte de belvedere unde iti poti odihni corpul si mintea.
Prima zi s-a incheiat cu un apus de vis dar imediat si-au facut aparatie norilor care au ramas pana in cea de-a treia zi.
Am ales sa raman doua nopti la cabana, unde am avut parte de foc in soba, ceai cald de muguri de brad, omleta cu branza si compania jucausa a celor 3 caini prietenosi.
In a doua zi m-am plimbat putin prin zona, fiind cod galben de viscol nu am putut ramane prea mult in zonele expuse ci am ales padurea de brad ca adapost si recreere.
A treia zi am ales sa cobor pe muchia Turneanu, traseu marcat cu banda rosie, pe traseul de iarna, pe deasupra stancilor. Vantul batea cu atata putere incat la iesirea din padure vizibilitatea era de maxim 3-4 m. Am inaintat mai mult decat ar fi trebuit spre N reusind sa ma abat de la poteca ce cobora pe muchie. Ajuns intre brazi, unde vantul nu a mai putut razbi, am deshis aplicatia de pe telefon si am coborat in diagonala spre cararea pe care am gasit-o dupa cateva sute de m.
De aici, drumul prin padure, printre brazii albi si zapada proaspat asezata a fost pur si simplu magic.
Coborarea prin acest peisaj a fost pe placul sufletului si uimit de minunatiile Naturii m-am trezit la marginea ultimei paduri de foioase, in dreptul fostei stani.
De aici coborarea a fost mai abrupta si am pierdut foarte repede din altitudine, ajungand la izvorul de unde am alimentat cu apa proaspata, intr-un timp destul de scurt.
Am coborat pana la intersectia cu poteca ce vine dinspre manastirea Turnu continuand in stanga, pe traseul comun ce urca la manastirea Stanisoara.
Punct de belvedere de unde mai vad bucata de stanca mareata imbracata in alb.
Sunetul raului ce strabate padurea batrana de fag ma insoteste pana aproape de manastire, cand aleg un ultim urcus pe langa constructiile oamenilor ce locuiesc la manastire si ajung la locul de parcare.

Prezent! Ma bucur de tot ce e si merg inainte.

Carari cu bucurie in suflet!

00:00 Intro
01:08 Poteca prin padure
05:40 Punct de belvedere
06:30 Poteca pe zapada
07:40 Apusul
09:50 Cabana Coziasi atmosfera din camera
11:50 A doua zi
15:30 A treia zi
15:51 Coborare pe muchia Turneanu
18:15 Punct de belvedere
19:00 Poteca magica
25:50 Refugiul Turneanu
22:10 Poteca prin padurea de foioase
23:40 Izvorul din padure
25:35 Final

Muzica:

Music from Tunetank.com
Finval - Warm Air (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
VictorWayne - High Flight (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
EwaySound - Lilac (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
VictorWayne - Ancient Sky (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
Rage Sound - Winter Wonderland (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
Timur Haisyn - Outside the World (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
Finval - Moment (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
StockAlchemy - Colors Of Emotions (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
TwoTriangles - Memories (Copyright Free Music)
Download free:
Music from Tunetank.com
MusicArea - Reboot (Copyright Free Music)
Download free:
x

M-am adăpostit de vânt la mănăstire în Munții Ciuc [Ep.15 pe Via Carpatica]

[English/Romanian subtitles]
Ziua 20/ Episodul 15 pe Via Carpatica
Munții Ciucului, grupa centrală a Carpaților Orientali (Carpații Moldo-Transilvani):
Refugiul Noșcolat - Pasul Ghimeș (bandă roșie cu o mică deviere pe la Muntele Păgânilor și Mănăstirea Făgețel)

Culorile toamnei sunt din ce în ce mai pronunțate!

Am avut parte de o zi în care am întâlnit multe cruci, semn care a anunțat șederea mea la mănăstire peste noapte. Ironic, am trecut înainte pe la Muntele Păgânilor, care și el purta o cruce

Vizionare plăcută, comment, share, like & subscribe!

Episodul anterior:
Episodul următor:

Dacă vreți să aflați mai multe despre mine sau să-mi susțineți proeictul de a descoperi lumea prin ochii localnicilor, cu autostopul și cu 5$ pe zi, puteți accesa următoarele linkuri:

Patreon:
Revolut:
PayPal:
Instagram:
Facebook:

Vă mulțumesc

EN:

Previous episode:
Next episode:

Please share, comment and subscribe

If you want to support my travels, to know more about me and my experiences around the world, checkout these Links:

Patreon:
Revolut:
PayPal:
Instagram:
Facebook:

Prin podgoria din muntii Zarandului / Through the vineyard in the mountains of Zarand

Un traseu turistic care se poate face tot timpul anului, putand fi parcurs in 4-5 ore, pe o distanta de aprox. 12 km.
Cateva repere:
- Din statia CFR Paulis urmand vechiul traseu turistic - marcaj triunghi albastru, o luam la dreapta pe soseaua care duce spre orasul Deva, dar o vom parasi cotind la stanga pe prima vale. Continuare traseului se face dupa aprox. 200 m de la sosea, intr-o usoara curba catre dreapta, deoarece traseul continua la stanga si astfel o sa ajungem intr-un punct de “Belvedere”.
- Traseul continua urcand usor, trecand printr-o podgorie parasita pana la o cladire parasita din beton, de unde o luam la stanga si ajungem in locul numit “LA TREI PINI”. Mergem mai departe ocolim prin stanga varful Dealu Bradului de 364 m, pana ajungem sa ne intersectam cu un drum ce apare din stanga – noul traseu turistic, dar o sa continuam traseul spre dreapta si in sus.
- Continua traseul la stanga printr-o noua podgorie si apoi intram in padure la o intersectie de drumuri, mergand tot inainte. La o bifurcatie facem la stanga si continuam traseul prin padure iar dupa ce trecem de varful Dealu Hotarului de 369m, la o intersectie de drumuri vom fi tentati sa o luam catre stanga, dar continuam traseul prin partea dreapta. Aproape de finalul traseului prin padure o sa ajungem la locul unui popas amenajat cu o masa si doua bancute. Daca nu suntem prea obositi si avem timp la dispozitie, putem sa mergem catre varful Capra de 468m, luand-o pe poteca din stanga.
- Continuam acest traseu luand-o la stanga si urmeaza in scurt timp ca la orice final de traseu, coborarea spre “civilizatie”. Pe aceasta coborare catre localitatea Ghioroc, ne putem opri la o cruce din lemn, ce vegheaza peste Campia Aradului.
- Venind dinspre dreapta, o sa facem jonctiunea cu traseul Crestei principale a Muntilor Zarand care vine dinspre manastirea/schitul Feredeu de sus - marcaj banda rosie si traseul care vine de pe valea Cladovei si duce catre localitatea Ghioroc - marcaj banda albastra. Va trebui sa fiti atenti la directia pe care o veti alege ca sa ajungeti in localitate Ghioroc, deoarece sa intalniti un releu de transmisiuni si o bifurcatie de drumuri, de aceea o sa optati a merge pe drumul din stanga si astfel ajungand in centrul localitati Ghioroc.
Va doresc CARARI INSORITE, de la Cismas Ovidiu Daniel -

A touristic route that can be done all year round and can be traveled in 4-5 hours, at a distance of approx. 12 km.
Some landmarks:
- From CFR Paulis train-station following the old tourist route - blue triangle mark, we take the right onto the road leading to Deva city, but we leave it by going to the left on the first valley. Continue the route after approx. 200 m from the road, in a slight curve to the right, because the trail continues to the left and thus we will reach a point of Belvedere.
- The trail continues to up smoothly, passing through a vineyard left to a concrete abandoned building, from where we take it to the left and get to the place called TREI PINI - THREE PINS. We go further to the left of Dealu Bradului peak of 364 m, until we reach the intersection with a road that appears to the left - the new tourist route, but we will continue the route to the right and up .
- Continue the left path through a new vineyard and then into the forest at a crossroads, going all the way. At a bifurcation we turn left and continue the path through the forest and after passing the Dealu Hotarului peak of 369m, at a road intersection we will be tempted to take it to the left, but continue the route to the right side. Near the end of the forest trail we will reach the place of a place with a table and two benches. If we are not too tired and have time, we can go to the Capra peak of 468m, taking it on the left path.
- We continue this route by taking it to the left and following shortly as at any end of the trail, descending to civilization. On this descent to GHIOROC locality, we can stop at a wooden cross that watches over Campia Aradului.
- Coming from the right, we will make the junction with the Zarand Mountain cresting cross which comes from the Feredeu de sus monastery and the route coming from the Cladova valley and leads to Ghioroc locality. You will have to pay attention to the direction you will choose to reach Ghioroc locality, because you will encounter a relay and a bifurcation of roads, so you will choose to go on the left road and thus get to the center of Ghioroc locality.
I wish you SUNNY TRAILS, from Cismas Ovidiu Daniel -

Yamaha Yzf 125 VS Honda Cbr 125 Vs Ktm Duke Vs Aprilia Tuono Pentru Fata sau Baiat. The best review

Un clip lung si deloc editat ! Sper sa va plictiseasca : ) Glumesc
????▶INSTAGRAM :
Materiale exclusive
????Nu uita sa TE ABONEZI + APASA CLOPOTELUL !
⛔Pentru contact/colaborari florian14vl@yahoo.com


▶️

❗️❗️❗️Intrebari frecvente :

▶Ce motor recomanzi la 16 ani : ktm duke sau ktm rc 125
▶Motocicleta nu recomand sa fie spalata cu spuma activa si nici macar la spalatorie.
▶Poti limita cbr 600 pt A2 ? NU. Daca nu depaseste 70 kw poti limita.

Transursoaia 2018

Gilau - Belis - Poiana Horea - Albac


Music credits : Devarrow

ROMA(ziua 1) ???? Mult vin, mult iute -JURNAL DE CĂLĂTORIE Italia

JURNAL DE CALATORIE ROMA
Ziua 1: Drumul, Plaja si Vinul ????
Vin si ardei iute.
Vin si columnele ! Mai apoi. Aboneaza-te!
E AL 2-LEA NOSTRU VLOG !!! - inca nu dati tare in noi ????
x

Refacere DJ 112 - Limită judeţ-Dobolii de Jos-Ilieni-Intrare Sf. Gheorghe (6 Nov 2016)

Refacere drum DJ 112 (Hărman-Sf. Gheorghe) între km: 10+100 (ieşire Podu Olt) - km 18+ 500 (Intrare Sf. Gheorghe)

Pozele sunt făcute în data de 6 Nov 2016

LIVE! CUM A DE VENIT BĂTANIA CEL MAI IEFTIN LOC

Astăzi răspundem la eterna întrebare, cum este Bătania așa de ieftină.

Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:


Vă multumesc pentru susținere:
Vasile Blidar
Cont LEI
IBAN: RO94BREL0005529882790100
BIC: REVOLUT21

Cont: EURO
IBAN: LT353250078863922437
BIC: REVOLUT 21

Cont: Dolari( USD)
IBAN: LT3532500788639224

Peisaj superb de iarna in parcul Tineretului din Bucuresti.

Zapada si chiciura pe pomi, in parc, aproape de intrarea in parcul Tineretului, la Brancoveanu.

Bătălia de la Borta Dracului (3-16 iunie 1944) - 6 - Luptele din Culmea Pleșului (zona Târgu Neamț)

Activați subtitrarea în românește ! - Turn ON English subtitle !
Ne apropiem pas cu pas de partea finală a ofensivei sovietice de la Borta Dracului (3-16 iunie 1944) și în acest episod descriem luptele din zona cea mai înaltă și anume Culmea Pleșului. Trecând peste această culme, Armata Roșie ar fi coborât în satul Nemțișor, pe valea Râului Nemțișor, în spatele aliniamentului de cazemate românești situate la est de Târgu Neamț și care bloca accesul pe valea Râul Neamț (Ozana), sovieticii având astfel câmp tactic deschis spre Transilvania (spre Berlin ...). Luptele cele mai grele s-au concentrat în zona Dealului Căprăriei situat pe Culmea Pleșului, dar care se prelungește la sud de Pârâul Culeșei, axa principală de atac a armatei sovietice și pe care am prezentat-o în episoadele anterioare. Istoria luptelor din Culmea Pleșului este cumva mai simplă și nu poartă pecetea tragediei din Borta Dracului. În dimineața zilei de 3 iunie sovieticii pornesc ofensiva pe un front larg (5 - 6 - 7 km), dar care se îngustează treptat pe măsura avasării. Sunt spulberate primele aliniamente românești și spre seară trupele în urcare se opresc în fața Crestei Pleșului, pe aliniamentul căreia se concentra defensiva română. În timpul nopții continuă schimburile de foc cu arme ușoare, dar mai ales tirurile de artilerie trase din toate părțile. În zorii zilei de 4 iunie 1944, pe drumul Bombeac (sau al Armatei, cu care ne-am întâlnit și în zona Islazului Slatinei unde era punctul de plecare) urcă un grup de tanchete sovietice care ajung în spatele dispozitivului de apărare românesc de pe Dealul Căprăriei, luându-i prin surprindere, românii neauzind motoarele din cauza bubuiturilor. S-au dat lupte grele în pădure. Românii se retrag coborând spre satul Nemțișor, cu sovieticii după ei și care ajung cu câteva subunități la râu. În acest moment frontul românesc era spart în zona crestei pe o lățime de circa 1,5 km, iar în valea Nemțișor undeva la vreo 500 m. Totuși satul Nemțișor și versantul de deasupra satului erau expuse focului românesc, vin întăriri, iar românii contraatacă împingându-i pe sovietici spre vârful dealului și apoi chiar peste culme spre Borta Dracului, astfel că până seara armata română recuperează linia de apărare din Culmea Pleșului. În zilele de 5 și 6 iunie 1944 românii își consolidează pozițiile în creasta Culmii Pleșului printre altele tăind pădurea la înălțimea de 2 m, așezând vârfurile copacilor spre vale și cu sârmă ghimpată, constituind un baraj antiinfanterie foarte eficient deoarece era clar că sovieticii își adună forțele pentru o nouă ofensivă. Urmează fatidica zi de 7 iunie cu ofensive ale ambelor armate și cu groaznicul bombardament cu proiectile incendiare din Groapa Dracului care schimbă cursul ofensivei sovietice, deși ei erau în evidentă superioritate umană și tehnică. Ofensiva sovietică eșuează, armata română recuperează toate pozițiile avute înainte de ofensivă, iar frontul rămâne stabil până la 23 August 1944. În videoclip pot fi văzute mai multe urme emoționante ale luptelor.

Lista videoclipurilor:
1. Situația tactică:
2. Începutul ofensivei:
3. Luptele din poienile Lingurarilor și Slatinei:
4. Mănăstirea Sfânta Cruce:
5. În Borta Dracului:
6. Luptele din Culmea Pleșului:
7. Luptele de la Nemțișor:

Shares

x

Check Also

x

Menu