This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more

Αφιέρωμα στη Χίο

x

Happy Traveller στη XIO | Chios | Full

Γεια, Ευτύχης εδώ!! Ανεβάζω Vlogs, Συνταγές, Ταξίδια, Τραγούδια και άλλα πολλά!! Γράψου και φύγαμε!!
ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ / SUBSCRIBE

HAPPY TRAVELLER στον ΣΚΑΙ
Κάθε ΣΚ νέο επεισόδιο!

Happy Traveller Facebook


Happy Traveller Website


ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑ εδώ:

ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ HAPPY COOK


LIKE ~ COMMENT ~ SHARE ~ SUBSCRIBE ~ VISIT
~

Πού μπορείτε να με δείτε από κοντά


Ρούχα: Edward

Ευτύχης Μπλέτσας
Music Page


HAPPY COOK FACEBOOK

Άλλα κανάλια με βίντεο του Ευτύχη:
Γατες και Σκυλια
Προχειρα ή παλια τραγουδια
Μαγειρική στα Αγγλικά
vlogs και αγγλικα video
Πειραματα Κουζίνας

Σημειώσεις-όροι χρήσης:

Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή.

Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Επιτρέπουμε ελεύθερη δημοσίευση σε κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται στο βίντεο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και o Ευτύχης Μπλέτσας δε φέρει ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη.

Copyright FT BLETSAS 2008-2016
x

Chios in 4 days - Η Χίος σε 4 μέρες

Chios or the Mastic Islandis the fifth largest of the Greek islands, situated in the northern Aegean Sea. Chios is known for the Masticha, the natural gum obtained from a mastic tree that can only grow on Greece's Chios island. Except the beautiful landscapes and beaches, you can visit unique medieval villages with the most famous Mesta and see the beautiful architecture of Pyrgi and many more.
Η Χίος ή το ¨Νησί της Μαστίχας¨ αποτελεί νησί του Βορείου Αιγίου και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Είναι γνωστό για την φυσική μαστίχα που το δέντρο της μπορεί να μεγαλώσει μόνο στη Χίο. Εκτός από τα πανέμορφα τοπία και τις παραλίες, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα μεσαιωνικά χωριά με γνωστότερο τα Μεστά καθώς και το Πυργί με τη μοναδική του αρχιτεκτονική και πολλά ακόμα.
#chios #mastic #goproheroblack8 #island #vacation
x

Κλεφτολίμανο Χίος - Kleftolimano Chios

© Konstantinos Mil. Anagnostou -
Από το φόβο των πειρατικών επιδρομών ο Εμπορειός όπως και οι άλλοι παραθαλάσσιοι οικισμοί της Χίου εγκαταλείφτηκαν και οι κάτοικοι κλείστηκαν σε χωριά κάστρα, τα Μεσαιωνικά καστροχώρια της Νότιας Χίου. Οι βίγλες (παρατηρητήρια), σε ψηλά σημεία κατά μήκος των ακτών που συνδέονταν οπτικά μεταξύ τους εντάχτηκαν στην οχυρωματική άμυνα του νησιού, που οργανώθηκε για την αντιμετώπισή τους. Ο βιγλάτορας, αν εμφανιζόταν πειρατές στη θάλασσα, με φρυκτωρία (σήμα με άναμμα φωτιάς) μετέδιδε το μήνυμα και λαμβάνονταν τα κατάλληλα μέτρα. Με την ιστορία αυτών των χρόνων συνδέεται και το Κλεφτολίμανο, ένας μικρός κρυμμένος ορμίσκος, αριστερά της εξόδου από τον κόλπο του Εμπορειού, με στενό πλαϊνό άνοιγμα, δυσδιάκριτο για όσους δεν το γνωρίζουν. Σ’ αυτό κατά την παράδοση κατέφευγαν οι πειρατές, για να είναι αόρατοι και να εξορμούν αιφνιδιαστικά. Εκεί κρύβονταν και τα αμυντικά καράβια, όταν τους κυνηγούσαν ή ήθελαν να επιτεθούν σε περίπτωση που πειρατικά έμπαιναν στο λιμάνι.

Music
Inspirational Epic Drone by Infraction [No Copyright Music] / Landscape
x

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΚΑΚΗΣ - ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Συνέντευξη/Αφιέρωμα

follow me
Site
forum
facebook
x

Nissos Chios - Ro-Ro/Passenger Ship -Maneuvers in the port of Limnos and Ai Strati IMO: 9215555

Νήσος Χίος - Ρεμέντζα σε Μύρινα και Άη Στράτη

Βρισκόμαστε στη γέφυρα του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Χίος σε ένα ταξίδι από την Καβάλα για Μύρινα Λήμνου, Άγιο Ευστράτιο και Λαύριο, στο κοντινό παρελθόν του Φλεβάρη του 2018, όταν το πλοίο είχε αναλάβει προσωρινά τα δρομολόγια του Εξπρές Πήγασος στην άγονη γραμμή από Λαύριο για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και την Καβάλα.

Με Πλοίαρχο τον Cpt Στέλιο Καρβέλη καταγράψαμε εικόνες από την απογευματινή αναχώρηση από το λιμάνι της Καβάλας και τις νυχτερινές αφίξεις στα λιμάνια της Μύρινας και του Άη Στράτη.

Το πλοίο ανήκε τότε στην Hellenic Seaways, ενώ πρόσφατα φόρεσε τα χρώματα και σινιάλα της Blue Star Ferries και μετονομάστηκε σε Blue Star Chios.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

It is located on the bridge of Chios Island on a route from Kavala to Myrina Lemnos, Agios Efstratios and Lavrio in the near past of February 2018, when the ship had temporarily taken over Express Pegasus routes. from Lavrio to the islands of NE Aegean and Kavala.

With Captain Stelios Karvelis we captured images of the afternoon departure from the port of Kavala and the overnight arrivals to the ports of Myrina and Ai Stratis.

The ship was then owned by Hellenic Seaways, and recently wore the colors and signals of Blue Star Ferries and renamed it Blue Star Chios.

Continuity on the screen.

camera: Simos Michaloglou
montage - video editing: Konstantinos Papadopoulos

4o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Μυροβόλο Χίο

© Konstantionos Mil. Anagnostou -
Ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ‘’Χίοι Εν Χορώ ‘’ διοργανώνει για 4η χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο νησί της Μαστίχας. Τέσσερα συναπτά έτη κάθε χρόνο φέρνει από διάφορες περιοχές της Ελλάδος πολιτιστικούς συλλόγους για να συμπράξουν σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, που στόχο έχει την διάδοση και την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η γιορτή αυτή παρουσιάζει τις ομορφιές της Μυροβόλου Χίου και φέρνει κοντά στην παράδοση του Νησιού μας, τους συμμετέχοντες, μέσα από δράσεις και δρώμενα που γίνονται αποκλειστικά για αυτούς.

Εγρηγόρος Χίος - Egrigoros Chios

© Konstantinos Mil. Anagnostou -

Ο Εγρηγόρος είναι ένα μικρό ορεινό χωριό με αρκετό
πράσινο και πηγές. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Χίο σε οδική απόσταση 57 χιλιoμέτρων από την πόλη της Χίου. Η περιοχή όπου είναι κτισμένο το χωριό προσφέρει στον επισκέπτη υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Το τοπικό πανηγύρι του χωριού είναι στις 6 Αυγούστου.

Egrigoros is a small mountainous village with enough vert and spring waters. It is situated on northwest Chios, 57 Km from the town. The area where the village is built offers to the visitor an overlooking view to the Aegean Sea. Local festival is on August 6th.

Ταξίδι στη Χίο

Καλοκαιρινό ταξίδι στην Χίο, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας. Οι πανέμορφες παραλίες σε όλη την ακτογραμμή του νησιού το καθιστούν έναν προορισμό που σίγουρα πρέπει να επισκεφτεί κανείς.

*Χίος*Μαύρα Βόλια*Βρουλίδια*Λιθί*Μυρσινίδι*Αγία Δύναμη*

A summer trip to Chios, one of the Greece's biggest islands. The beautiful beaches around the island, make it a must visit destination.

*Chios*Mavra Volia*Vroulidia*Lithi*Mirsinidi*Agia Dynami*

Ζήσε το όνειρο των Χριστουγέννων στη Χίο

© Konstantinos Mil. Anagnostou -
Ζήσε το όνειρο των Χριστουγέννων στη Χίο!

Music
Canon and Variation by Twin Musicom is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 licence.

Artist:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Σαν το παλιό καλό καιρό. Εξόρμηση στη μυροβόλο Χίο. Πραγματικά, όταν τα λουλούδια είναι ανθισμένα, τα αρώματα αναδύονται σε κάθε γωνιά του νησιού. Είναι υπέροχα! Πολύ όμορφο νησί και ειδικά ο Κάμπος, είναι μαγευτικός. Υπέροχοι κήποι με απίστευτα λουλούδια που μοσχομυρίζουν, ατελείωτα περιβόλια με εσπεριδοειδή, στέρνες και αρχοντικά. Άλλη εποχή, ρομαντική, νοσταλγική, που για το καλωσόρισμα προσφέρονται λουκουμάδες και υποβρύχιο μαστίχα!
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Πυργούσικος και κομμάτια από τον δίσκο Music of the Aegean sea του Χρ. Χάλαρη
x

Μια σύντομη περιπλάνηση στο νησί της Χίου

Η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς στη Χίο

© Konstantinos Mil. Anagnostou -
Η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F-466) είναι η δέκατη κατά σειρά παραλαβής και τελευταία φρεγάτα τύπου STANDARD του Πολεμικού Ναυτικού. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Dok en Werfmaatschappij στο Fijenoord της Ολλανδίας σιις 15 Νοεμβρίου 1980 και εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού στις 25 Νοεμβρίου 1982 με το όνομα «BLOYS VAN TRESLONG» (F-826). H ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε στο DEN HELDER της Ολλανδίας στις 19 Νοεμβρίου 2004 με πρώτο Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Π.Παστουσέα ΠΝ. Ελαβε μέρος στην εκπαίδευση FOST στο PLYMOUTH της Αγγλίας τον Μάρτιο του 2005. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2005. Σε αναγνώριση της ηρωικής μορφής του Βυζαντινού στρατηγού και Αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά αλλά και θέλοντας να υπογραμμίσει την αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, το Πολεμικό Ναυτικό δίνει για πρώτη φορά όνομα Βυζαντινού ήρωα σε πολεμικό πλοίο του.O Νικηφόρος Φωκάς καταγόταν από τη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια των Φωκάδων της Καππαδοκίας. Απέδιδε μεγάλη σπουδαιότητα στην ναυτική ισχύ και ηγήθηκε ως πλόιμος στρατηγός (Ναύαρχος) της μεγαλύτερης αμφίβιας επιχείρησης που αποπειράθηκε ο Μεσαιωνικός Ελληνισμός καρπός της οποίας υπήρξε η απελευθέρωση της επί ενάμιση αιώνα αραβοκρατούμενης Κρήτης.

Μελανιός - Μνημείο σφαγής στην Χίο

Η σφαγή της Χίου αναφέρεται στην σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων της Χίου από τον Οθωμανικό στρατό. Το γεγονός συνέβη τον Απρίλιο του 1822. Είχε προηγηθεί ο ξεσηκωμός του νησιού στις 11 Μαρτίου 1822, με την απόβαση εκστρατευτικού σώματος Σαμιωτών. Οι Οθωμανοί (ντόπιοι και άλλοι που είχαν έλθει από την Ασία) κλείστηκαν αρχικά στο κάστρο. Στις 30 Μαρτίου έφθασε ο οθωμανικός στόλος ο οποίος έλυσε την πολιορκία και άρχισε τη σφαγή του ορθόδοξου πληθυσμού με τη συμμετοχή και ατάκτων μουσουλμάνων που κατέφθαναν από τις ακτές της Μ. Ασίας με κάθε είδους πλεούμενο.

Καλλιτεχνώντας στη Χίο - Παρέα με τον Δαυίδ Ναχμία

Περιγραφή

Χιος cesme Σμυρνη

εκδρομη στη τουρκια απο Χιο - Cesme Σμυρνη
x

Ταξιδεύοντας με τον Τέρενς Κουίκ - Χίος

Ο θησαυρός της Χίου

Χίος - Περιήγηση (Chios - Tour)

Αφήγηση : Ελένη Αμπανούδη
Επιμέλεια : Βάσω Κριτάκη
Παραγωγή : Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου

Βραδινή άφιξη Διαγόρα στο Λιμάνι της Χίου

©Konstantinos Mil. Anagnostou -
Μαγικές εικόνες από τη βραδινή άφιξη του πλοίου Διαγόρας στο λιμάνι της Χίου

Song: Markvard - Time (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:

Αρχοντικό Κάμπος Χίου - Arhodico Kampos Chios

© Konstantinos Mil. Anagnostou -
Το Αρχοντικό της οικογένειας Σίμου βρίσκεται στο μαγευτικό κάμπο της Χίου. Πρόκειται για κτήμα που αποτελείται από ένα παραδοσιακό διώροφο κτίριο, μαγγανοπήγαδο με στέρνα και περιβόλι με εσπεριδοειδή. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1890 στη θέση όπου υπήρχε παλαιότερα ένας Γενοβέζικος Πύργος που καταστράφηκε από τον μεγάλο σεισμό του 1881. Το κτίριο είναι φτιαγμένο από ξύλο και τοπική Θυμιανούσικη πέτρα, διατηρώντας την Γενοβέζικη αρχιτεκτονική. Στο χώρο της αυλής βρίσκεται μια περίτεχνη στέρνα καθώς και το μαγγανο-πήγαδο τα οποία χρησιμοποιούταν παλαιότερα για το πότισμα του περιβολιού. Το περιβόλι έχει εσπεριδοειδή, κυρίως πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια.
Τώρα λειτουργεί ως παραδοσιακός ξενώνας προσφέροντας στους επισκέπτες μία ευχάριστη διαμονή συνδυασμένη με αγροτουριστικές δραστηριότητες στο κτήμα.

Music
Tristan Lohengrin - The End Of The World is under a Creative Commons license (CC BY 3.0).
Music promoted by BreakingCopyright:

Αφιέρωμα στο Ε/Γ - Ο/Γ Αρκάδι

Αφιέρωμα στο καμάρι του Ρεθύμνου το Ε/Γ - Ο/Γ Αρκάδι

Shares

x

Check Also

x

Menu