This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

Παραλία Ναγός Χίος - Nagos beach Chios

x

Παραλία Ναγός Χίος - Nagos beach Chios

© Konstantinos Mil. Anagnostou -

Η παραλία Ναγός βρίσκεται στη βορειοανατολική Χίο σε απόσταση 28,6 χλμ από την πόλη και 5 χλμ από τα Καρδάμυλα. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες παραλίες της Χίου με καθαρά κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση στην γύρω περιοχή που οφείλεται στα άφθονα κρυστάλλινα νερά των πηγών που καταλήγουν στη θάλασσα. Τα πλατάνια, τα ψηλά δέντρα και τα μικρά ρυάκια που ξεχειλίζουν προσφέρουν απλόχερη δροσιά στους επισκέπτες ακόμα και τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Η παραλία αποτελείται από μικρά βότσαλα ενώ στο εσωτερικό έχει χοντρή άμμο. Αξίζει να επισκεφτείτε και το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, ακριβώς πάνω από την παραλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα της παραλίας από ψηλά καθώς και την εξαιρετική ομορφιά του τοπίου.

Song: Daloka - Summer Vibes (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:
x

Παραλία Γιόσωνας Χίος - Giosonas beach Chios

© Konstantinos Mil. Anagnostou -
Η παραλία του Γιόσωνα βρίσκεται στη βορειοανατολική Χίο σε απόσταση 33 χλμ από την πόλη και 6 χλμ από το χωριό Καρδάμυλα.
Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία με βότσαλα και καθαρά κρυστάλλινα νερά. Το φυσικό τοπία είναι μοναδικό με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Το όνομα της παραλίας (Γιόσωνας) προέρχεται από τον ήρωα της Αργοναυτικής εκστρατείας Ιάσονα. Ο μύθος θέλει τον θρυλικό ήρωα να πέρασε από την παραλία στο ταξίδι του προς το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Song: Markvard - One with the ocean (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:
x

Παραλία Βίρι Χίος - Viri beach Chios

© Konstantinos Mil. Anagnostou -

Η παραλία Βίρι βρίσκεται στη νοτιοανατολική Χίο σε απόσταση 24 χλμ από την πόλη, δίπλα στην κοσμοπολίτικη παραλία της Κώμης. Πρόκειται για μία παραλία με μεγάλα βότσαλα και καθαρά κρυστάλλινα νερά. 

Song: MBB, Jonas Schmidt - Moving On (feat. Tara Louise) (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:
x

Παραλία Γλάρων - Glaroi beach

Konstantinos Mil. Anagnostou -

Η παραλία των Γλάρων βρίσκεται 7χλμ Βορειοανατολικά από την πόλη της Χίου μετά τον Βροντάδο. Πρόκειται για μία από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού με καταπράσινα κρύα νερά, λόγω της πηγής που αναβλύζει στη θάλασσα γλυκό νερό. Ο συνδυασμός αυτός με το λευκό φόντο του βουνού γύρω της κάνει το τοπίο μαγικό. Ο κόλπος δημιουργήθηκε από τη θάλασσα στο πέρασμα των χρόνων μετά την παύση των εργασιών του νταμαριού που λειτουργούσε στην περιοχή. Άμμος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου, που η άγρια και ασυνήθιστη ομορφιά του, μαγεύει και προσελκύει το ενδιαφέρον όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των ξένων επισκεπτών. Η παραλία πήρε το όνομα της από τον μεγάλο αριθμό γλάρων που βρίσκουν καταφύγιο στον κόλπο αυτό.
x

Παραλία Μερικούντα - Merikounta beach

©Konstantinos Mil. Anagnostou -
Η παραλία Μερικούντα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Χίου σε απόσταση 4 χλιμ από τα Μεστά. Πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη «Μυρικήν» που σημαίνει Μύρικα (βάτος) που τον βρίσκουμε κοντά στην ακτή. Είναι μια όμορφη ερημική παραλία με χοντρή άμμο και μικρά βότσαλα.

Merikounta beach is situated at southwest part of Chios, 4 km away from Mesta. It took its name from the ancient Greek word Myrikin. It is a solitary beach with thick sand and very small pebbles.

Παραλία Αγία Δύναμη - Agia Dynami beach

©Konstantinos Mil. Anagnostou -
Η παραλία της Αγίας Δύναμης βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χίου, 6 χλμ από το χωριό Ολύμποι. Γνωστή ως η πιο όμορφη κρυφή παραλία της Χίου, η Αγία Δύναμη εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της με το μαγευτικό τοπίο της. Τα ψηλά πράσινα δέντρα, τα απότομα βράχια, η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά, άλλωστε, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης και γαλήνης. Η παραλία έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται πάνω από αυτήν - ο χώρος του οποίου προσφέρεται για ένα πικ νικ με καλοκαιρινό φόντο.

Κολυμβητικός διάπλους Αγίου Στεφάνου - Chios Open Water Swimming

© Konstantinos Mil. Anagnostou -
Εκατόν σαράντα πέντε κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στον κολυμβητικό διάπλου από την Αγία Ειρήνη προς τον Άγιο Στέφανο στην Ελάτα της Χίου. Οι κολυμβητές-τριες διήνυσαν την απόσταση του 1 ναυτικού μιλίου κολυμπώντας από την παραλία της Αγίας Ειρήνης έως το νησί του Αγίου Στεφάνου παραμονή της εορτής του την Τετάρτη 1-8-2018.

Song: Disclosure - Latch (Ehrling Remix) (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:

Χίος,Καρδάμυλα-Ναγός με καγιάκ.

Διαδρομή με θαλάσσιο καγιάκ στα Καρδάμυλα και στις γειτονικές παραλίες και στο νησάκι έξω από τα Καρδάμυλα.
Περισσότερα στο chios-kayak.blogspot.com.

Χίος-Καρδάμυλα-Ναγός (summer 2015)

Xt660x

Καρδάμυλα Χίος

Καρδάμυλα Χίος
x

Γιοσσωνας Χίος

Παραλία Γιοσσωνα στην βόρεια Χίο

Καρδάμυλα όταν κοιτάς από ψηλά - GREEK KARDAMYLA dronevideo

Η ονομασία των Καρδαμύλων προέρχεται από την ονομασία της αρχαίας πόλης Καρδαμύλης που βρισκόταν χτισμένη στο ίδιο σχεδόν σημείο, και αυτή από τη λέξη καρδαμύλη = είδος άρτου ή ζυμαρικού από κριθάρι (βλ. και Αθήναιο, Γ 114). Η Καρδαμύλη αναφέρεται από τον Θουκυδίδη (VIII 24) σε σχέση με την απόβαση των Αθηναίων στη Χίο το 411 π.Χ., και από τον Στέφανο Βυζάντιο μαζί με την Καρδαμύλη της Μεσσηνίας: «έοικε δ' ετέρα είναι πλησίον Χίου». Η φράση «πλησίον Χίου», δηλαδή κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, δεν ξενίζει, γιατί το ίδιο γράφει και για τη Βολισσό, που απέχει ακόμα περισσότερο από την πόλη της Χίου.

Από προφορική παράδοση που παραθέτει ο Ζολώτας φαίνεται ότι, αφού οι αρχαίες πόλεις είχαν πια εγκαταλειφθεί, κατά τον Μεσαίωνα, όπως συνέβη και σε άλλα χωριά της Χίου (π.χ. Ελάτα, Μεστά), υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί οικισμοί στην περιοχή, που συνενώθηκαν υπό την απειλή των πειρατών: στην αρχή ήταν 24, μετά 20, μετά 16 ώσπου μετά από μία μεγάλη πειρατική επιδρομή «τα χωριά όλα ερήμαξαν και ήρταν όλοι και εμαζεύτησαν μέσα στο κάστρον, κατόπιν επιάσαν κι εχτίζαν απ' όξω έως το 1775, πατείς με πατώ σε εχτίζαν έως τα 1800. Απ' εκεί απεμείναν πειά 4 (δημο)γέροντες κι ένα χωριό μ' ένα όνομα.»

Πραγματικά, οι γεροντότεροι κάτοικοι στις αρχές του 20ού αιώνα θυμούνταν ότι το χωριό είχε 16 χωριστές γειτονιές ή ενορίες, που αντιστοιχούσαν στα «χωρίδια» (μικρούς οικισμούς) ή γένη που το συνοίκισαν και μετά απέμειναν τα εξής οκτώ: των Φαραγγιάδων, των Χαρκιάδων, των Μακρηνάδων, των Βαγιάνων, των Μέληδων, των Ασπιωτών, των Μόσχων και των Λυγνών. Αυτά μέχρι την Καταστροφή της Χίου το 1822, καθώς μετά αναφέρονται 4 γειτονιές: τα Γλύφτικα, τα Κυμινάδικα, τα Νικολούδικα και τα Πονηρούδικα, οι οποίες εξέλεγαν και τους 4 «γέροντες» που αναφέρει η παραπάνω αφήγηση.

Για τη γύρω περιοχή, την «Καρδαμυλία χώρα», υπάρχουν επίσης αρκετές αναφορές στην παλαιά τοπογραφία. Στο χρυσόβουλλο Νέας Μονής του Μιχαήλ Παλαιολόγου αναφέρεται το μετόχιο «Καρδαμύλιον», του οποίου σώζονται ερείπια στην τοποθεσία Νεραύλακα, «το παρά την Πηγήν και νυν λεγόμενον Μετόχι».

Music Κώστας χατζης
τραγουδι απ το αεροπλάνο#birdandre
#djimavicpo
#dronevideo

Nagos Beachfront.mpg

Views of the beachfront of Nagos , a tiny village at Northeastern Chios with villas from many Greek shipping magnates

PixelFlow Chios

Chios Island

Ομορφιές στα Καρδάμυλα

x

BEAUTIFUL GREECE XIOS.MPG

Μαστιχοχώρι στη Χίο θετική ενέργεια, ένας άλλος ήρεμος κόσμος. Nice island in Greece! Chios ! Pictures of and old traditional calm life and natural enviroment with beautiful sea.

Λαγκάδα Χίος

Λαγκάδα Χίος

A Trip to Chios Island (Sakız Adası'na bir Gezi)

I went to Chios Island twice, both by ferries from Cesme Harbor in Turkey. I enjoyed both of my visits a lot. I hope to visit this nice island 3rd time someday in the future.
Music in this video is from

Sakız Adası'na iki defa gittim. Her ikisinde de Cesme'den feribot ile. Orada Hotel Kyma'da kaldik. Cok keyifli ve rahatti. Ada da cok güzel. Oraya ücüncü defa gitmek istiyorum dogrusu.

Bu videodaki müzik:

Menu